Zaterdag 10 maart om 10::15 uur

Geschreven op: 12 maart 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Waaraan lees je de groei van een team af? Hoe merk je dat er stappen zijn gemaakt? Na de teleurstellende maar terechte nederlaag bij de koploper (twee weken geleden) moet de focus bij de B1 op het bereiken van de nacompetitie. Als je als lezer dan de uitslag boven dit verslag ziet denk je dat de mannen de draad goed hebben opgepikt. Dat ze dat doen is een feit. Maar er is meer. De 1-7 overwinning is namelijk geboekt bij de hekkensluiter en na de wedstrijd kwamen de JEKA-spelers ontevreden het veld af. En daar zit nu juist de groei. Er is zelfkritiek, er wordt gezien waar het beter kan, er is ontevredenheid over de invulling van een tactische omzetting en sommige spelers balen zichtbaar van hun eigen spel. Er is dus met 7-1 gewonnen, maar er is nog veel groei mogelijk. En dat constateren de spelers zelf. Als wedstrijdverslaggever is dat mooi om te zien.

De wedstrijd in Zwijndrecht vindt al vroeg op deze lenteochtend plaats. Om 10.15 uur staat tegenstander Pelikaan aan de aftrap, een sympathieke tegenstander die een moeizaam seizoen doormaakt. Om 10.16 is het al 0-1 als Tim heel koel een pass van Wisse afrondt. We gaan er eens goed voor zitten. Zonder Mickey (drukte met school) en met de licht geblesseerde Jules en de herstelde Leander op de bank wordt er ontspannen toegekeken. Maar na de 0-1 stagneert het. We hebben moeite om het vastgezette middenveld te bereiken en de lange bal is vaak veel te lang. De wedstrijd zakt in en we creëren te weinig. Na de bevrijdende 0-2 in de 24e minuut door Wisse is het al snel 1-2 na zwak verdedigen. Het loopt moeizaam en we zijn bij dat we kort voor rust via Mark de marge weer op 2 brengen. In de rust worden ferme woorden gesproken, de trainer laat even merken dat hij net De Kleine Generaal uit Den Haag komt. En waar de donderspeech van Dick bij Sparta werkte helpt die van Berrie bij ons ook. De eerste 20 minuten na rust spelen we zoals we echt kunnen. Scherp, goed combinerend, duels winnend, opkomende spelers en veel spelvreugde. De goals van Tim en Wisse komen uit mooie aanvallen, de goal van Job na een prachtige steekbal van Joost is perfect en Mark schiet een bal uit de draai vol in de bovenhoek. Maar in plaats van door te drukken gaan we twijfelen en de omzetting naar een driemans-verdediging leidt tot kansen voor Pelikaan.  Het is dat Didi twee keer redt in een een-op-een, dat hij een penalty pakt en dat een vrije trap via de binnenkant kruising niet binnen valt, anders hadden we vandaag slechte zaken voor het doelsaldo gedaan. De perfecte 20 minuten worden dus gevolgd door 20 matige. We boeken natuurlijk een prima zege en we hebben de draad na Unitas mooi opgepakt. Maar de echte winst zit in de blikken in de ogen van de spelers na afloop. Die zeggen dat ze zelf weten dat er nog veel meer mogelijk is en dat is echt de grootste winst van vandaag. Komende zaterdag gaan we proberen de smadelijke uitnederlaag in Zierikzee weg te poetsen. De wedstrijd tegen MZC begint om 14.30 uur op het hoofdveld, komt dat zien.