Wedstrijdverslag

Zaterdag 16 november om 10::00 uur
2

JEKA MO15-2 ZA

Sophie
Nynke

1
DIA MO15-2

Een echte voetbalkraker !

Geschreven op: 17 november 2019
ron snoijs

door: ron snoijs

Samen voetballen, samen beleven, samen winnen !
 
Het meidenvoetbal zit zowel in Nederland als bij Jeka behoorlijk in de lift. Vanuit de nieuwe aanmeldingen afgelopen zomer kon zomaar een compleet nieuw team worden gevormd, het Jeka MO15-2 zag het voetbal levenslicht ! De speelsters komen overal uit Breda e.o. vandaan, en hebben compleet verschillende sportieve achtergronden. Doorstroming met voetbalervaring vanuit MO13, aanmelding vanuit andere verenigingen en verhuizingen naar Breda. Maar ook nieuwe voetbalsters met een hele andere achtergrond als judo, zwemmen en schaatsen. sloten aan. Vanuit deze prachtige individuele sporten kennismaken met teamsport voetbal, uitdagend hoor !
Bij aanvang seizoen waren er precies 11 speelsters, een grasveld, voetballen, en.... ehhh.... tsjaa... punt. Dus op zoek naar een teamleider, trainer en nieuwe speelsters. welke deel uit wilden maken van deze enthousiaste groep meiden. Teamleider en trainers waren snel gevonden. Arnold en Ron verzorgen de coaching rondom de wedstrijden. Ron geeft woensdag  training, en bij toerbeurt verzorgen Suzanne en Marc ook de trainingen op vrijdag. Hoppa, direct 2x trainen in de week ! Dankzij de bereidwillige wekelijkse ondersteuning van de speelsters uit de teams van Michel (MO15-1) en Twan (MO13-1), waarvoor superveel dank, kon vanaf het begin van het seizoen worden deelgenomen aan de competitie. En oh ja, hebben we tussen de speelsters ook nog een keeper ? Ja hoor, ook gelukt ! Amber pakt de keeperhandschoen op en gaat de sportieve uitdaging aan. Daar we gelijktijdig trainen met MO15-1, krijgt ze zelfs samen met collega keeper Sofie, bijna wekelijks keeperstraining van oud NAC-keeper Jürgen.
En jawel, op zaterdag 16 november was het dan eindelijk zover. Dankzij de komst van 3 nieuwe speelsters staat er voor het eerst een compleet eigen MO15-2 aan de aftrap tegen DIA. Gezien de uitslagen in de competitie op voorhand al een spannende wedstrijd tussen gelijkwaardige teams, en dat werd op het veld volledig waargemaakt ! Voor aftrap moest natuurlijk nog wel eerst de teamfoto worden gemaakt. Alle 14 meiden in het prachtige Jeka tenue, snelle keuze haren in staart of toch los..., zelfde houding, een "jij krijgt die lach niet van mijn gezicht" uitstraling, en BAM die foto is gemaakt !
Vanaf minuut 1 was het een aangrijpende spannende wedstrijd, zowel voor de speelsters als de supporters aan de kant. Balbezit veelal rondom middellijn met dreiging naar voren, maar tot grote kansen over en weer leidde dit in de eerste 20 minuten niet. De verdediging was te sterk. Lieke speelde uistekend als rechterverdediger, en won bijna al haar duels. Als dat niet gebeurde riep ze als oppepper direct een drieletterwoord beginnend en eindigend met een "K", herpakte ze zich, en veroverde dan alsnog de bal.  Aan de andere kant stond de multi-functionele Malu. Vanuit haar goede basistechniek, snelheid en rust was er langs die kant geen doorkomen aan.  Centraal ving voorstopper Amélie de spits op. Het simpele motto "bal in de buurt, voet ertegen, wegwezen hier" werd vakkundig uitgevoerd. Als slot op de deur staat Inge centraal achterin. Met haar voetbalervaring, spelinzicht, positioneel sterk, duelkracht en schotkracht enorm belangrijk voor dit team. Als er al een tegenstander doorheen dribbelt, moeten ze toch wel van hele goede voetbalhuize komen willen ze Inge nog kunnen passeren. Met Julia, is de verdediging compleet. Ze kan zowel op links als  centraal goed uit de voeten. Sterk spelend onder het toeziend oog van de grensrechter, gewapend met een goede duelkracht en schotkracht.
Halverwege de 1e helft kwam Jeka steeds beter in het spel. Het middenveld kreeg steeds meer grip, en de aanvallers werden beter bereikt. Na een combinatie op links met Iris en Rosanne kwam Yara op links goed door. Het lukte net niet om voldoende naar het midden te trekken en voor de goal te komen, of spits Sophie met een voorzet in stelling te brengen, anders was daar vast het eerst doelpunt gevallen. Na uittrap keepster kwam de bal op het middenveld bij Benthe, en wederom via Iris kwam halverwege de helft van de tegenstander Sophie in balbezit. Met bal aan de voet sprintte ze 2 speelsters voorbij en besloot het met haar machtige schot eens te proberen vanaf een metertje of 25. De bal werd perfect geraakt in ging hoog door de lucht, op en langs het veld hield men de adem in15 meter hoog door de lucht richting goal, 20, 23, 24 bal beetje dalen 25 meter precies vallend onder de lat. GOAL !!! Wat een prachtige treffer !
Het vertrouwen zat er nu goed in, en na de aftrap bleef Jeka de bovenliggende partij. De voorhoede werd regelmatig in stelling gebracht. Naomi zorgde voor de power aan de rechterkant, door met snelheid vol de duels in te gaan. Aan de andere kant wist ook Yara de vrije ruimte goed te benutten met haar snelheid. Prettig is dat zowel Yara als Naomi op meerdere positief goed in te zetten zijn, want uiteindelijk hebben ze vanuit de opstellingen in de wedstrijd alle hoeken van het voetbalveld gezien (linker- en rechter aanvaller, maar ook linker- en rechterverdediger), top meiden ! Nynke completeerde onze vleugelaanvallers. Speelt vaak als een "duveltje uit een doosje" en onderschept opvallend veel ballen door goed positie te kiezen. Maar daarover later meer :) . De spits in vorm is Sophie. Immer hard werkend en vol overtuiging de duels aangaand. Zo schijnt er in Oosterhout sinds vorige week nog een tegenstander uitgegraven te moeten worden uit een kuil op het voetbalveld na een correcte bodycheck...Haar gedrevenheid, snelheid en schotkracht zijn een voortdurende plaag voor de verdediging. Ze geeft alles, zo ook deze wedstrijd, met bloedneus en schaafwond op de koop toe. Prachtig hoor, wat een mentaliteit !
Oh ja, de wedstrijd ging natuurlijk ook verder, en het spelbeeld dreigde om te draaien, DIA werd steeds gevaarlijker. Sterker nog, ze braken gevaarlijk door over rechts, kwamen met een strakke lage voorzet, en de inlopende spits kwam voor onze verdedigers en schoot de bal strak naar de rechterhoek. Dit was het moment waarop keepster Amber kon laten zien wat ze kan. Gewone keepsters zouden kansloos zijn geweest, maar Amber anticipeerde goed op de loop- en voetbeweging van het schot, viel al naar haar linkerhoek, en pakte de bal met een mooie duik klemvast. We hadden deze treffer allemaal al geteld, maar Amber dus niet ! Zelfs de enthousiaste coach van de tegenstander applaudisseerde voor deze geweldige redding.  En het uitblinken ging nog even door. Want kort daarna hoekschop voor DIA, en in een reflex dacht Julia dat ze aan het volleyballen was. Daar helpt natuurlijk ging VAR meer tegen, penalty. De sterkste schutter van DIA achter de bal, teamgenoten die Amber moed inpraatten, kwam dat schot, en ja hoor, ze pakt hem weer (en klemvast). Dankzij deze knappe reddingen gingen we de rust in met een welverdiende 1-0 voorsprong. Even zitten, ranja erbij, voor de liefhebbers heet bakkie thee, opstelling delen, en de meiden gingen er weer voor !
Zoals de eerste helft was ook de 2e helft gelijk opgaand. Zonder echte kansen, kwam daar echter al snel heel ongelukkig de 1-1 op het scorebord. Zowel op het middenveld als links achterin werden duels ongelukkig verloren, daarna toch herstel, bal herovert en onder druk uitverdedigd door het midden. Ongelukkig slippertje, speelster vrij voor open goal, Yara  maakt het haar met een ferme krachtsinspanning toch nog lastig, moeizaam schot, langzaam richting goal en via binnenkant paal hobbelde deze binnen. wat een domper ! Even was Jeka van slag, maar al snel werden de schouders er weer onder gezet. Ballen naar voren, volle sprints, duels, wat werd er geknokt. Door druk te blijven houden verdiende Jeka een hoekschop. De bal kwam fraai voor de goal, scrimmage, maar de bal kwam net niet goed voor een Jeka voetbalschoen. De weggewerkte bal werd opgevangen door de centraal goed opgestelde Amélie en ze bracht de bal direct terug in het kluwen aan speelsters in het 16 meter gebied. Opnieuw scrimmage, meerdere speelsters schoten op 5 meter afstand heen-en-weer, beste kans voor Sophie, weer blok, geen doorkomen aan, bal rolde er uit, en daar stond NYNKE ! Ze had het overzicht en kon de bal tussen al die spelers door precies in de goal plaatsen. Wat een gejuich, Jeka MO15-2 nu met 2-1 aan de leiding !
Deze eindstand moest over de meet gebracht worden, maar DIA werd sterker en sterker. Opstelling aangepast waardoor Inge achterin weer het slot op de deur kon worden. Pffff.... wat waren het zenuwslopende laatste 10 minuten. Het middenveld werkte zich helemaal 1 hectare voetbalveld in de rondte. Iris weet centraal altijd goed de positie te kiezen, en brengt door haar passend vermogen de nodige rust in ons soms te gejaagde voetbal. Links staat Eva, met veel loopvermogen die alles vanuit de combinatie oplost. Aan de rechterkant staat Benthe, bijna rechtstreeks vanuit het zwembad op het voetbalveld. Geweldige conditie en techniek, in wedstrijden al dragende speelster, maar absoluut uitblinkend op trainingen. M.a.w. het hoge niveau kan nog beter. En dan onze laatste aanwinst Rosanne. Waar ze tot vorige week gewent was de tegenstanders te vloeren op de judomat met een geslaagde ippon, werden nu de duels op de voetbalmat uitgevochten. Heel knap hoe ze zich in een week heeft aangepast en laat gelden in het team. Conditioneel sterk, baltechniek goed, schotkracht prima, jaja uitstekende aanwinst ! Het middenveld heeft 10 minuten lang achterin meeverdedigd, en zodra er de kans was werd de aanval mee ondersteund. Vele, soms "vuile" meters werden gemaakt, hulde !
De laatste minuten naderden. Gevaarlijke hoekschop van DIA, vrije volley van vlak voor de goal, nee toch... gelukkig over, pfff... Nog 1 minuut, waarom krijgen we die bal achterin maar niet weg., strijden om iedere meter, beetje duwen, duels aangaan, bal schoppen, yes, bal in veilige handen van Amber. Scheidsrechter kijkt en blaast de verlossende laatste fluitsignalen. JEKA MO15-2 wint met2-1 ! Opluchting en spontane blijdschap bij het gehele team, team rent elkaar op het veld in de armen en viert de overwinning, applaudisserende supporters langs de kant en een trotse coach ! Wat een heerlijke voetbal zaterdagochtend !!
 
Meiden van harte proficiat met de prachtige overwinning !
 
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.