Wedstrijdverslag

Woensdag 17 april om 08::00 uur
1

Victoria'03 3

5
JEKA 7
Tom
Lucas (2x)
Gaston
Wally

Europees avondje

Geschreven op: 24 april 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Het is een van de meest zichtbare en praktische zaken die de KNVB regelt, het speelschema. Aan het begin van het seizoen worden alle bespeelbare weekenden bepaalt en een wedstrijdschema wordt uitgedraaid. Met de komst van de late seizoenstart en de verlengde winterstop zou dit schema toereikend moeten zijn. Maar baaldagen en miraculeuze afgelastingen vanwege enkele druppels water brengen het schema in het geding. En dan ziet de voetbalbond toch vaak af van enige vorm van inzicht en knalt de openstaande wedstrijden in openstaande weekenden. Wordt er aan het begin van het seizoen nog rekening gehouden met vakanties, feestdagen en noem het maar op, bij het opnieuw inplannen van inhaalwedstrijden speel je voor je het weet op 2e paasdag of koningsdag en mag je van geluk spreken als je op 2e kerstdag geen inhaalwedstrijd in Hank, Dussen of Wagenberg hebt. Het zou toch een bijzonder kerstontbijt opleveren. Als dan al die zondagen en feestdagen ook al vol zitten blijft er maar één optie over: een Europees avondje inlasten op 4e klasse niveau. Op topniveau brengen die Europese avondjes ook al de nodige kopzorgen mee, het hele speelschema kan de prullenbak in dankzij de prestaties van Ajax. Maar ook JEKA 7 mag er aan geloven, een heus Europees avondje, op de woensdag. Door de KNVB gepland om 18.30 uur, niet wetende dat JEKA 7 bestaat uit een selectie van alle windstreken. Na een hoop gehannes werd er 20.00 uur van gemaakt, wat dan weer met de televisierechten te maken zal hebben, aangezien de kwartfinales Champions League om 21.00 uur starten. Al met al een bijzondere avond, waarop JEKA de degens mocht kruisen met Victoria’03.
 
Dat de woensdagavond wedstrijd niet alleen bij de KNVB maar ook bij JEKA 7 praktisch ongemak geeft was wel duidelijk aan het aantal spelers dat op de afgesproken tijd verzamelde op het JEKA-complex. Die waren op één hand te tellen. De rest werd opgepikt, zat in de trein, was onderweg vanuit provincies elders in het land of kon gezien de reisafstand niet eens deelnemen aan het duel. Gastspelers werden opgetrommeld, maaltijden werden naar binnen geschoven en ETA’s medegedeeld via de app. Aangekomen in het pittoreske Oudenbosch bleken de mogelijkheden tot een avondwedstrijd groots. Vrijwel alle velden hadden verlichting tot hun beschikking, dus was het uitkiezen geblazen. De twijfel heerste nog. Veld 1 werd met een soort gravelnet bewerkt om alle plooien glad te strijken, veld 2 werd professioneel besproeid voor een lekker doorrollende bal en veld 3 was een uitstekend uitziend kunstgrasveld. Helaas werd het optie 4, het veld waarvan je hoopte dat het niet zou bestaan. Het was een flinke domper na de Joga Bonito-achtige taferelen in de kleedkamer. Gaston was zelfs zo geschokt dat hij dacht dat we een grapje maakte en in lachen uitbarstte bij het zien van de grasmat. Even leek het erop dat een simpele CTR C, CTR V van het wedstrijdverslag van IFC zou volstaan voor zeker de eerste anderhalve pagina van dit duel. Om een beeld te schetsen. Doelman Wally had vanwege het ingelaste duel (en de tegenvallende weersverwachting) een dagje strand gecancelled, maar zag zijn planning toch nog uitkomen. Het doelgebied deed namelijk in niets onder voor het strand van Schevingen, met vers gestort zand in iedere kuil. Het goede nieuws was dat de ziekenboeg weer verder was leeggestroomd en dat Tom, inclusief niet ingetapete enkel, weer zijn opwachting kon maken. Na een ingekorte warming up, dat soort dingen gebeuren op een Europees avondje, werd er op het boerengolfcircuit afgetrapt.
 
De angst dat de gelijkenis in het veld met de wedstrijd tegen IFC ook zou terugkomen in het spel was gelukkig ongegrond. Toch hadden beide ploegen moeite met het onder controle krijgen van de omstandigheden die de grasmat met zich mee bracht. De thuisploeg had hier het snelst de controle over, en liet zien vaker met dit bijltje gehakt te hebben. Het zat zelf kort op iedere opstuitende bal en wist zelf de rust te bewaren. Met de snelheid van de kleine Shaquiri voorin werd het ook een aantal keer dreigend, maar JEKA kon telkens net op tijd ingrijpen. Tot echte kansen leidde het dan ook niet, en voorin werden Flo en Lucas vooral bediend met over zich heen vliegende pogingen. Op een van die lange halen wist Flo de bal nog te veroveren en zichzelf in kansrijke positie te wurmen, maar zijn poging verdween voorlangs. Aan de andere kant werd Wally een paar keer getest in de zandbak, vooral door terugspeelballen die als een zwabberende strandbal aan kwamen rollen. Victoria had het betere van het spel, maar echt grote kansen wist het niet te creëren, en langzamerhand kreeg JEKA meer grip op de wedstrijd. Het druk zetten van Victoria verslapte en de bezoekers kozen steeds meer voor korte simpele combinaties dan voor lange halen. Het leverde de eerste echt grote kans voor de ploeg uit Breda op. Na een goede actie van Flo via de linkerkant volgde een voorzet die werd gemist door de verdediging en zo bij de tweede paal voor de voeten van Job stuiterde. Die kreeg er geen volle schoen achter en zag de doelman de bal nog uit de hoek tikken.
 
Met de opkomende Aadsj en de steeds verder opschuivende linies van het zevende kwam er ook meer en meer ruimte achter de verdediging te liggen. Wanneer de combinaties goed liepen was er niks aan de hand en werd JEKA gevaarlijk, maar balverlies was direct zorgerlijk. Gelukkig hadden we ook vandaag weer onze eigen Kroezen weer aan de zijlijn met de vlag in de hand. Na zijn oogbehandeling weer messcherp en elk dreigend gevaar leverde een wapperende vlag op. Nu wordt wellicht het idee gesuggereerd dat er oneerlijk gevlagd werd, maar dit was zeker niet het geval. De buitenspelval klapte telkens op tijd dicht. Het leverde wel het nodige commentaar op, maar geen één op één situaties tussen een Victoriaanse aanvaller en strandganger Wally. Het spel van JEKA 7 werd steeds beter naarmate de rust dichterbij kwam en een echte ras optimist zag zelfs combinaties die een dag eerder ook tussen 21.00 en 23.00 uur op de tv te bezichtigen waren. Uit een van die aanvallen kreeg Knakkie de bal op de rand van de zestien meter. Hij kapte zich vakkundig vrij en zocht met zijn schot naar de verre hoek. De poging leek op weg naar een goal om je vingers bij af te likken maar verdween jammer genoeg net over de deklat. Net voor rust klapte aan de andere kant opnieuw de buitenspelval dicht na een diepe bal op Shaquiri. Thijs stond keurig met de vlag in de hand, maar de scheids sprak de woorden ‘deze keer niet’, uit. Shaquiri was onderweg naar de openingstreffer, maar vond de noodrem op zijn pad. Die werd door Daniel namelijk vakkundig ingezet, met een pingel als gevolg. Geen plakjes salami vandaag, die werden bewaard tot de derde helft en dus alleen een 1 tegen 1 duel tussen Wally en een Victoriaan, die zijn clubnaam eer aan deed en als winnaar uit de bus kwam: 1-0. Dit leverde toch een behoorlijk zure smaak op terwijl iedereen de brug overstak op weg naar de thee.
 
In de rust werd nogmaals benadrukt hoe belangrijk het was om rustig te blijven en te stoppen met de lange ballen, en mocht nadat Gaston al was ingevallen, nu ook Krijn, alias Krijno (ook Bruno zat nog in Braziliaanse sferen van voor de wedstrijd), zijn opmars maken. Nadat de scheids zijn excuus had gemaakt voor een fout die hij bij nader inzien toch niet wilde toegeven kon JEKA op zoek naar de eerste driepunter in vijf duels. De tweede helft begon een beetje zoals het eerste bedrijf, wat aftastend. Dit keer was het echter JEKA dat als eerste grip kreeg op het duel en steeds verder vooruit kon opschuiven. Het leverde eigenlijk vrijwel uit het niets zelfs de gelijkmaker op. Gaston brak door op rechts en bediende de even uitgeruste Tom op de stropdas. Met een simpele versnelling passeerde hij twee bewakers en zette hij zichzelf oog in oog met de doelman, waar hij angstvallig koel bleef en de 1-1 tegen de touwen schoot. Victoria was de controle kwijt en het gevaar Shaquiri was vakkundig uitgeschakeld. Blijkbaar was de penalty niet het enige resultaat van de noodrem van Backxie. Aan de andere kant liet Camel weer eens zien op deze velden uitstekend uit de voeten te kunnen, naar eigen zeggen doordat het nog meer op de kluts aankomt en hij als koning kluts natuurlijk een streepje voor heeft in die situaties. Hij behield de rest en zette met een listig steekballetje Droeloeman alleen voor de doelman. Deze bleef net als Tom ijzingwekkend kalm en schoof de bal langs de doelman. Omdat we vandaag aan beide kanten gelukkig twee eerlijke grensrechters hadden staan kwam de stand daarmee op 1-2 voor de ploeg uit Breda.
Victoria trachtte nog een keer aan te zetten om de inmiddels geheel gekantelde wedstrijd naar zich toe te trekken maar dat werd niet toegelaten door de bezoekers, die achterin zeer sterk stonden. Met name de rust viel op waarmee dreigende situaties werden opgelost, met Krijno als sambaback als voorbeeld op rechts. Het kwam het spel van JEKA zeker ten goede, dat naarmate de tweede helft vorderde kans op kans ging creëren. Tom was dichtbij met een mooie volley op aangeven van Krijno, Job zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden na een subtiel hakje van Gaston en ook Flo was nog dichtbij de bevrijdende derde treffer. Nadat Thijs vriend en vijand had laten zien eerlijk te vlaggen bij een overduidelijke corner (‘Oh dan was die in de eerste helft misschien echt buitenspel’), was het uiteindelijk Droeloeman die de wedstrijd in het slot gooide. Flo liet zijn tegenstander weer eens zien hielen zien en bereikte Lucas bij de tweede paal. De gedachten gingen even terug naar de slotminuut thuis tegen Dordrecht, maar ditmaal geen schepijs. Met een prachtige curve draaide hij de bal in de verre kruising: 1-3.
 
Victoria was hiermee definitief geknakt en daarmee kwam het sambavoetbal meer en meer in de ploeg. De vierde treffer was er een om je vingers bij af te likken. Camel en Flo hadden duidelijk baat bij de voorbereiding in de kleedkamer want met een volwaardige Joga Bonito langs de zijlijn werden meerdere tegenstanders zoek getikt. Hierna werd Knakkie gelanceerd, die rustig bleef, zijn medespelers voor het uitkiezen had en besloot de bal breed te leggen op de inkomende Gaston. Zo weloverwogen als Knakkie zijn keus maakte, zo vastberaden was Gaston. Zonder aan te nemen pegelde hij de bal snoeihard hoog in het doel: 1-4. Met nog wat tijd te ging speelde JEKA het duel vrolijk uit en bleef het nog kansen krijgen op meer goals. Zo raakte Flo met een toverbal nog de kruising en volbracht Job zijn hattrick aan gemiste kansen door in de rebound de paal te raken. Het slotakkoord werd uiteindelijk een bijzondere. Tom omspeelde de doelman en legde de bal vanaf de achterlijn terug op Gaston, die aanlegde en de bal langs de enige overgebleven verdediger in het doel leek te schieten. Met een prachtige showduik promoveerde deze verdediger zich echter tot eerste doelman waarmee hij de bal vakkundig uit het doel tikte. De scheids legde de bal op de stip en ook nu bleef de salami op zak. Vanaf de andere kant van het veld was Wally inmiddels begonnen aan zijn overtocht, waarna vanaf elf meter een bijzonder duel ontstond. Het was Wally tegen Wally, doelman tegen doelman, waarbij (uiteraard) Wally won. De manier waarop laten we maar even in het midden, maar de eindstand werd door onze Wally uiteindelijk op 1-5 bepaald.
 
Een lekker Europees avondje, dat eindigde in een lege maar sfeervolle kantine in Oudenbosch, waar de ontknoping van dat andere Europese avondje tussen City en de Spurs de avond alleen maar mooier maakte. De drie punten werden weer eens binnengehaald en daarmee is de zegetocht naar het einde van het seizoen ingezet.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.