Zaterdag 10 maart om 10::00 uur

door: Ouders O13-1

10 maart 2018
Sliedrecht O13 tegen JEKA O-13

Uit in Sliedrecht, zonder Peter Beense en de meters bier van Hans, dus vooral voor de ouders was dat even wennen. In een heerlijk lentezonnetje mochten de jongens aantreden tegen een tegenstander waar thuis van is gewonnen. Maar die wedstrijd was JEKA wel op achterstand gekomen, dus het zou geen walk-over worden. De wedstrijd begon met Loet op de bank omdat hij zijn shirt was vergeten. Gelukkig bestaan er moeders als Hasina, die alles voor hun zoon over hebben en die dus even naar Sliedrecht reed om een shirtje te brengen.

Vanaf de start zette JEKA goed druk en de eerste 20 minuten waren er vele goede kansen, waaronder twee ballen op de paal. Een uit een directe vrije trap van Moes en Damian na een goede actie. Sliedrecht kon alleen af en toe gevaarlijk worden via hun lange en snelle linksbuiten, waar Auke echter sterk tegen verdedigde. Rond de twintigste minuut kreeg Sliedrecht een vrije trap op een gevaarlijke plek. Alhoewel die over ging, was duidelijk dat ij zich niet weg wilden laten spelen en de rest van de eerste helft was de strijd meer in balans. Na een botsing met Maas, viel Moes echter uit en ook Dion kampte met kwaaltjes waardoor de wisselmogelijkheden beperkt werden.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de laatste 10 minuten van de eerste helft. De wedstrijd was in balans. Sliedrecht zette druk zonder echte kansen te creëren en JEKA kon via uitbraken af en toe gevaarlijk worden. Zo’n 10 minuten in de tweede helft zette bij een van die uitbraken Loet goed door en Maas kon inschieten. Zijn schot werd geblokt door de keeper, maar in tweede instantie kon Maas alsnog intikken. Na die goal schakelde Sliedrecht een tandje bij en de verdediging van JEKA mocht aan de bak.  Dat kun je aan Merijn, Lars, Auke, Dion, Floris en Tygo wel overlaten. Viktor kreeg uiteindelijk niet veel te doen. Maas en Koen ruimden voor de verdediging veel ballen weg en Zeger, Annass, Loet, Damian en Tim bleven voorin voor dreiging zorgen. De druk van Sliedrecht nam naar het einde van de wedstrijd af en JEKA kon weer wat vaker gevaarlijk worden. Er vielen echter geen doelpunten meer.
Zeker op basis van de eerste helft een terechte overwinning. Omdat in Roosendaal Smitshoek met 0-1 won van RBC staan de mannen nu tweede op drie punten van koploper Smitshoek die nog op bezoek moet komen. Alles is nog in eigen handen. Begin juni zijn we terug in Sliedrecht hopelijk met Peter Beense, maar zeker met meters bier.