Zaterdag 31 augustus om 03::00 uur

Geschreven op: 05 september 2019
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Na een aantal traningsweken en wat oefenpotjes staat vandaag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma van de jo-19-1. Het is de fase van zoeken naar de juiste posities, inpassen van eerste jaars, pijntjes en blessures, afwezigheid door introductiedagen (spelers die in Eindhoven, Tilburg, Rotterdam of Den Haag gaan studeren maar gelukkig nog bij JEKA blijven spelen. Een jaar ook waarin we opnieuw de vierde divisie ingaan, een pittige klasse met stevige concurrentie.
Vandaag wacht dus de eerste bekerpot, uit bij Hoofdklasser Boeimeer. Het is warm, het is zonnig, het is kunstgras, het loopt allemaal uit en het is rommelig. Boeimeer draait inmiddels om NAC dat op sportpark Heksenwiel alle jeugdwedstrijden speelt. De club zelf hangt er een beetje bij zo lijkt het en mede daardoor starten we (half gekookt inmiddels, het is echt warm) veertig minuten later aan de wedstrijd.
Koen (van de b1) keept de eerste  helft, terugkeerden Khalid is er nog niet, de herstellende Mees miet nog weken (maanden?) geduld hebben, Lea spaart zijn opspelende spieren en de rest is er klaar voor. Na de moeilijke oefenwedstrijden begint het team vorm te krijgen en het voetbal vandaag is gewoon goed. Eerlijkheidshalve moet gezegd dat de tegenstander niet van het niveau is dat we de komende competitie en bekerpotten gaan treffen. Maar JEKA maakt goede goals, laat zien dat het kan voetballen, zoekt vooral via Tim veel de derde man en straalt plezier uit. De eerste goal van Thijs is geen ziedend schot, maar wel een alerte actie van een speler met een 'neusje voor de goal', Wisse beloont een prima eerste helft met een prachtige goal, spits Mark schiet na een mooie aanval prima binnen. Na rust tikt Thijs een prachtige pass van Mark binnen. De vijfde goal wordt helaas door weinigen gezien, het is de jarige Dries die na een prachtige actie langs drie man met links de bal in de verre kruising krult...
Een wedstrijd die aangeeft dat we op de goede weg zijn, maar ook het besef dat diezelfde weg nog lang is. Felheid in duels, sneller spelen, eerder voor de simpele oplossing kiezen, coachen onderling, samen druk zetten, het moet en kan allemaal nog beter. Maar dat we een leuke, talentvolle en goede groep hebben staat vast.