Wedstrijdverslag

Zaterdag 16 december om 01::30 uur
4

JEKA JO15-1

Jilles
Vito
Ties
Youp
3
Steenbergen JO15-1

De invaller

Geschreven op: 18 december 2017
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Wat doe je als de vaste verslaggever afwezig is? Sla je de wedstrijd over met alle boze reacties tot gevolg? Ga je voor een teletekst verslag op afstand of een uiteenzetting van uitspraken van aanwezige fans? Het zou het gebruikelijke niveau van de wedstrijdverslagen van de O15-1, en met name de vaste verslaggever, zwaar tekort doen. De blinde paniek slaat om zich heen en in de groepsapp met alle ouders wordt al subtiel navraag gedaan naar een vervanger. Uiteindelijk heb ik de eervolle taak om zijn plek eenmalig over te nemen, uiteraard met toestemming. Want het laatste duel van de O15-1 voor de winterstop is wel degelijk een verslag waard. Al is het alleen maar voor de ouders die er niet bij konden zijn en niet kunnen meepraten over weer een zinderende ontknoping.
 
Als insider kan ik hier natuurlijk hele verhalen houden over de tactiekbespreking, het ‘alternatieve tenue’ dat nodig was omdat Steenbergen bij het samenstellen van het tenue alleen de rode baan van het JEKA-shirt achterwege heeft gelaten, of het mysterie van de missende shirts, maar daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Dus zal ik het bij de wedstrijd houden. Na de onvervalste thriller in Zevenbergen van vorige week hoopte met name de staf op een soepelere wedstrijd en leek iedereen gebrand om Steenbergen geen kans te geven op een gelijk scenario. Dat bleek achteraf ijdele hoop. De start was nog behoorlijk en veelbelovend. Steenbergen werd teruggedrukt op eigen helft en JEKA begon aan het breiwerk rond de vijandelijke zestien. Met name Liam was twee keer dichtbij de openingstreffer, maar een afgemeten voorzet van Ties werd slechts geschampt en zijn eigen voorzet een aantal minuten later passeerde de doelman weliswaar, maar plofte op de paal. Aan de andere kant loerde de twee sterke en vooral pijlsnelle spitsen op hun kansje in de counter en werd het fysieke voordeel van een aantal Steenbergers met de minuut meer uitgebuit.
 
Die snelheid voorin maakte de achterhoede van de thuisploeg wat zenuwachtig en dat in combinatie met de steeds meer aftakelende grasmat zorgde voor de nodige hachelijke situaties. JEKA had wel het overwicht, maar op wat kleine kansjes na wist het de wedstrijd niet naar zich toe te trekken. Dat lukte Steenbergen, in een tijdsbestek van twee minuten, wel. Eerst kregen de bezoekers een vrije trap vanaf de zijlijn die werd voor geslingerd en vrij kon worden ingekopt. Slechts een minuut later was het opnieuw raak, toen de geslepen aanvoerder zijn kans zag na balverlies van JEKA op het middenveld. Oog in oog met Koen bleef hij ijskoud en zette hij Steenbergen op een 0-2 voorsprong. En dus moest JEKA vol aan de bak. Nog voor de rust wist het de marge te verkleinen. Jilles zette zelf de combinatie op met Rik, kreeg de bal terug en passeerde de doelman met een prachtig schot in de verre hoek.
 
Na de rust moest er uit het welbekende ‘andere vaatje’ worden getapt. Maar Steenbergen bleef uit zijn eigen vaatje tappen. De vaste supportersschare van JEKA zal het spelbeeld mogelijkerwijs erg bekend zien voorkomen, want het leek verdacht veel op de tweede helft van vorige week in Zevenbergen. De grensrechters hadden vandaag wel thuis kunnen blijven, want de ploegen hadden besloten de tweede helft op slechts een half veld af te werken. Maar net als vorige week was daar die ene gevaarlijke uitval. De bal werd rakelings naast geschoven maar deze waarschuwing was niet aan JEKA besteed. Want er kwam ook nog een tweede gevaarlijke uitval. En die was wel raak. Steenbergen pakte weer een marge van twee en leek op weg naar drie hele welkome punten.
 
Wie de afgelopen maanden mee is gereisd met de O15-1 weet echter dat de heren het publiek nooit in de kou laten staan. Met name de neutrale toeschouwer komt er vrijwel nooit bekaaid van af met veel doelpunten, bizarre ontknopingen en de nodige ontlading. Vandaag zou dan ook prima in dat rijtje passen. Want ook al ging er genoeg fout aan de kant van de vandaag in het rood/blauw gehulde heren, opgeven is er vaak niet bij. De klok van het scorebord (dat zowaar aan stond vandaag) gaf inmiddels minuut 56 aan toen Mehari op links begon aan een van zijn welbekende slaloms. Hij belandde op de achterlijn en koos ditmaal voor een voorzet met links, die eenvoudig door Vito kon worden binnen gelopen. En waar Steenbergen een wedstrijd in korte tijd kan doen kantelen, was het nu JEKA dat de wedstrijd binnen enkele minuten op zijn kop zette. Een corner van Pepijn viel in de kluts, werd door Ties op de rand van de zestien gecontroleerd en vervolgens door een oerwoud van uitschuivende en terugtrekkende benen geknald. De bal veranderde meerdere malen van richting maar vond uiteindelijk het net.
 
Steenbergen leek moegestreden en geknakt door de kort opeenvolgende doelpunten. JEKA had weer het geloof in een overwinning en drukte door. Het regende inmiddels vrije trappen maar de bal viel geen enkele keer op het hoofd van een JEKA-speler. Het tijdrekken van de bezoekers werd inmiddels dusdanig hevig dat de scheidsrechter moest ingrijpen en een speler uit de dug-out stuurde en het aantal betrokkenen dat voor de dug-out mocht ijsberen terugbracht van drie naar één. De spanning steeg, al wist iedereen langs de kant dat het nog moest wachten tot de laatste minuut, want dan pas weet JEKA dit soort wedstrijden definitief naar zich toe te trekken. Van de zoveelste corner in minuut 66  werd dan ook niet veel verwacht. Zeker niet toen de bal perfect op het hoofd van Youp leek te belanden. Youp is op de training immers bekend voor zijn pogingen van dichtbij die tussen de schapen belanden. Maar er was een duidelijk verschil vandaag. De afstand was te groot om het daadwerkelijk te hebben kunnen zien maar een vrije interpretatie in gedachten ziet er zo uit. Youp stormde zonder enige twijfel richting de bal, zijn ogen niet gesloten maar wijd open gesperd, het stemmetje in zijn achterhoofd die hem roept dat de bal nog steeds over kan negerend, en met alle overtuiging dat hij eigenlijk spits had moeten zijn kopt hij de bal snoeihard in het net. Niet voor het eerst ontploft de bank en de met inmiddels lauwe koffie staande oudergroep aan de overkant. De extra tijd die voor al het tijdrekken wordt bijgetrokken levert nog wat paniek op met drie vrije trappen die uiteindelijk tot niks leiden. Het publiek is weer geamuseerd en de O15-1 gaat als nummer 5 de winterstop in, dankzij een goede reeks na een matige start.
 
Nu kan iedereen welverdiend aan de glühwein, de champagne en de zes gangen-kerstdiners. In januari wordt er geoefend en getraind en op 3 februari starten we met de return tegen Steenbergen. Laten we hopen dat de vaste verslaggever dan ook gewoon weer aanwezig is.
 
Fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.