Wedstrijdverslag

Zaterdag 30 september om 12::30 uur
1

TSC JO13-1

3
JEKA JO13-1 ZA

Een stroeve zege in Oosterhout

Geschreven op: 02 oktober 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

We verzamelen vandaag ruim op tijd om vervolgens naar Oosterhout te vertrekken om daar de wedstrijd tegen TSC te spelen, deze club is de trots van Oosterhout sinds 1908. Voor ons vandaag TSC, de Taaie Soccer Club :-) 

Helaas kan Damian vandaag niet meespelen vanwege een ontsteking in zijn knie en moeten we ook Dion vanwege ziekte missen. Martin neemt vandaag de taak als grensrechter op zich. Zo spelen we vandaag met 2 wissels, in de 1e helft beginnen Floris en Koen op de bank. 

We zijn weer met een groot aantal ouders om de jongens aan te moedigen en kunnen lekker droog onder het afdak van de nieuwe voetbalkantine staan. Vanuit deze kantine heb je zicht op alle velden, daar is over nagedacht! 

Tim is vandaag aanvoerder en kiest de spelershelft vervolgens wordt de aftrap gedaan door TSC. In de 3e minuut komt TSC met de 1e aanval maar deze wordt weggewerkt door de achterhoede van Jeka. In de 5e minuut….Anass speelt naar Tim die vervolgens een paas geeft op Maas en we kunnen juichen Merijn schiet de 0-1 binnen! Trotse vader Hans straalt. De grensrechter geeft aan gevlagd te hebben voor buitenspel maar de scheidsrechter overruled dit. We kunnen verder gaan voetballen met een voorsprong, de bal wordt op de middenstip gelegd en daar gaan de jongens weer. In de 7e minuut een redding van Victor. Ik hoor om me heen van de kenners onder ons dat Jeka onmogelijke acties maakt met een natte bal en dat we zwak verdedigen. In de 8e minuut volgt een vrije trap op randje 16 door TSC, Zeger vormt een éénmansmuur en…….. helaas er wordt gescoord het is 1-1. De ouders om me heen denken dat een andere opstelling wellicht beter voetbal zal geven maar Noël heeft vertrouwen in zijn team en zal pas in de 26e minuut wissels gaan aanbrengen. TSC blijft gevaarlijk en zet druk. Dan breekt Loet door in de 12e minuut maar helaas resulteert dit niet in het doelpunt waar we op wachten. Weer geven de kenners aan dat Jeka moeilijke oplossingen zoekt. 14e minuut, Mostapha houdt de bal binnen en via een slalom bereikt hij het doel en scoort 1-2!! Langs de zijlijn wordt geroepen terugleggen, diepgaan en een aantal keren ohhhhhhh vanwege gemiste kansen. 22e minuut, Floris en Koen gaan warmlopen. We spelen op de helft van TSC, Maas valt samen met zijn speler langs de zijlijn door getrek en geduw, ze staan op en Maas komt mooi op voor zichzelf door even flink zijn rug te rechten tegen onze tegenstander. En met effect, Maas neemt een vrije trap, bal gaat richting doel en wordt binnengeschoten door TSC…oeps eigen doelpunt maar wij hebben nu een mooie voorsprong 1-3. In de 26e minuut volgt de wissel en verlaten Auke en Anass het veld. Nog een Jeka aanval, een redding van Viktor, een mooie actie van Zeger die onderschept wordt door TSC. Op de valreep hangt er een tegendoelpunt in de lucht, een vrije trap voor TSC die discussiëren over wie deze mag nemen, nummer 7 schiet maar Lars is alert en trapt de bal weg. En zo volgt na 30 minuten het eindsignaal voor de 1e helft, ondanks een coachende TSC grensrechter is de tussenstand 1-3. 

De jongens gaan naar de kleedkamer en de ouders halen nog een bakkie in de kantine. Uiteraard wordt hier nog wat geëvalueerd, Jeka speelt niet goed, we hebben een taaie tegenstander. Maar ach…we staan voor :-) 

Het veld staat weer vol met spelers en Zeger trapt af. De eerste minuten gaan gelijk op, er wordt weinig gezegd langs de zijlijn…. In de 35e minuut de eerste corner voor TSC, kopbal 

wordt gemist door nummer 14. Een mooi hakje van Merijn maar deze bereikt geen Jeka speler. In de 37e minuut een ingooi van Jeka, de bal gaat via Zeger naar Maas en vervolgens op Tygo die helaas mist. De 2e helft bestaat uit blessures, de eerste is Zeger, bezorgde blikken maar gelukkig staat hij weer op. Vervolgens Floris die blijft liggen, scheenbeen…, Loet en de keeper botsen vol in elkaar, kniepijn…. Er volgt een aanval van Jeka, Lars trapt de bal naar voren en Tim, Maas en Mostapha lopen in lijn naar voren, zal hier een doelpunt uitkomen??, helaas de verdediging onderschept de bal. Een matige aanval van TSC, Viktor heeft de bal te pakken. In de 46e minuut worden Tygo en Zeger gewisseld. De druk vanuit TSC neemt toe en daarbij de onrust bij Jeka die vandaag matig spel laten zien met veel balverlies. In de laatste minuten ook de laatste wissels, Loet en Koen verlaten het veld. We hebben 60 minuten gespeeld, de scheidsrechter gaat bijna affluiten en dan wordt Merijn gevloerd, met een dikke enkel en ondersteund door Jermaine gaat hij naar de kleedkamer. Een gele kaart voor TSC. Loet komt er weer in en dan bij het laatste fluitsignaal ligt Auke op de grond…… 

Het team verlaat het veld met een overwinning maar aan ieders gezicht is af te lezen dat ook zij niet tevreden zijn over het spel van vandaag. 

Maar jongens “het is maar een spelletje en de winst is binnen :-)” op naar volgende week….!

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.