Zaterdag 24 februari om 02::15 uur

Geschreven op: 26 februari 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De verwachingen waren hooggespannen. Bij de trainers, de spelers, de ouders, de wedstrijdverslaggever. De thuiswedstrijd tegen koploper Unitas was op ongelukkige wijze verloren, een voorsprong werd door spanning en vooral arbitraire dwalingen uit handen gegeven. En vanaf de herfstvakantie begin de B1 aan een prachtige serie met overwinningen in de competitie en met steeds beter spel. In de winterstop werd geoefend en gewonnen tegen op papier sterkere tegenstanders als vierde divisionist TSC, tegen Feijenoord (3e divisie) en tegen onze eigen A1. Door ziekte en vakantie vervielen onze laatste twee oefenpotjes en dus was het vandaag afwachten of we de mooie flow konden vasthouden. Dat moest overigens met een krappe selectie gebeuren. Leander speelt niet wegens problemen met zijn gebit, Mickey werd donderdagnacht getroffen door griep en Mees kampt daar al een hele week mee. Gelukkig komt Wisse terug gereden uit Maastricht en zo zitten we rond 14.10 te luisteren naar de uitleg van de scheidsrechter. Nieuwe richtlijnen, strenger optreden en veel kans op kaarten is de korte samenvatting. We zijn gewaarschuwd als we even later de snerpende kou ingaan en de wedstrijd begint. Thuisclub Unitas heeft twee weken terug de inhaalwedstrijd tegen RCS verloren en bij winst vandaag brengen we de spanning in de competitie terug. Deze wetenschap lijkt in de benen te slaan want we beginnen matig. Het is niet dat Unitas zoveel beter is, maar we spelen niet ons eigen spel. Te vaak balverlies, te veel de lange bal en te weinig gewonnen duels. We krijgen geen grote kansen tegen, maar we komen niet aan voetballen toe. Dat het 1-0 wordt voor Unitas is te danken aan de individuele klasse van hun linksbuiten die een prima actie en strakke voorzet ziet worden binnengelopen door de spits. De achterstand schudt ons wakker en plots gaan we wel voetballen en weten we duels te winnen en de bal in de ploeg te houden. Een actie van Wisse zet hem zelf vrij op de zestien en zijn schuiver betekent dat we gelijk maken. Kort daarop creeert Tim voor zichzelf een kans en redt de keeper moeizaam. Aan de andere kant lopen we tegen twee kaarten op, waarbij de laatste kaart al vanaf de 5e minuut in de lucht hing. Niet slim.
In de rust worden punten op de I gezet en bespreken we hoe we het middenveld meer in stelling kunnen brengen. We gaan de straffe wind mee krijgen en we geloven in drie punten. Hoe anders pakt het uit. Na 5 minuten krijgen we een enorme kans op 1-2, de inzet van Wisse wordt miraculeus van de lijn gehaald. Nog eens 5 minuten later is de wedstrijd gespeeld. Eerst valt een lange bal tussen onze verdedigers in en wordt er niet ingegrepen, even later maken we een ongelukkige eigen goal. De koppies gaan hangen en we vinden niet de rust om alsnog te gaan voetballen. En, het moet gezegd, tegenstander Unitas speelt ook beter dan wij. Slimmer, meer vastigheid en met een ijzersterke spits die steeds zorgt voor rust en kans op bijsluiten. De strohalm voor een kampioenschap wordt niet gegrepen, kansen op periodetitels en nacompetitie zijn er nog voldoende. Even de wonden likken nu en de draad van voor deze zaterdag weer oppakken is het devies. Het is en blijft een mooi seizoen en er wachten ons nog prachtige wedstrijden, we gaan het maximale eruit slepen.