Zaterdag 7 september om 01::45 uur

Geschreven op: 09 september 2019
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Een goede voorbereiding is alles. Niets aan het toeval overlaten, denken in scenario’s en doen wat je hebt afgesproken. Een echt goede voorbereiding is misschien nog wel belangrijker dan datgene waarop je je voorbereidt. Nader je voorbereidende perfectie, dan kun je na je voorbereiding eigenlijk meteen weer stoppen. Toppunt bereikt, niets meer doen. Afbreken en naar huis, genietend van het succes van je weergaloze voorbereiding. En weer lekker op tijd terug natuurlijk.  Maar soms heb je niet alles zelf in de hand. Dat bleek tijdens de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen, uit tegen buurman Bavel. Door “omstandigheden” bleek het programma namelijk nogal uitgelopen. En zou onze wedstrijd zo’n vijfenveertig minuten laten starten. In eerste instantie zagen we dit nog als voordeel, we hadden immers drie kwartier meer tijd voor de voorbereiding. Maar het liep allemaal wat anders. De vertraging beperkte zich uiteindelijk tot slechts dertig minuten en ineens bleek er vrijwel geen tijd meer voor een fatsoenlijke warming up. In combinatie met het buiige, frisse weer en het stugge kunstgrasveld is dat het perfecte recept voor blessures. Maar,  zoals gezegd, soms heb je niet alles in eigen hand en is het een kwestie van meeveren. Ik las dit laatst op een tegel die daarna spontaan in stukken viel. Symboliek of niet, wij veerden mee en startten met lauwe benen aan het duel tegen Bavel JO17-1.

Al na enkele minuten komen we met de schrik vrij. De eerste hoekschop van de gastheren is levensgevaarlijk en dreigt te worden gepromoveerd tot een doelpunt, maar scherpe Rik weet het schot op de doellijn te keren. In minuut zeven gaat het alsnog mis en omspeelt Bavel slim de uitgekomen en kansloze Koen: 1-0.  Het is rommelig. Er wordt door beide ploegen op hoog tempo gespeeld, maar dat komt eerder voort uit een soort onrust dan uit tactische overwegingen. JEKA zet onvoldoende druk op de bal, waardoor Bavel de tijd krijgt om op te bouwen. Halverwege de eerste helft krijgen we iets meer grip op de wedstrijd en breken een aantal keer uit. Echt gevaarlijk wordt het daarbij niet, totdat de hard werkende Thomas in minuut zesentwintig nagenoeg vrij op het vijandelijke doel kan afstormen. Hij lijkt even te twijfelen over hoe af te ronden, maar enkele seconden later klinkt het heerlijke geluid van de lederen bal tegen het net. Het staat 1-1.  Kort voor de rust heeft Youp dikke pech en schuift hij een lage voorzet van Bavels linkerspits in eigen doel. Een zuur moment, want met een gelijke stand rusten was voor ons een mentaal voordeeltje geweest.

De tweede helft ontpopt zich tot een zeer turbulente. Bavel begint net zo gevaarlijk als het in de eerste helft deed, maar nu is het de paal die een grotere achterstand voorkomt. JEKA zet in ieder geval beduidend meer druk en legt zo bloot dat Bavel eigenlijk gewoon heel veel moeite heeft met opbouwen. Het levert meer Bredaas balbezit en kansen op. Na een klein kwartier wordt Sem in het strafschopgebied onderuit gekegeld. De jonge, dappere arbiter legt de bal op de stip. Vito is uber- cool en schiet uit stand keihard en geplaats binnen. Zeer knap. Het staat weer gelijk. Even later wederom pech voor JEKA als de net ingevallen Tycho het veld alweer moet verlaten vanwege een elleboogblessure. Het zag er allemaal niet best uit en onze blonde spits eindigde dan ook bij de huisartsenpost waar de onderarm deskundig in het gips is gezet. Wij hopen uiteraard op een snel herstel!  Maar ook binnen de lijnen gebeurde nog van alles. Dankzij een weergaloze treffer van Jilles komt JEKA aan de leiding en met nog slechts enkele minuten te spelen lijkt de winst binnen. Maar helaas…Bavel blijkt aan nog één uitbraak genoeg te hebben om de 3-3 op het scorebord te zetten. Even later lijkt er dan nog sprake van een klein wondertje als Rik de 3-4 binnen schiet, maar zijn eerste doelpunt in jaren wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Dat lijkt overigens een onjuiste beslissing, maar omdat de VAR het deze druilerige zaterdag liet afweten, moesten wij vertrouwen op de expertise van de jeugdige scheidsrechter. Dat deden we dan maar braaf.
Net als eerdere wedstrijden was dit er een met twee gezichten. Een matige eerste helft en een prima tweede. Er zat meer in, maar ja…die voorbereiding.