Wedstrijdverslag

Zaterdag 11 november om 12::00 uur
3

JEKA JO15-1 ZA

Liam
Bent
Adam
2
Halsteren JO15-1

Geïnspireerd

Geschreven op: 12 november 2017
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Als, inmiddels, vaste verslaggever laat ik me gedurende de week graag inspireren. Altijd ben ik op zoek naar openingen, handvatten en parallellen. En neem van mij aan, die liggen voor het oprapen. Vooral in de media. Zo was er deze week een prachtig bericht van een Amerikaanse rechercheur die het verhoor van een verdachte moest staken omdat de crimineel enkel antwoordde met scheten. Na een half uur heel die verhoorkamer vol met rotte eieren lucht. Kortademige, misselijke agenten die niet weten hoe snel ze uit de ruimte moeten vluchten. Dus: voor het onwaarschijnlijke geval dat u ooit wordt opgepakt is het raadzaam altijd een blikje bruine bonen achter de hand te houden. Bij Albert Heijn verkopen ze handige kleine verpakkingen. Passen makkelijk in je dashboardkastje of aktetas. Of wat te denken van de wedstrijd Schotland – Nederland? Trouwens…laat maar. De wederom losgebarsten zwarte pieten discussie is inmiddels een traditie op zich geworden. Zal wel weer leiden tot discussie. De zwarte pieten discussie discussie. Want zo gaat dat met tradities. Daar maken we ruzie over, omdat we vinden dat iedereen moet vinden wat wij vinden. Hoe dan ook, voldoende inspiratie. Echter, voor het verslag van de wedstrijd JEKA - Halsteren is geen inspiratie nodig. Dit was een duel om niet snel te vergeten. Een in het rijtje van Ajax - Feyenoord op 18 september 1983. De 8-2. Nederland -  België op 20 november 1985, uitslag 2-1. Nederland niet en België wel naar het WK in Mexico. NAC Breda - Roda JC op 5 mei 2013. De Bredanaars kwamen terug van een 1-3 achterstand, versloegen Roda uiteindelijk met 5-3 en handhaafden zich in de Eredivisie. En nu dus JEKA – Halsteren. WAT.EEN.WEDSTRIJD. Alles zat erin. Behalve supportersrellen. En zelfs dat scheelde nog weinig, want de scheidsrechter maakte zich niet geliefd onder de aanhangers van de thuisploeg. Het is dat het regende, anders was de harde kern vrijwel zeker onder het afdakje van de kantine vandaan gekomen. Arbitertje had een geluksdag.

Ik denk dat JEKA tijdens de eerste twintig minuten misschien wel zijn beste spel van dit seizoen liet zien. Zodra we in balbezit waren werd hoog tempo gespeeld en vlogen de combinaties je om de oren. Bij balverlies werd de tegenstander direct onder zware druk gezet.  Halsteren wordt overlopen en staat vast. Dit overwicht leverde uiteraard kansen op. Eigenlijk had het na twintig seconden al 1-0 moeten zijn. De kans die Vito kreeg was er een om niet te missen. Maar hij miste. Verkeerde been. Vier minuten later is het wel raak. Uit een door Govert genomen hoekschop werkt Liam de bal over de doellijn. Niet zijn mooiste treffer, wel een hele fijne. Langzaam bekomt Halsteren van het Bredase geweld van de eerste tien minuten. De gasten blijken gevaarlijk snel en effectief in de omschakeling te zijn. In combinatie met de lengte en snelheid van een aantal van hen betekent dat terugkerend gevaar bij Bredaas balverlies. Na een kansje van de wederom uitstekend spelende Mattijs is Halsteren succesvol. Een vliegensvlugge counter leidt tot de 1-1.  En dan zakt JEKA wat in. Speelt nog steeds met veel overtuiging, bereikt keer op keer de zestien van Halsteren, maar loopt daar steeds vast. In minuut tweeëntwintig lukt het eindelijk wel weer: een fraaie en hele snelle aanval over rechts brengt Govert in kansrijke positie, maar zijn schot wordt geblokt door die middenvelder van twee meter achttien. Die gast was zo lang, die ademde ijle lucht. Had ook een veel roder gezicht dan alle andere spelers. Hoogteziekte, ik weet het zeker. We lijken te gaan rusten met een gelijke stand. Daar hebben we dan maar vrede mee. Maar dan fluit het scheidsrechtertje voor de tweede keer volledig onterecht voor een overtreding door JEKA. De eerste vrije trap ging nog ruim over, maar deze tweede poging vliegt er, het moet gezegd, zeer fraai in. En dat in de laatste seconden voor rust. Kan eigenlijk niet slechter. Bij verlaten van het veld moet de arbiter het ontgelden. Het is dat het pas half een ’s middags is, anders waren er zeker glazen bier naar hem gegooid. En de koffie bij JEKA is zo slecht dat je die zelfs niet gebruikt voor dit doel. Er zijn grenzen.

Na de domper van het tweede tegendoelpunt is het uiteraard afwachten hoe JEKA zich herpakt. Of het zich herpakt. Het eerste kwartier van de tweede helft gebeurt dat nog niet echt. Het was een beetje zoals het laatste deel van de eerste helft. We willen heel graag, doen er ook alles aan maar stranden steeds net voor de afronding. Of komen een teenlengte tekort, want Halsteren lijkt in deze fase steeds net eerder bij de bal te zijn dan wij. Na dit wat rommelige eerste kwartier echter gaat het weer draaien. De ingevallen Mehari is een kwelgeest voor de vijandelijke vleugelverdedigers, Tijn schuift steeds meer naar voren en sticht daarbij gevaar, Govert is overal en wint vrijwel ieder duel, Youp is vandaag niet te passeren, Bent houdt de boel achter dicht èn strooit met lepe dieptepassjes en Koen keept met verve. Eigenlijk moet ik iedereen benoemen, want wat wordt er nu goed gespeeld! JEKA straalt in alles uit dat het hier vandaag niet gaat verliezen. Ieders inzet is geweldig en er wordt geconcentreerd gevoetbald. De beloning kan niet uitblijven en volgt dan ook snel. Bent maakt de o zo verdiende gelijkmaker op aangeven van Vito. De Beukenlaan ontploft. De mannen van JEKA O14-1 hebben ons de hele wedstrijd al aangemoedigd en gaan uit hun plaat! Wat mooi om te zien dat jeugdteams elkaar zo steunen! Maar het sprookje is nog niet voorbij. De wedstrijd bijna wel, maar JEKA wil meer en krijgt meer. Hoe het precies ging weet ik niet meer, de spanning had inmiddels een deel van mijn waarnemingsvermogen weggenomen, maar via Liam, Bent en doelpaal is het uiteindelijk Adam die in blessuretijd de 3-2 maakt. De ontlading op en naast het veld is groot. Wat een ontknoping. De scheidsrechter kijkt op zijn horloge en ziet dat de tweede helft al bijna negenendertig minuten oud is. Hij maakt zijn beste beslissing van de dag en fluit af. JEKA wint op basis van inzet, geloof en goed voetbal. Als dat niet inspireert?

Reacties

Marcel Rensen
Als scheidsrechters-coördinator bij JEKA is al jaren mijn stelling dat het probleem bij het jeugdvoetbal (bijna) nooit op het veld ligt maar (bijna) altijd bij de ouders om het veld. De schrijver van dit verslag bevestigt overtuigend deze stelling.
14-11-2017 09:59:06

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.