Wedstrijdverslag

Zondag 24 maart om 12::00 uur
5

WDS'19 3

3
JEKA 7
Job (2x)
Knakkie

De slotfase

Geschreven op: 27 maart 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Een nederlaag lijden is nooit leuk, op welk niveau je dan ook speelt. Toch verschilt het per wedstrijd hoe zwaar de teleurstelling is. Een afgetekend pak slaag is vaak makkelijker te verwerken dan een verliespartij in een gelijkopgaand duel. Maar er is een manier waarop een nederlaag het allerzuurst is: op zijn Duits. Het voorbeeld werd zondagavond door het Nederlands Elftal gegeven. Hadden ze bij rust gestopt had iedereen wellicht veel sneller vrede gehad met een nederlaag, het was immers kansloos. Na rust kwam de ommekeer en was een gelijkspel terecht geweest en zelfs een overwinning nog mogelijk. Maar als je dan in de laatste minuut de welbekende deksel op de neus krijgt, verlies je op zijn Duits. Want Duitsers scoren altijd in de laatste minuut, al schijnt dit uitgezocht te zijn en helemaal niet perse waar te zijn. Gevoelsmatig verlies je hem echter altijd op zijn Duits als het aankomt op de absolute slotfase. Die slotfase is JEKA 7 niet bepaald gunstig gezind dit seizoen. De eerste wedstrijd van het seizoen werd er ‘op zijn Duits’ toch nog gelijkgespeeld tegen huidige koploper Halsteren. De gelijkmaker viel in de laatste minuut. Ook in Halsteren werd de eindstand pas in de slotfase bepaald. Weer een late gelijkmaker. En ook vandaag op Sportpark het Paradijs zou de slotfase bepalend zijn.
 
Het leek wel een knock out programma, twee keer achter elkaar tegen WDS. Het enige jammere was dat er toch wel exact een maand tussen zat. Na de teambuildingsactiviteiten op de Grote Markt met carnaval werden we wederom twee keer teleurgesteld op de vroege zondagmorgen met een afgelasting. Met de weersvooruitzichten zat het echter goed en dus mocht er vanuit worden gegaan dat WDS uit wel door zou gaan. De voorbereiding was optimaal met een complete opkomst op de woensdagavondtraining. Als zelfs de reservedoelman al komt kijken heeft niemand willen afmelden. Alleen Aadsj ontbrak helaas en zal voorlopig moeten toekijken na een blinde darm operatie. De zondag was iets moeizamer, al was dit niet eens wat betreft opkomst. De wissels diende zich echter zelf al aan. Rik had last gekregen van zijn lies en Flo had het belangrijkste onderdeel van de inhoud van zijn voetbaltas thuis laten liggen. Van de drie dingen die je mee moet nemen ontbraken namelijk de schoenen. Nadat Lucas en Thomas er achter waren gekomen dat het inloopveld geen officieel veld was en we er dus niet op zouden spelen en de arbiter alle pasjes had gecontroleerd gingen beide ploegen onder het zonnetje klaarstaan op het hoofdveld. Een kleine inspectie was al genoeg om te stellen dat dit veld niet de kwalificatie van biljartlaken met zich mee droeg. De kwalificatie grasveld was zelfs op sommige plekken ver te zoeken. Toch werd er vol goede moed afgetrapt in de Haagse Beemde, voor de derde confrontatie tussen beide ploegen dit seizoen.
 
Vanaf het begin liet WDS zien al gewend te zijn aan het veld en maakte het vooral dankbaar gebruik van alle onhandigheid aan de bal van de bezoekers. Onder een beetje druk stuiterde de ballen de gekste kanten op en zo stond JEKA eigenlijk het eerste kwartier vast op eigen helft. De spaarzame momenten om uit te breken leverde nog geen magistrale openingen op. De dreigende momenten van Romijn op links werden al snel in de kiem gesmoord door de rechtsback, die na enkele minuten al zijn laatste waarschuwing te pakken had. WDS bouwde voornamelijk lekker rustig op en lieten de aanvallers rustig heen en weer lopen tot er een gaatje werd gevonden. Dat leverde in het begin nog weinig kansen op, want ook WDS had soms aan de bal toch nog last van een stuiterbal, maar de eerste de beste echt lopende aanval was direct raak. De fysiek sterke spits kon zich eenvoudig los worstelen rond de zestien en vond zijn compagnon in de voorlinie op de rand van de zestien. Die durfde het wel aan om de bal direct richting verre hoek te krullen en slaagde hier met vlag en wimpel voor: 1-0.
 
Na de voorsprong nam WDS wat gas terug en kwam JEKA eindelijk wat beter in de wedstrijd. Net als in de vorige confrontatie werden de ruimtes daarmee groter en kreeg JEKA ook langzaamaan zijn kansjes. Zo kwam Droeloeman op rechts een aantal keer gevaarlijk door, maar liet hij zich in eerste instantie tot drie keer toe niet vallen, waarbij de tegenstander al uitging van een penalty, en wist wij helaas geen medespeler te bereiken. De druk nam wel toe op de verdediging en het was uiteindelijk een zwabberende uittrap die de gelijkmaker inleidde. Deze kwam bij Job terecht, die de bal over zijn tegenstander heen wipte en Romijn wegstuurde. Die dreigde naar binnen, leek te gaan schieten maar koos voor een bal breed op de doorgelopen Job, die de bal langs de doelman schoof: 1-1. Waar JEKA vervolgens op jacht dacht te gaan naar de voorsprong kreeg het al snel een nieuwe tegenvaller te verwerken. WDS kreeg een vrije trap aan de rand van de zestien, waarbij de man achter de bal besloot de bal hard langs de muur op goal te schieten. Afgeleid door een voor hem langs kruisende speler van WDS zag Wally de bal in het doel ploffen: 2-1.
 
In tegenstelling tot na de openingstreffer had JEKA nu wel snel zijn antwoord klaar. Een ingooi bereikte Tom, die met een balletje tussendoor Lucas direct vogelvrij voor de doelman zette. Zijn inzet passeerde de doelman maar leek geen doel te treffen. Gelukkig was Knakkie doorgelopen en frommelde de bal van dichtbij alsnog over de doellijn: 2-2. Hierna drukte JEKA door en kreeg het meer en meer overwicht. De soepele opbouw van WDS was verdwenen, de spits zat in de broekzak van Tor en meer en meer werden ballen al vroegtijdig onderschept. De vrijheid die hierna ontstond werd er echter keer op keer slecht uitgespeeld. Droeloe kreeg nog wel een kansje maar zag de doelman te dichtbij komen voor hij echt kon schieten en Tom leek op weg naar een doelpunt maar zag de bal van zijn knieën af stuiteren in zeer kansrijke positie. Het leek wachten tot het moment dat de bezoekers wel een keer gingen profiteren van de ruimtes en dat kwam er nog voor de rust. Een onderschepte bal kwam bij Job terecht, die richting de zestien liep en dankzij een één-tweetje met Tom volledig vrij in de zestien belandde. Zijn schot leek in eerste instantie nog naast te stuiteren maar belandde uiteindelijk toch gewoon aan de binnenkant van de paal: 2-3. Nog voor de rust was er zelfs nog een kans op de 2-4, maar de inzet van Job eindigde ditmaal aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet.
 
Na de rust ontstond er eigenlijk direct een spelbeeld dat vrijwel identiek was aan de wedstrijd van een maand geleden. JEKA zakte in, WDS ging op zoek naar een opening en gaf vervolgens alle ruimte voor een dodelijke counter. Net als bij de confrontatie in Breda lukte het WDS nog maar moeizaam om echte kansen te creëren, maar er was wel een wezenlijk verschil met de vorige pot. JEKA profiteerde ditmaal totaal niet van de gigantische gaten bij de thuisploeg. Het veld, buitenspel, verkeerde keuzes, pech, onkunde, iedere aanval strandde met een bepaalde reden. Hoe langer de wedstrijd vorderde, hoe meer de bezoekers snakte naar de bevrijdende en beslissende treffer. Kansen kwamen er wel, zoals altijd. Flo bediende Tom vanaf de zijkant na een uitbraak, maar zijn inzet werd tot twee keer toe handig gekeerd door de doelman. Een volley van Job vloog over en ook pogingen van afstand van Romijn en Lucas misten venijn. De grootste kans was echter voor Droeloeman. Een compleet mislukte breedtebal achterin gaf Lucas op een meter of twintig de bal met de doelman half uit positie. Hij koos ervoor direct te schieten, maar zijn inzet was niet hard genoeg om doel te treffen, want in een uiterste inspanning tikte de terug gesnelde goalie de bal uit het doel.
 
Het einde van het duel naderde en het laatste kwartier was al ingegaan. Tot dan toe had het centrale duo Goof – Tor alles onder controle, al waarschuwde Goof steeds meer voor de overtal situaties waarin WDS kwam te staan in de omschakeling. JEKA maakte het karwei niet af en kwam langzaam maar zeker vast te staan op de eigen helft. WDS nam meer en meer risico, bracht een extra spits en het enige wat JEKA deed was achter de bal aan lopen. Tot dat moment nog niet al te veel kansen, behalve een hoop dreigende momenten en gevaarlijke corners. Maar de uitbraken van JEKA werden steeds spaarzamer. En toen kreeg het deksel op de neus. Een hoge bal rond de zestien stuiterde via wat knieën gelukkig voor de linker van de WDS-spits die uithaalde en met een dwarrelbal de verre hoek vond: 3-3. Die gelijkmaker leek de thuisploeg net dat extra beetje kracht te geven en steeds schoof er weer een verdediger waardoor JEKA bleef lopen. De schade werd alleen maar groter toen Goof met een ogenschijnlijk nare hamstringblessure het veld moest verlaten en ook Wally eigenlijk geblesseerd van het veld wilde, maar die mogelijkheid er niet meer was. Het was echter opnieuw een standaardsituatie die WDS op voorsprong hielp. Een vrije trap, opnieuw hard langs de binnenkant van de muur, ditmaal eindigend in de korte hoek: 4-3. Daarmee was het verzet definitief gebroken en in de absolute slotfase werd het zelfs nog 5-3. Daniel probeerde de mogelijkheid op een gelijkmaker in leven te houden door de bal binnen te houden op de achterlijn maar via twee schakels werd de druk te groot en veroverde de WDS de bal. De inzet passeerde Wally, Backxie leek nog redding te kunnen brengen maar schoot de bal via de paal uiteindelijk definitief over de lijn: 5-3.
 
Het was weliswaar niet de absolute slotfase, dus op zijn Duits kunnen we het niet noemen, maar het vierde puntverlies van het seizoen kwam voor de derde maal toch wel tot stand in de slotfase van het duel. De schade bleef helaas niet beperkt tot een nederlaag maar leverde ook twee blessuregevallen op, waardoor er gesprokkeld zal worden richting het einde van het seizoen. Gelukkig kon de nederlaag weggespoeld worden in de zon, en duurde de absolute slotfase tot laat in de avond.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.