Wedstrijdverslag

Woensdag 16 mei om 06::30 uur
5

TVC Breda JO11-2

6
JEKA JO11-3G ZA
Nacho
Xander (2x)
Charlotte (met een "beauty")
Bastiaan (2x)

Dynamische en scorende middenvelders !

Geschreven op: 22 mei 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Het is even wennen om op een woensdagavond een wedstrijd te voetballen, maar de spelers hadden er zeker na de overwinning van zaterdag erg veel zin in. Een week geleden stond Jeka JO11-3 nog onderaan in de ranglijst. Bijzonder was dat in het doelsaldo (waarbij de sterkste tegenstanders al zijn ontmoet) Jeka het laagste aantal tegendoelpunten heeft van alle teams, een mooi compliment voor het verdedigingsblok van Daan, Sven, Yonah en soms Nacho, in samenwerking met keeper Max. Ongelukkigerwijs werden vele wedstrijden met miniem verschil verloren, o.a. van de koploper door een goal in de allerlaatste seconde. Onder de rook van het Rat Verlegh stadion en de voorbijrazende treinen, werd deze avond de strijd aangebonden met de spelers van de Toffe Voetbal Club... juist TVC. De warming-up werd in goede banen geleid door Charlotte en Sven, samen voorop en bepalen hoe werd gelopen. samen nog even ballen, en tot slot afwerken op de goal van keeper en aanvoerder Max. Jahoor, Jeka JO11-3 was er helemaal klaar voor, kom maar op !
Op het echte gras was al snel het verschil in speelstijlen zichtbaar, de lange halen snel thuis strategie van TVC tegenover het beter combinerende en duels aangaande Jeka. Na veel balbezit ontstond de eerste kans. Charlotte speelde vanuit het midden Bastiaan aan op links, mooie dribbel, alleen schuin voor de keeper, schot maar helaas gestopt. Direct daarop een verre uittrap van de grote en sterke keeper, verdediging te ver naar voren, bal erover heen en spits vrij naar keeper, 1-0.  Nou ja, veel balbezit maar toch 1-0 achter. En of het nog niet genoegd was, 2 minuten later precies hetzelfde en stond de 2-0 op het scorebord. Nu de koppies niet laten hangen, er valt nog een (bijna) hele wedstrijd te spelen. Johan zette, goed coachend vanaf de zijlijn, de verdediging bij de uittrappen van de keeper verder naar achteren, waardoor dit probleem was getackeld. Er kwam bij Daan, Sven en Yonah eigenlijk niemand meer langs. Nu tijd om zelf doelpunten te maken.... en die kwamen er.....
Het middenveld bezit met Nacho, Xander, Bastiaan en Charlotte dynamisch en scorend vermogen, en dat begint steeds beter uit de "voetbal-verf" te komen. Bastiaan op links met de bal aan de voet mannetje voorbij, goed inspelen op de centraal vrijgelopen Charlotte, Nacho die het gat achter de verdediging ziet en erin duikt, pass van Charlotte op maat, en Nacho scoort weer (net als afgelopen zaterdag), stand 2-1. Jeka JO11-3 is los en de kansen regen zich aaneen. Goed aangesneden hoekschop Bastiaan, bal in de doelmond voor de voeten van Nacho, mooie volley, via paal eruit. Rai schermt bal goed voor verdediging af, via Bastiaan gaat bal naar Xander, terugleggen op Charlotte, mooi schot, maar keeper weet deze te keren. TVC bijt nog eens van zich af, en in de rechterzone ontstaat een prachtig duel tussen Yonah en de vleugelaanvaller. Over en weer verliezen ze in een aaneengesloten serie de bal een paar keer aan elkaar, maar ze blijven alle twee direct terug knokken. De verbetenheid van "bijtertje" Yonah was geweldig, hij liet zich de "voetbalkaas" niet van het brood eten, en kwam uiteindelijk als overwinnaar uit de felle strijd, papa Bart helemaal trots.
Tijd weer voor Jeka JO11-3 om aan te vallen. Steekbal Charlotte op Rai, ondanks verdediger in de nek goed doorgezet, schot helaas gepakt door keeper. Maar kort daarna was het dan toch prijs. Na weer een aanval bleef de bal hangen in doelmond, scrimmage met de snelle Xander als eerste bij de bal, gestopt door de keeper, maar de rebound ging er alsnog in. Een soortgelijk doelpunt als Xander ook afgelopen zaterdag maakte, en de stand was weer gelijk 2-2. Maar .... dat duurde niet lang, want kort na zijn doelpunt kwam Xander wederom vrij voor de keeper. Ditmaal geen rebound nodig, gewoon 2-3. Het middenveld was helemaal los, het voetbalspel begon te draaien, en dan valt vanaf de kant veel te genieten. Immers, het hoogtepunt van de wedstrijd was daar. Na een geblokkeerde aanval rolde de bal richting Charlotte, en vanaf een metertje of 20 nam ze de bal heerlijk op de voetbalpantoffel. "Komt dat schot..." zou Hugo Walker zeggen.... Op deze voorjaarsavond vloog de bal snoeihaard door de lucht, was de bal even kwijt in de zonnestralen, daalde de bal op het juiste moment onder de lat, en belande prachtig in de kruising. Een geweldige goal, applaus van medespelers en supporters, en ook de aanwezige broer keeper Floris gaf aan op zo'n prachtig schot kansloos te zijn geweest. Gefeliciteerd met dit mooie doelpunt Charlie ! Eigenlijk moet je op je hoogtepunt stoppen, maar de 1e helft liep nog even door. Na een ongelukkig moment kwam de ruststand van 3-4 op het bord. Tijd voor ranja en op naar de 1e helft.
In de 2e helft staat Max in de spits, en neemt Rai de keepers honneurs waar. Jeka JO11-3 heeft de smak te pakken en combineert er, onder de klanken van "Hé hé hé hé hup NAC" vanuit het NAC-stadion lustig op los. Sven zet van achteruit op rechts een mooie aanval op met Nacho, achterlijn, voorzet, Bastiaan kruipt voor zijn verdediger, en knalt de bal vol hard en hoog in de touwen. Eveneens een prachtig doelpunt zoals zijn voorbeeld Christiano Ronaldo ook gemaakt zou hebben, in een versnelling voor je tegenstander komen en uithalen en scoren, een fraaie 3-5.  Charlotte steekbal op Bastiaan, schot gepakt door keeper. Uitbraak van TVC, schot op goal, en als volleerd keeper redt Rai met zijn ... voeten :). Kort daarna nog een kans en nu is Ria kansloos, toch weer spannen met 4-5. Direct vanaf de aftrap pass van Max op Bastiaan op de score direct weer te herstellen, solo naar de goal, maar keeper redt. Solo van Max, meerdere verdedigers voorbij, schot kans, maar onvoldoende vaart achter bal om de keeper het moeilijk te maken. Gelukkig wederom uitbraak op links, en scoorde Bastiaan zijn 2e treffer, ditmaal wederom met zijn linkervoet, 4-6 en gezien spelbeeld in veilige haven zou je denken. Of... toch nog een kans voor TVC en bij een poging om de bal weg te werken pakt ook Yonah zijn doelpunt mee.... ehh... verkeerde doel natuurlijk. Nog 2 minuten en 5-6, het zal na zo'n goede wedstrijd toch niet alsnog ... Neen hoor, de verdediging hield goed stand, en de overwinning werd binnen gesleept.
Helaas werd de penaltyserie wel verloren, maar ja.... TVC scoorde 3 maal en Max hield er 7 tegen of keek ze uit de goal. Met name de redding gestrekt in de hoek was indrukwekkend, en hij toont zich al een heel seizoen een goede keeper, knap Max ! Voor Jeka raakten Yonah en Rai de paal, maar het net werd alleen door Bastiaan en Sven gewonnen.
De trouwe enthousiaste supporters werden door de spelers met een mooie ketting-snoek-duik bedankt voor de toejuichingen. Maar het applaus was ook andersom, onze bikkels hebben wederom een mooie partij voetbal op de echte grasmat gelegd !
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.