Zaterdag 1 december om 08::30 uur

Geschreven op: 02 december 2018
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Dat was geen goed begin. Weer niet. Al na vijfendertig seconden staan we met 1-0 achter. Tegen aartsrivaal Baronie nog wel. En de aanloop naar deze derby was zo goed. Het pupillentijdstip van half negen had, enigszins onverwacht, geen enkele negatieve invloed op de fitheid van onze selectie. Nederlandse rap en feestmuziek die beter past bij een stapavondje in Breda centrum galmde keihard uit de kleedkamer over het nog donkere complex van de Baronnen. Er werd gelachen, geschreeuwd en gegeind. De warming up was energiek. De laatste woorden in de kleedkamer waren kristalhelder: klabam! Dat is Jekaas voor er bovenop, volle druk en snel scoren. Het begin was dus anders. Baronie combineert kort tot de middenlijn en stuurt dan een van de spitsen weg met een lange bal naar rechts. Dat blijkt overigens hun tactiek voor de hele wedstrijd. Combineren op eigen helft en dan een blinde lange trap. De eerste keer is meteen raak, maar daar was wel geluk voor nodig. Mattijs loopt mee met de vleugelspits, maar verliest balans en valt op het kunstgrasveld dat bijna alleen nog bestaat uit rubbergranulaat. Het is maar goed dat de discussie over het plastic goedje een stille dood is gestorven, anders was dit veld streng verboden terrein. Terwijl Mattijs weer opkrabbelt kan de aanvalsbaron simpel de 1-0 achter de kansloze Colin schieten. Ondanks deze tegenvaller recht JEKA de rug. Een minuut of zeven slechts is er voor nodig om Baronie terug te dringen en op gelijke stand te komen. Tycho zorgt na een mooie assist van Job in de achtste minuut voor de aansluitingstreffer. Weer tien minuten later kent de scheidsrechter in spijkerbroek ons een terechte penalty toe. Sam weet daar wel raad mee en schiet prachtig laag in de verre hoek. Geen keeper die zo’n bal kan pakken. Jeka leidt. Heel even. Want in dezelfde minuut is Colin erg ongelukkig als hij zijn pass recht in de voeten van een tegenspeler ziet rollen. Die zegt nog net niet dank je wel, maar straft ons wel af door de gelijkmaker binnen te tikken. Pijnlijk, maar zoiets kan nu eenmaal gebeuren. Het blijkt wel het einde van enige dominantie van de thuisploeg, want onder leiding van de ingevallen Salim zet JEKA vanaf de 2-2 het duel definitief naar zijn hand. De 2-3 van Salim is prachtig: een schot vanaf zo’n veertien meter hoog over de keeper, maar laag genoeg om binnen te vallen. Kort voor het einde van de eerste helft bedient diezelfde Salim de steeds sterker spelende Sem die de marge voor JEKA vergroot naar twee. De eerste tien minuten is iedereen nu wel vergeten. Onze mannen hebben ruim dertig minuten puik voetbal laten zien dus kan er tevreden worden gerust.

Kort voor het begin van helft twee worden we verrast met een nieuwe scheidsrechter. In jogging broek. Er is progressie. Dat geldt niet voor het spel van de gastheren en dat is de verdienste van JEKA. Hoog tempo en lekkere combinaties over de zijkanten leveren goede kansen op. Twee daarvan worden verzilverd door Anwar die daarmee zijn toch al aardige doelpuntgemiddelde verder vergroot. Dat geldt ook voor Tycho, die ondanks dat hij in de rugdekking wordt aangespeeld toch in staat is om acrobatisch te draaien en de 2-7 binnen te schieten. Een knappe goal die na tachtig minuten spelen de laatste van deze wedstrijd blijkt te zijn.

JEKA speelde vandaag gewoon goed. Er was scherpte en de absolute wil om te winnen. Sem blonk uit en kroonde zich tot man of the match, maar het goede resultaat was een fraaie collectieve prestatie die onze aartsrivaal degradeerde tot elf toeschouwers. En ja, dat is lekker.

Man of the match: Sem