Zaterdag 14 april om 10::45 uur

Geschreven op: 20 april 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Op het wedstrijdbord staat vandaag koploper Advendo als tegenstander. Na de goede wedstrijd van vorige week was er geen reden om bang te zijn voor deze tegenstander.
Toch waren er tijdens de warming-up geluiden bij Jeka te horen waaruit bleek dat er enig ontzag was voor deze tot op heden ongeslagen koploper. Na een goed betoog van coach Ron begonnen onze jongens en dame aan de wedstrijd. Van enig ontzag was overigens direct na aanvang van deze wedstrijd geen enkele sprake meer.
Advendo probeerde het initiatief te nemen maar dit werd door Jeka simpelweg niet toegestaan. Bij de eerste de beste aanval van Advendo werd de bal direct door Daan afgepakt. Hij plakte er vervolgens een rush naar voren aan vast waar veel dreiging van uitging. Met veel moeite werd hij door de jongens van Advendo gestopt. De trend was gezet.
Vervolgens werd er aanval na aanval opgezet waarbij er goed gecombineerd werd en Rai bijna succesvol was met een intikker. Een keihard schot van Charlotte net naast ging en een dribbel van Xander net precisie miste om te scoren. Soms kwam Advendo er snel uit maar werd er subliem verdedigd door Daan, Sven en Yonah.  Het was al snel duidelijk dat de tegenstander het van de counter moest hebben en van (verre) afstandsschoten, overigens wel met de nodige dreiging. Technisch en combinerend was Jeka ruimschoots de bovenliggende partij. Door de grote verschillen in speelwijze was het inmiddels een fantastisch schouwspel geworden waarbij er voor mij als verslaggever amper tijd was om naar het papier te kijken en wat op te schrijven. Er gebeurde namelijk voortdurend wat en de wedstrijd was spectaculair. Katachtige reddingen van Max op de afstandsschoten van Advendo, mooie dribbels van Nacho en Bastiaan en spektakel voor de goal bij de goede corners van Bastiaan. Veel doelpogingen maar ook een zeer goede keeper bij de tegenstander die veel (onmogelijke) ballen tegen hield.
Waren er dan geen doelpunten? Jawel, maar het was wachten tot de 2e helft. Na weer tomeloos aanvallen door Jeka kwam de tegenstander binnen een minuut of drie via counters op een 2-0 voorsprong. Dit voelde niet rechtvaardig aan de zijlijn en blijkbaar al helemaal niet in het veld bij onze jongens en dame. In plaats van op te geven trok Jeka weer direct ten strijde en na een weergaloze solo aan de zijkant van het veld ronde Bastiaan knap af door de bal in de verre hoek te schieten, zoals het hoort.  Het was nu wachten op de 2-2. Helaas viel de goal aan de andere kant na wederom een afstandsschot, 3-1. Was de wedstrijd nu gespeeld dan? Niets daarvan. De dribbels, het  combinatievoetbal en aanvalsdrang was groot vandaag. Vijf minuten voor tijd wist Xander met een perfect geplaatst schot de keeper te verschalken, 3-2. Vervolgens werd er alles aan gedaan om de (minimaal terechte) 3-3 op het scorebord te krijgen. Zelfs keeper Max trok bij de laatste twee corners mee naar voren. Met veel vlieg en kunstwerk wist de tegenstander toch overeind te blijven. Normaal zeg je na zo'n spectaculaire wedstrijd, "balen". Maar zowel bij de spelers als bij de toeschouwers overheerste het gevoel alsof er gewonnen was, zo goed was er gevoetbald en zo goed was de inzet. Dit was mijn inziens zonder meer de beste wedstrijd van het seizoen!
's Avonds had ik mijn partner aan telefoon die beroepsmatig een dag of tien in Afrika verblijft.  "Hoeveel leeuwen heb je al gezien" vroeg ik aan haar.  "Twee in de verte" was haar antwoord. Waarop ik haar direct vertelde dat ik er vandaag negen had gezien en wel van heel dichtbij!!

Voor de statistieken, Bastiaan en Nacho scoorde in de strafschoppenserie waarbij Advendo 5 keer scoorde en Max er drie fabelachtig redde.