Wedstrijdverslag

Zondag 15 april om 12::00 uur
1

JEKA 7

Romijn
1
FIOS 1

Effectiviteit

Geschreven op: 16 april 2018
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Effectiviteit en JEKA 7 hebben een verhouding zoals Feyenoord en kampioenschappen, het komt slechts zelden voor. Vorige week was zo’n week dat alles op zijn plek viel, elke doelrijpe kans in het netje eindigde en het dan ook doelpunten regende. Nu is het wel enigszins overdreven om te zeggen dat we nu weer achttien jaar moeten wachten, dat is misschien meer gelinkt aan het houden van de nul, maar dat het spaarzaam is kan toch zeker gezegd worden. Kansen creëren is zelden een probleem, ze afmaken wel. En daar win je niet altijd wedstrijden mee. Kijk maar naar de kampioen van Nederland en de runner up. De kampioen is altijd effectief en heeft amper kansen nodig voor een doelpunt, de nummer twee rijgt ze normaliter aaneen maar blijft vervolgens (te) vaak met lege handen achter. Het is bij JEKA 7 niet anders. De wedstrijd tegen FIOS zou hier weer een schrijnend voorbeeld van worden.
 
Het was al met al een roerige week in de aanloop naar de zondag. Zondag 15 april was namelijk Super Sunday. Niet alleen kon PSV in eigen huis de titel binnenslepen tegen Ajax, in Breda en omstreken draaide natuurlijk alles om de derby tegen Willem II. Het tijdstip van 12.30 uur bezorgde echter nogal wat hoofdbrekers. Alle pogingen tot het verzetten van de wedstrijd liepen uiteindelijk op niets uit. De zondagochtend was geen optie, de vrijdagavond bleek hopeloos en ook eind zondagmiddag werd geen succes. Dan maar gewoon op het normale tijdstip van 12.00 uur. De selectie werd wat uitgedund dankzij de afwezigheid van de diehard fans maar werd aangevuld met doelman Charles, de semi-tweelingbroer van Aadsj en oud-gediende bij JEKA Pim. Zoals vanouds gewoon één wissel dus en bij een gebrek aan een scheidsrechter nam dhr. Gruijters de fluit voor zijn rekening. Het centrale duo bestond vandaag uit Koenders en Koenders, die lieten zien niet alleen in het uiterlijk overeenkomsten te vertonen, maar ook in de manier van voetballen. Het karakteristieke benoemen van de eigen fout terwijl deze nog in uitvoering is werd ook door Diederik tot in de puntjes uitgevoerd, tot grote hilariteit van de arbiter. Verder werd Banckxie gebombardeerd tot Backxie aan de rechterflank en ging Flo vandaag voor de aanvallend ingestelde linkervleugelverdediger. Het middenveld kende geen verrassingen en voorin werd Tom geflankeerd door Droeloe en Romijn.
 
Het begin van de thuisploeg was veelbelovend te noemen. Vrij eenvoudig werd de helft van de ploeg uit Achthuizen bereikt en werd daar gezocht naar een opening. Het leidde nog niet tot gigantische mogelijkheden maar wel wat speldenprikjes hier en daar. Aad mocht in alle vrijheid opbouwen van achteruit en met Flo als veredelde linksbuiten werd FIOS alleen maar verder naar achter gedrukt. Van de tegenstoot had JEKA nog weinig te duchten en dus was het wachten op de mogelijkheden tot een voorsprong. De eerste grote kans was voor Romijn die volledig over het hoofd werd gezien door de verdediging en met een simpele steekbal recht voor de keeper kwam. Zijn poging om de bal over de uitstormende doelman te wippen mislukte echter en de inzet werd gekeerd door het lichaam van de keeper. Aan de andere kant van het veld werd Charles voor het eerst een soort van getest toen een hoge voorzet over alles en iedereen heen viel. Charles reageerde op tijd en wist de bal nog voor de doellijn te keren.
 
JEKA bleef aan de andere kant maar breien en zoeken naar een voorsprong. FIOS zakte in en probeerde in de omschakeling gevaarlijk te worden. Echt gevaarlijk was dit niet en het was dan ook een fout van de thuisploeg die de Achthuizenaren in het zadel liep. Na een foute kaats van Tom was FIOS er ineens vandoor aangezien bij JEKA bijna iedereen voor de bal stond. Een simpele steekbal was dan ook voldoende om de spits van FIOS vrij te zetten. Die schoot de bal beheerst in de verre hoek en zette, toch aardig tegen de verhoudingen in, de bezoekers op voorsprong: 0-1. Na deze onverwachte achterstand schakelde JEKA een tandje bij en werd FIOS nog meer op eigen helft gedrukt. De kansen werden met de minuut gevaarlijker en talrijker. Zo ging Flo  op avontuur en na een karakteristieke slalom over een half veld die op de skipiste niet zou misstaan knalde hij de bal op de lat boven de kansloze keeper. Romijn bereikte even later de achterlijn maar zijn voorzet verdween voorlangs zonder dat een uitgestoken been de bal binnen kon tikken. Het bleef wachten op de gelijkmaker maar de gastheren kregen het niet voor elkaar. Droeloeman werd nog weggestuurd en leek op weg naar een treffer maar hij liet de volledig vrijstaande Knakkie voor wat het was en schoot de bal zelf in het zijnet. JEKA bleef maar breien en breien en was aan de bal behoorlijk slordig, waardoor de bezoekers stand hielden. Toch had het meerdere malen geen antwoord op goed lopende combinaties, maar ook de opkomende Backxie kon na een combinatie met Job niet doeltreffend afronden.
 
Wonderbaarlijk haalde FIOS de rust dan ook met een 0-1 voorsprong. Daar waren ze voornamelijk zelf verbaasd over. ‘Die gasten kunnen aardig tikken’, ‘We komen elke keer iemand te kort’ en ‘Dit houden we nooit vol’ waren de conclusies voor de ploeg die de eerste helft toch winnend afsloot. In de andere kleedkamer werd er gesproken over wat rustiger en simpeler spelen en vooral de ballen zuiver te houden. Dan zou er voor de bezoekers toch echt geen houden meer aan zijn. Met Pim voor de moegestreden Koenders 2 als voorstopper werd de tweede helft een ware kopie van de eerste. Met als enige verschil dat FIOS nog verder terug zakte en de vijandelijke zestien steeds verder uit beeld zag verdwijnen. JEKA werd wat minder slordig en ging op zoek naar een opening in de bus die FIOS inmiddels had geparkeerd op de eigen helft. Die werden vooral aan de flanken gevonden maar Romijn en Droeloeman wisten de vrije man voor de goal niet te vinden of zagen hun inzet gestroopt worden door de vele verdedigende benen of de nog altijd niet gepasseerde doelman.
 
Het gebrek aan effectiviteit werd hoe langer hoe erger en de tijd tikte langzaam in het voordeel van de bezoekers weg. Maar hoeveel kansen JEKA ook kreeg, de bal ging er niet in. Droeloe schoot een bal nog net over de verre hoek, Flo schoot nog maar eens van afstand en Tom zag zijn inzet ook gekeerd worden. Met nog een kwartier leek het uit te lopen een bizarre nederlaag toen daar dan toch een kans werd verzilverd. Job ving een uittrap van de doelman van FIOS op en stuurde Romijn weg. Die gebruikte de stuiterende bal optimaal door hem eenvoudig over de uitkomende keeper te lobben: 1-1. Eindelijk was daar dan de langverwachte treffer en met nog ruim tien minuten kon JEKA zelfs nog op zoek naar de overwinning. FIOS was moegestreden en kwam nog maar eenmaal in de buurt van de goal. Charles dacht een bal op te kunnen ruimen met zijn voeten maar raakte voornamelijk de toegesnelde spits van FIOS die net iets eerder bij de bal was. Het geluid van op elkaar knallende schoenen en scheenbeschermers leek het erger te maken dan het daadwerkelijk was en ondanks enige protesten van de bezoekers bleef het verdict van Bruno bij een corner. Het was het enige noemenswaardige twijfelmoment in een verder ongekend sportieve wedstrijd tegen een zeer aangename tegenstander, iets wat in onze competitie onderhand bijna een unicum genoemd mag worden.
 
Terwijl de slotfase begonnen was, NAC inmiddels de kans op een vroege veiligheid van degradatie aan het verspelen was, kreeg JEKA (surprise surprise) nog wat kansen op de overwinning. Het mocht echter niet zo zijn vandaag. Job zag nog een schot met links rakelings langs de paal verdwijnen en een klutsbal kon door zowel Tom als Camel niet worden afgerond. Het bleef bij het verhaal van de gemiste kansen en het gebrek aan effectiviteit en zo eindigde het duel tot verrassing van iedereen die op het veld stond en met een schuin oog had gekeken ‘slechts’ in 1-1. Vanuit de kantine werd vervolgens gezien hoe ook NAC het niet voor elkaar kreeg de, weliswaar aanzienlijk mindere hoeveelheid, kansen niet te verzilveren en met 1-2 ten onder ging. De zon was inmiddels verdwenen, het nieuws bereikte ons dat Beek Vooruit de competitie inmiddels heeft verkleind tot een veredelde F-jescompetitie met maar 9 elftallen en zo was ook de effectiviteit van vorige week uit de boeken verdwenen. Gelukkig hebben we de herinneringen (en de beelden) nog. Volgende week een nieuwe poging op zoek naar effectiviteit (en wie weet de 0) in Hank, op bezoek bij Be Ready.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.