Wedstrijdverslag

Zondag 18 februari om 10::30 uur
4

Terheijden 3

2
JEKA 7
Romijn
Job

De langste winterstop

Geschreven op: 20 februari 2018
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

3 maanden, 14 weken, 98 dagen, het was misschien wel de langste winterstop ooit. De laatste wedstrijd voor afgelopen zondag was op zondag 12 november, een dag na de aftrap richting carnaval. Inmiddels is het pre-carnaval, ook wel bekend als klûnen, en zelfs het daadwerkelijke carnavalsfeest al voorbij. Na verplaatste wedstrijden, sneeuwstormen, uit de competitie gestapte ploegen, een langere winterstop dankzij de knvb, privéomstandigheden bij de tegenstander en wat vrieskou mocht er eindelijk weer gevoetbald worden. Alsof er een nieuw seizoen voor de deur staat. De voorbereiding bestond uit wat teambuilding op de markt en in de kroeg, een gewonnen oefenderby tegen de buren van Baronie en een handjevol trainingen met zeer kleine groep. De personele problemen stapelen zich dan ook op. De transferperiode in de winter heeft het zevende niet veel goeds gedaan. Er is meer leegloop dan uitbreiding en daar kwam op het laatste moment nog de jaarlijkse carnavalsblessure bij. Dit jaar kreeg Daniel de twijfelachtige eer om de dag na carnaval geblesseerd te raken met een behoorlijk dikke enkel tot gevolg. Net als het met aantal wedstrijden is het dit seizoen ook manschappen sprokkelen. En dan ging het vandaag ook nog om het echie, tegen het nog ongeslagen Traaie.
 
Dankzij het beperkte aantal wedstrijden is de ranglijst schots en scheef en bleek dat het duel op de vrieskoude maar zonnige zondagmorgen ging tussen de nummer één en twee op basis van het aantal verliespunten. Dat zegt met slechts 5 wedstrijden gespeeld natuurlijk niet heel veel maar dat het bezoek in Terheijden vandaag een zware kluif zou worden stond wel redelijk vast. De gelederen werden aangevuld met de toekomst uit de eigen jeugd: Freek Verschuren. Zijn naam zegt het eigenlijk allemaal. Een combinatie van Freek en Rik, die zowel op de links- als op de rechtsbackpositie uit de voeten kan. Hij begon echter met de vlag in de hand, de basiself bestond uit alle aanwezige Jeka 7 spelers. Naast het debuut van Verschuren jr. was er vandaag nog een primeur. Er werd namelijk aangetreden op een heus kurkkunstgrasveld. Na de hele discussie over de kuntgraskorrels en de mogelijke schadelijkheid is men in Traaie een van de weinigen die een nieuw hypermodern kunstgrasveld aan heeft gelegd gevuld met kurk in plaats van korrels. Het kan de vrieskou van de nacht ervoor zijn geweest maar het was behoorlijk wennen op de vrij harde en daardoor ook glibberige mat.
 
Met goede moed en een al eerder geopperde parkeer-de-bus strategie in gedachte stond men op het kurk klaar voor een pittig duel. Dat de parkeer-de-bus strategie nog niet zo gek idee was bleek al snel. JEKA werd vrijwel meteen op eigen helft gedrukt en kwam in balbezit maar weinig aan voetballen toe. De 5-seconden regel die men in Amsterdam als heilig hanteert leek zijn weg gebaand te hebben naar voetbaldorp Terheijden want bij balverlies kregen de bezoekers geen enkele mogelijkheid twee keer na te denken over wat ze met de bal wilden doen. Dat leverde een eenzijdig beeld op in de openingsfase waarin JEKA vooral de organisatie op orde probeerde te krijgen. Dat lukte zonder al te grote kleerscheuren en toen ontstond er een spelbeeld van Terheijden dat de bal had en rustig rondspeelde op zoek naar een opening. JEKA stond compact en georganiseerd en gaf niet veel van die openingen weg. Een enkele keer werd de spits gevaarlijk maar werd er tijdig ingegrepen door de laatste linie. Een eerste corner leverde ook een hachelijk moment op maar Wally had het ballen vangen tijdens het Hossen op de Markt van een week eerder tot een kunst verheven en bokste de bal voor het hoofd van een Traaienees weg.
 
In de omschakeling kon JEKA maar weinig potten breken en wist het de bal niet lang in bezit te houden, mede dankzij de snelle en felle druk van de thuisploeg. Na ruim tien minuten was er de eerste echte opening, toen Knakkie op de rand van de zestien vrij opdook en een behoorlijke schietkans kreeg. In alle haast knalde hij de bal jammer genoeg richting het vangnet en liet JEKA zijn eerste mogelijkheidje liggen. Aan de andere kant kreeg Terheijden ook kleine kansjes met voorzetten vanaf de zijkant maar de ballen vlogen meer naast en over zodat Wally zich nog niet echt in hoefde te zetten. De manier van spelen van Terheijden kostte JEKA behoorlijk wat concentratie in het verdedigen en na een kleine twintig minuten ontrafelde de thuisploeg de organisatie. De linksback werd vrijgespeeld en slingerde met een aardige precisie de bal richting het hoofd van de spits. Rik stapte een meter naar voren en werd bijgevallen door de jongere telg uit het Verschuren-gezin die kordaat de vlag de lucht in stak voor buitenspel. Rik was overtuigd van zijn timing maar de scheidsrechter ging geen moment mee met deze overtuiging en durfde naar eigen zeggen niet naar de grens te lopen, uit angst voor agressief gedrag. Dat het een 18-jarige betrof had hij duidelijk nog niet in de gaten en ondanks protesten van Rik kreeg Terheijden de voorsprong redelijk eenvoudig in de schoot geworpen: 1-0.
 
Een kleine tik voor de bezoekers die ondanks dat het zelf weinig te melden had niet echt in paniek was geraakt van het spel van Terheijden. De achterstand was echter wel een teken om zelf wat meer van zich af te bijten en zo schoof JEKA steeds vaker op richting vijandelijke zestien. Een paar momenten strandde richting de eindpass maar na ruim twintig minuten was daar de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Romijn leverde een puntgave voorzet af die alleen nog binnengekopt hoefde te worden. Ware het niet dat Job de bal op zijn voorhoofd kreeg, en die had de enige kopgoal uit zijn leven een jaar geleden al gemaakt. De bal verdween dus naast de goal en de stand in het voordeel van de thuisploeg. Tot overmaat van ramp ging het binnen korte tijd fout aan de andere kant. Een kansrijke uitbraak van JEKA werd gestopt en de omschakeling was dodelijk. De bal was in de kortste keren bij de rechtsbuiten die weer een gevaarlijke voorzet de zestien in gooide. Dat de Terheijden-aanvaller de bal tegen zichzelf aanschoot waardoor hij de weg naar de goal vond viel ook niet onder de noemer geluk voor het zevende en zo keek het toch tamelijk ongelukkig tegen een 2-0 achterstand aan. Intussen had Sam na een akkefietje met de boomlange centrale verdediger en een ellendelange discussie met de scheids ook nog een plakje kaas in ontvangst genomen en dus stond JEKA in deze fase ook nog eens met tien man op de kurkmat.
 
Terheijden deed het met de 2e goal op zak gelukkig wat rustiger aan en zo bleef JEKA tamelijk eenvoudig overeind in ondertal. Met Sam terug binnen de lijnen ging het op zoek naar een aansluitingstreffer en kreeg het wat kleine kansjes. Romijn zag tweemaal een schot gekeerd worden door de doelman en omhaal van Job werd geblokt in de zestien. Terheijden kreeg echter de ogenschijnlijke al zekere overwinning zo goed als in de schoot geworpen. Opnieuw een bal vanaf de flank werd volledig verkeerd geraakt door Wally, die de bal zo in de voeten van een Traaie-spits schoot. Om het comedy capers niveau nog maar eens te onderschrijven knalde hij de bal door de benen van Wally, waarna de doelman tijdens het omdraaien om de bal nog voor de lijn te pakken het leer zelf het noodzakelijke laatste zetje gaf over de eigen doellijn en daarmee de derde voor Terheijden op scorebord zette. Zo ging de thuisploeg zonder al te veel moeite met een zeer comfortabele 3-0 voorsprong de rust in.
 
Behoorlijk balend van de onnodig grote achterstand aan de thee kwam JEKA toch zeer aardig uit de kleedkamer. Terheijden zat met hoofd al bij de Super Sunday die ’s middags gepland stond en liet de teugels aardig vieren. En zo kwam JEKA binnen enkele minuten volledig terug in de wedstrijd. Eerst viel een vrije trap via een verdediger en een weifelende doelman voor de voeten van Romijn, die uit een lastige hoek niet aarzelde en JEKA op het bord zette: 3-1. Niet veel later opnieuw een uitbraak van de bezoekers, waarbij Romijn op snelheid de zestien in denderde. De laatste man greep richting de noodrem, Romijn zag het aankomen en spaarde zijn ledematen door eroverheen te duiken. Tot grote frustratie van de thuisploeg legde de scheids de bal op elf meter. Dat Romijn niet veel anders kon doen dan proberen niet geblesseerd te raken was niet genoeg verweer voor de boosdoener, die dit nog wel een half uur bleef herhalen. De pingel was echter een feit, waarna Job de doelman de verkeerde hoek in stuurde en JEKA terug in de wedstrijd bracht: 3-2. Zeer onverwachts was het duel opeens weer een wedstrijd en mocht JEKA hopen op een momentje dat een punt zou opleveren.
 
Terheijden versnelde echter al snel weer en het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich. JEKA verdedigde echter scherp en de inmiddels ingevallen combi van Freek en Rik liet zich behoorlijk gelden in de duels als aspirant-senior. Helaas kreeg hij een andere negatieve hoofdrol waar hij weinig aan kon doen. Een corner leek vakkundig te worden verdedigd maar de bal bleef hangen in de zestien. Hij plofte pardoes voor een Traaie-speler die de bal meer richting de cornervlag dan richting het doel jaagde. Hij vond echter precies de schouder van Freek waarna de bal op miraculeuze wijze in de verre hoek caramboleerde: 4-2. De marge voor de thuisploeg was op een wederom vrij gelukkige manier terug gebracht naar twee en JEKA kon eigenlijk weer opnieuw beginnen. Dat bleek echter een lastige opgave.
 
Het duel werd steeds harder en de scheidsrechter drukte steeds meer zijn stempel op het duel door juist niets te doen. Continue verwarring over uitballen, vrije trappen en een gebrek aan uitleg zorgde ervoor dat de wedstrijd steeds minder op een voetbalwedstrijd ging lijken en steeds meer een voetbalgevecht werd. Hard schreeuwen werd beloond maar echt gevaarlijk wist JEKA niet meer te worden. De score had aan de andere kant nog vele malen hoger op kunnen lopen. Zo wist Wally eerst een vrije schietkans met zijn voet te keren en werd hij beloond met een penalty tegen, omdat de bal even later de arm van Rik had getoucheerd. Op Van Breukeliaanse wijze liet Wally zien waarom hij tegenstanders het bloed onder de nagels vandaan haalt, maar met resultaat. De penalty eindigde op de paal en de stand bleef 4-2. Omdat Traaie in de slotfase nog een aantal gigantische kansen om zeep wist te helpen en Wally zijn fout bij de 3e goal met verve wist te revancheren bleef het vreemde duel uiteindelijk steken op 4-2. Een terechte nederlaag, die met wat meer geluk misschien niet eens had gehoeven. Feit is dat er aan de bal maar weinig te halen viel vandaag en dat de personele problemen zich steeds nadrukkelijker laten gelden. Maar hé, de langste winterstop in de historie van het amateurvoetbal is voorbij.
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.