Wedstrijdverslag

Zondag 10 november om 12::15 uur
2

JEKA 7

Romijn
Job
4
UVV'40 2

Gemiste kans

Geschreven op: 20 november 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Het missen van kansen speelt in de jaren dat JEKA 7 zich ontwikkeld heeft tot het JEKA 7 van nu altijd al een grote rol. De weg die het aflegde van JEKA 19 en JEKA 12 naar het zevende, met een kleine uitstap naar JEKA 6, ging vol gemiste kansen. Ze gingen naast, over en op de keeper in Prinsenbeek, Hendrik Ido Ambacht, maar ook in Dussen, de Haagse Beemde en in Teteringen. Overal waar we komen worden kansen gemist. Om in het huidige tijdperk te blijven, het aantal expected goals ligt bij JEKA 7 altijd bijzonder hoog. Jammer genoeg is het aantal daadwerkelijke goals dan weer wat lager. Het heeft punten gekosten, wellicht kampioenschappen danwel topklasseringen gekost, en het leverde vooral de eeuwige discussie op tussen de verdediging en de aanval. Laten we nou punten liggen omdat we teveel kansen laten liggen of omdat we teveel weggeven. De afgelopen twee nederlagen vielen onder de laatste categorie, de wedstrijd tegen UVV was een duidelijk voorbeeld van de eerste categorie.

De ranglijst leek een makkelijke middag aan te kondigen tegen een UVV dat nog geen overwinning had geboekt. Een betere blik op de resultaten van de ploeg uit Ulvenhout leerde dat er lastige tegenstanders waren getroffen en dat het een kwestie van tijd zou zijn voor de stijging op de ranglijst ingezet zou worden door de Ulliewooders. Diederik nam vandaag de taak van Thijs over als vlaggenist vanwege een nog niet geheel herstelde hamstring. Kroezen nam samen met Blips plaats in de dug out naast Bruno, die vaste materiaalman Rik moest missen. Droeloeman was met zijn Merrie naar Amsterdam gecrosst voor een middagje sponsoractivatie in de Arena en ontbrak op het wedstrijdformulier. Daar stond de terugkeer van Knakkie tegenover die weer genezen was en ook het herstel van Freekie na zijn flinke smakkerd van vorige week was beperkt gebleven. Flo mocht de bank warm houden na een zeer intensieve gaap op woensdagavond waardoor hij uitgeschakeld was voor de training. De massagestoel van Bladel had echter wonderen gedaan en zo kon hij vandaag wel zijn nek draaien, al schijnt dat volgens kenners niet noodzakelijk voor hem te zijn om te voetballen. Onder het genot van een waterig herfstzonnetje die de nodige warmte met zich mee bracht werd er afgetrapt.

De openingsfase stond bol van opspringende ballen, wegstuiterende aannames en hobbelende passes. Het veld lijkt zijn beste tijd te hebben gehad en dat in combinatie met een hard opgepompte bal zorgde voor een bij vlagen bijzonder spelbeeld. Beide ploegen konden zich niet aan de malaise onttrekken en tot echte fatsoenlijke aanvallen leidde het dan ook niet. Het waren snelle uitbraken of fouten die tot de kansen gingen leiden. En zoals gezegd was het voor JEKA de dag van de gemiste kans. Daar begon het na een kwartiertje spelen mee. Romijn werd gelanceerd over de rechterflank, behield het overzicht en legde keurig terug op de meegelopen Job. Die vergat aan te nemen en schoot de eerste 100% kans van de dag over het doel. Achteraf was dat het startsein van een middagje ‘hoe kun je ze missen’.

UVV was vrij veel aan de bal maar deed er weinig spannends mee. Tot meer dan een paar ‘Zidanes’ op het middenveld en rond de zestien kwamen ze echter niet. Wally werd dan ook niet echt getest en JEKA plooide rustig terug wachtend op kansen. Aan de bal bleef het echter bijzonder matig. Het was dan ook meer te danken aan de tegenstander dat er grote kansen uit kwamen. De volgende in het rijtje was voor Romijn. De centrale verdediger dacht een gat succesvol dicht te lopen en rustig de bal terug te spelen op de keeper, maar had buiten de snelheid en oplettendheid van Romijn gerekend. Dus werd zijn terugspeelbal een panklare assist. Onze rappe linksbuiten kreeg echter oog in oog met de keeper te veel opties in gedachten en vergat er één te kiezen. De keeper bleef staan, Romijn ook. Toen hij toch besloot een poging te wagen om te omspelen was het kwaad al geschied. Kans verkeken en de brilstand bleef staan.

Flo had zijn nek inmiddels goed opgerekt en was ingevallen. De volgende grote kans kwam op zijn conto. De stuiterende bal werd keurig over de doelman gelift, stuiterde richting goal maar nam een afslag te ver naar rechts. Binnenkant paal, onderkant lat en van de lijn gehaald door een doorgelopen verdediger. Weer geen doelpunt dus. Uiteindelijk viel de op basis van het spelbeeld overigens niet zo extreem verdiende voorsprong toch. Opnieuw klungelen van de tegenstander, een snelle uitbraak en dit keer maakte Romijn wel een keuze. Zijn droge knal vanaf de zestien belandde prima in de hoek: 1-0.

Hard werken voor een voorsprong, veel laten liggen en het vervolgens direct weer weggeven. Het duurde niet heel lang of UVV kwam namelijk langszij. De centrale verdediger schoof in, kreeg de bal rond de zestien en hoefde alleen maar uit te halen tussen drie op afstand toekijkende verdedigers. Het schot was geen wereldgoal, maar hij kon wel heel makkelijk aanleggen. En zo kon de thuisploeg al snel weer opnieuw beginnen: 1-1. Dat leek vrij snel te lukken. Vanaf de aftrap knalde Backxie een stuiterbal noodgedwongen maar naar voren, wat door een gebrek aan ingrijpen ineens een levensgrote mogelijkheid opleverde voor Sam. Die koos voor de volley, maar raakte het vangnet. Geen snelle 2-1 dus maar de rust in met en gelijke stand.

De tweede helft leek in veel op de eerste, behalve dat UVV wat sterker werd en JEKA nog meer van de counter moest profiteren. Dat zou opzich geen probleem moeten zijn, want UVV koos ervoor met minstens 6 mensen voorin te blijven en daardoor werd het veld al snel een soort loopgravenoorlog met een stukje niemandsland wat doorgaans het middenveld genoemd zou worden in het midden van het veld. Het was dus letterlijk pompen of verzuipen, want balverlies was een kans voor UVV, de bal in bezit houden leverde zelf een grote kans op. Zo knalde Knakkie over uit kansrijke positie na goed terugleggen van Sam en dwong Flo de doelman tot een lastige redding. Het was echter UVV  dat profiteerde van een misser bij de thuisploeg. Camel koos voor een lekkere crossbal over de breedte van het veld, maar schoof hem zo in de voeten van de tegenstander. Wally herstelde in eerste instantie nog, maar nadat de bal terug in de zestien werd gebracht stond de spits wel erg vrij om binnen te schuiven: 1-2.

JEKA zocht op zijn beurt zonder al te best te voetballen naar de gelijkmaker. Veel lukt er niet en het was vaak per toeval dat er een kans ontstond, maar genoeg om de wedstrijd te doen kantelen. Flo schoot voorlangs en de doelman wist een diagonaal schot van Romijn nog knap uit de hoek te tikken. Uiteindelijk was het toch JEKA wat langszij kwam, met de nodige mazzel weliswaar. Flo knalde maar weer eens op doel, de doelman keerde maar tikte de bal niet ver genoeg naar de zijkant, waardoor Job de rebound direct binnen kon lopen: 2-2. De stand weer in evenwicht en ondanks het magere spelbeeld en de steeds vaker dwalende arbiter waren er nog  voldoende kansen op de punten. Tot Aadsj besloot de voetballende oplossing iets te ver door te drijven. Het balverlies werd keihard afgestraft via de rechterflank en UVV pakte daarmee opnieuw de leiding.

De slotfase stond bol van bizarre momenten. De scheids raakte de weg kwijt, begon de ene na de andere discussie met spelers, beide ploegen kregen een vrijbrief tot overtredingen wat gelukkig niet uitmondde in ordinair schoppen. Het was even lachwekkend als om te janken. JEKA ging vol op de aanval, UVV beperkte zich tot tegenhouden. Maar de wedstrijd van de gemiste kans zou niet zo heten als er niet nog één giga kans om zeep geholpen werd. Hij kwam op naam van onze Thomas. Hij kreeg de bal teruggelegd op een presenteerblaadje van Job, had de hoeken voor het uitkiezen, de doelman was al uit beeld verdwenen, maar hij schoof de bal aan de verkeerde kant van de paal. Geen 3-3 dus, maar in de absolute slotfase zelfs nog de 2-4 na een counter die niet uit kon blijven.
Een gemiste kans om de smadelijke reeks van twee nederlagen weg te spoelen, om de aansluiting weer te vinden maar vooral om te scoren. Er waren er genoeg vandaag, ondanks dat het niveau niet best te noemen was. Het was duidelijk een wedstrijd waarin het laten liggen van de kansen de beslissing bracht. Gelukkig was er na afloop weer eensgezindheid en gezelligheid in de kantine, want om ook de derde helft om zeep te helpen, dat zou een gemiste kans zijn.
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.