Wedstrijdverslag

Zondag 3 december om 12::00 uur
1

Molenschot 2

4
JEKA 12
Mark
Germain (3)

Een almaar stijgende lijn

Geschreven op: 04 december 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

In een flow. Een winning-streak. Een ijzersterke reeks. Groeiend zelfvertrouwen. Het zijn kreten die meer en meer passen bij het 12e. Na de uitermate belabberde start (voor wie het niet meer weet, na de eerste 45 minuten voetbal deze competitie stond het 0-7, na drie wedstrijden hadden we een schamel puntje en een verdrietigmakend doelsaldo). Inmiddels winnen we week in week uit. En waar dat soms met meer geluk dan wijsheid was waren het wel steeds drie punten. Thuis tegen de nummer 2 werd de reeks even onderbroken met een knap gelijkspel. Maar tegen de winter wordt het voetbal beter en beter. De show van vorige week was nog wat onwerkelijk, maar deze week was het echt raak. Met Pieter op de plek van zijn oudere broer Willem neemt de verjonging van 12 schrikbarende vormen aan, zo erg zelfs dat vader Orson na 45 seconden van schrik besloot de spits van Molenschot vrij voor de keeper te zetten. Onze keeper dus. 1-0. 
De smalbezette bank dacht er het zijne van, coach Loomans kon een licht grommende vloek op deze koude zondagochtend niet onderdrukken. De zwakvertegnwoordigde vijfde colonne (was Molenschotter Van Dongen?) keek hoofdschuddend toe. Maar vanaf deze fout herstelde onze voorstopper zich en met hem het hele team. Een ouderwets staaltje onverzettelijkheid sloop het team binnen. De terechte gelijkmaker werd onterecht afgekeurd. Er werd doorgewisseld en met grens Vliet voor Michiel en de enige bankzitter voor grens Vliet ging het vizier nog meer op de aanval. Het was freekickwizard Jansen die de gelijkmaker binnen knalde. Van een meter of 25 mag zo'n bal er natuurlijk nooit in zal de Molenschotse bank hebben gedacht, maar voor de ogen van het ruim opgekomen thuispubliek sloeg de bal via de onderkant van de lat binnen. Met 1-1 werd dankbaar de kleedkamer en de warme thee opgezocht. Spits Vliet had zijn handdoekje en zijn pyamaatje al op de verwarming gehangen 'voor straks'. 
Na rust was het in de ijzige kou al JEKA wat de klok sloeg. Germain ramde een bal (anders kan ik het niet omschrijven) in de korte bovenhoek. Zijn foute juichen a la Eric Cantona is hem voor deze keer vergeven. Na opnieuw een vrije trap van Mark zeilde de bal langs vele benen tot in de 5 meter, en opnieuw was het Germain die zijn neusje voor de goal liet blijken. Zomaar 1-3. Molenschot, dat had verwacht vrij makkelijk van ons te winnen, raakte soms wat gefrustreerd en met name de nummer 16, die voor rust als nummer 14 al lastig was, liet zich niet altijd van zijn beste kant zien. De rust en de routine van JEKA zorgde er voor dat de scheids een rustige middag hield en dat alles werd gesust. Ondertussen was de dieptepass van Remko op de diepgaande Pieter prima, de voorzet van de Benjamin van de dag was prima (zoals zijn hele wedstrijd) en de afronding was wederom van Germain. Onder leiding van de uitstekend spelende Jasper (ja, Jasper,vermeldenswaardig) hield de verdediging de tegenstander weg van onze goal, het middenveld bleef hard werken en compact spelen en dus kwam onze voorsprong geen moment meer in gevaar. 1-4, we stijgen een plek en de stemming in de kleedkamer was ouderwets uitgelaten. Het blijft mooi wat een potje voetbal met volwassen mannen kan doen. Een weekje vrij en dan nog een laatste potje voor de winterstop. Gaat de hopeloze start worden omgezet in een overbrugbare achterstand op de top drie van deze weer knotsgekke competitie?

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.