Zaterdag 26 mei om 08::30 uur

Geschreven op: 27 mei 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Sportpark Beukenlaan is het decor van de wekelijkse voetbalpartij van onze mannen en dame van JEKA J011-3G tegen het plaatselijke JEKA J011-7G. Het is zaterdagochtend 08:00 uur wanneer ouders en spelers zich verzamelen op het plein voor de kantine en de wedstrijd reeds voorbespreken onder het genot van verse koffie. De hoofdsponsor is niet aanwezig vandaag en is vast al druk bezig met volgend seizoen. De temperatuur tikt net de 23C aan en het belooft volgens de weermannetjes en -vrouwtjes een zomerse dag te worden.

De beste en mooiste wedstrijden dit seizoen van onze helden werden op echt gras gespeeld, deze keer werd echter een veld van plactic. Omdat de tegenstander op papier een uitwedstrijd speelt wordt deze in gele hesjes gehesen. Omdat de scheidsrechter van dienst dit wel een mooi kleurtje vond deed ook hij een geel pak aan, al met al een vrolijke boel dus. Warming-up was met de snel stijgende temperatuur niet zo nodig. Maar goed, we hadden niet voor niets een half uur eerder afgesproken dus onder toeziend oog van Ron en Johan werden allerlei oefeningen gedaan die onze helden wel eens op tv gezien hadden, wat er voor de massaal toegstroomde toeschouwers weer alleraardigst uitzag. Onze Spaanse alleskunner Nacho had voor de gelegenheid een andere kleur sokken aangetrokken, wat natuurlijk erg handig is voor zijn medespelers wanneer ze Nacho een bal willen toespelen. Want eerlijk is eerlijk, al die streepjes lijken natuurlijk op elkaar.

Stipt 08:30 uur fluit onze (overigens foutloze) gele scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en het balletje rolt direct de goede kant op. Charlotte geeft de bal mee aan Bastiaan die met zijn karakteristieke bewegingen een aantal tegenstanders het bos instuurt en de bal met tegeneffect bij Yonah bezorgt die al gezien heeft dat Nacho er beter voorstaat (voortaan iedereen met afwijkende sokken opstellen?) en de bal in een beweging bij Nacho bezorgt die met een vlammend schot de bal op doel schiet. Omdat er veel effect aan deze bal zat kon de keeper de bal met geen mogelijkheid vasthouden zodat Rai met een geplaatst schot koeltjes de 1-0 op het scoreboard toverde.

De tegenstander probeerde hier wel iets tegenover te stellen maar keer op keer stuitte deze op onze verdediging Daan, Yonah, Sven en keeper magic Max die de neutrale toeschouwer doet terugdenken aan types als Fraser, Heus, van Gobbel en de Goey. Anyway, onze helden speelden keurig verzorgd voetbal waarin je toch wel de trainingsarbeid van de afgelopen maanden in terugziet. De spelsituaties waar Ron keer op keer heeft gehamerd en hier zijn trainingen op heeft afgestemd zie je zo richting einde van het seizoen prachtig terug in oogstrelend voetbal.

Corner tegen, klein tegenvallertje. Prima voorzet en keurig ingekopt door de beste speler van de tegenstander: 1-1.

Maar JEKA J011-3G laat het hoofd nooit zakken of zich van de wijs brengen. Met een onvermoeibare Xander en technische hoogstandjes van Bastiaan en Rai rukken onze helden keer op keer op naar het doel van de tegenstander maar de bal wil er maar niet in. Het (overigens prima) publiek van de tegenstander ziet de bui natuurlijk al hangen en wordt een stuk stiller dan tot dusver. Op het moment dat Bastiaan en Rai na knap doorzetten van Daan, Yonah, Charlotte, Xander en Sven alleen voor de keeper komen besluit de scheidsrechter af te fluiten voor de thee. Wanneer er 5 seconden doorgespeeld had mogen worden had hier ongetwijfeld een van de mooiste doelpunten uit de geschiedenis gevallen. Maar goed, niet getreurd, treuren doe je niet op het veld.

Yonah neemt de keeperhandschoenen van Max over en ziet er met pet (ivm de zon) erg goed uit. Bijkomend voordeel is dat Yonah ook nog kan keepen. Max heeft z'n hogesnelheidsschoenen aangedaan en rent zijn directe tegenstanders er met gemak uit, hij weet er zelfs een paar keer een voorzet uit te persen, erg knap allemaal. Sven laat zien dat hij enorm gegroeid is dit seizoen, het gemak waarmee hij achteloos buitenkant voet met passjes strooit ziet er hartstikke leuk uit. Scrimmage voor het doel van de tegenstander , Xander krijgt een goede mogelijkheid maar tilt de bal slechts millimeters over de kruising. De volgende aanval komt tot stand door knap vrijlopen van Charlotte die Rai met een enkele schijnbeweging voor het doel zet en die vervolgens snoeihard buitenkant paal schiet. De ene na de andere kans doet zich voor om op voorsprong te komen maar het is ons niet gegeven vandaag. Ondertussen houdt Yonah zijn doel keurig schoon door goed mee te voetballen.

En dan toch, uit het niets, volledig onverwacht, een tegendoelpunt. Onze helden blijven onder de aansturing van Ron en Johan er alles aan doen om gelijk te komen maar helaas, nul punten vandaag.

Op naar Baronie uit volgende week, die kunnen we hebben.

Alex (vader Xander)