Wedstrijdverslag

Zaterdag 16 november om 02::30 uur
2

JEKA JO19-1 ZA

Thijs (2)

2
Kloetinge JO19-1

Goed!

Geschreven op: 17 november 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

De o19-1 is bezig aan een lastige reeks, de vaste lezers weten dat natuurlijk. Kozakken Boys en Unitas zijn hoogvliegers en tegen hen hadden we het moeilijk. Dat was niet onverwacht maar de wijze waarop we verloren was wel om achter de oren te krabben. Uit bij koploper Sarto vorige week was er al sprake van verbetering. Meer strijd, meer verbetenheid en bij vlagen redelijk voetbal. Het leverde herwonnen vertrouwen op, de punten bleven wel in Tilburg helaas. Vandaag wacht de nummer twee in de stand, Kloetinge. De Zeeuwen zijn aan een goede reeks bezig en van oudsher weten we dat we een tegenstander gaan treffen die voetballend goed is en daarnaast altijd met opgestroopte mouwen speelt. Bas en Stephan hebben nagedacht over een strijdplan, maar vooral ook over mentale weerbaarheid. Trekt JEKA de opgaande lijn van vorige week door? Met Jens na enkele weken terug van een blessure krijgt de selectie weer wat vet op de botten. Goed nieuws is er ook van Mark en Mees, net voor of in de winterstop gaan zij weer aansluiten, de concurrentie wordt scherper. 
De eerste tien, vijftien minuten is JEKA niet alleen qua strijd maar ook voetballend de betere ploeg, we creëeren kansjes en twee grote kansen en Kloetinge moet achteruit. Bij de spaarzame tegenstoten laat de ploeg zien een gevaarlijke spits te hebben en te gokken op snelle buitenspelers. Het leidt tot de 0-1, niet door een vloeiende aanval helaas. Het is een slechte terugspeelbal die de Zeeuwse spits als cadeautje oppikt. Tegen de verhoudingen in weer op achterstand. Opnieuw voetbalt JEKA zich naar kansen maar de gelijkmaker valt niet. Sterker nog, we ontsnappen aan rood als een overtreding van achter slechts met geel wordt bestraft. Kort daarop verdubbeld de score als de inderdaad sterke spits kort wegdraait en diagonaal prachtig inschiet. De betere ploeg en twee nul achter, komen we dit te boven? Het antwoord wordt nog voor rust deels gegeven als een kopbal van Tim blijft hangen tussen keeper en spelers en Thijs zeer attent reageert en de bal binnenglijdt. 1-2 bij rust biedt perspectief.
De ploeg toont veel inzet, er zijn opkomende backs, de voorhoede durft te voetballen en op,het middenveld buffelen Joost en vooral Lea dat het een lust is. We blijven hierdoor de betere ploeg en dat is knap. Jens speelt sterk en een paar maal levert hij prima steekpasses af die wel tot kansen maar niet tot goals leiden. Pieter komt regelmatig sterk mee op en we houden druk op de Kloetingers. Maar die verdiende gelijkmaker komt er vooralsnog niet. Tot Jens over rechts de ruimte ziet en zijn voorzet door de centrale verdediger slecht wordt verwerkt. De bal valt voor de scherpe Thijs en zijn tweede is een koud kunstje. De vreugde is terecht en de vreugde is groot. In de laatste minuten is duidelijk dat de jacht op de gelijkmaker krachten heeft gekost en soms wordt Kloetinge gevaarlijk, Bas redt een keer fraai op een hard schot, maar we geven niets meer weg. Terugkomen van 0-2 tegen de nummer twee van de competitie is knap en het punt is fijn. Maar nog belangrijker is dat we 80 minuten heel goed hebben gespeeld, dat we de drie punten eigenlijk hadden moeten thuis houden en dat er een enorme beleving in het team te zien was. Vanaf nu gewoon zo doorgaan en omhoog kijken., het was genieten vandaag. Dat willen we de komende weken ook doen, in een competitie waarin de onderlinge verschillen klein zijn. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.