Wedstrijdverslag

Zondag 30 september om 11::00 uur
4

Virtus 3

5
JEKA 7
Tom
Job (2x)
Romijn
Gaston

Comeback

Geschreven op: 03 oktober 2018
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Een van de mooiste en vaak meest memorabele fenomenen in het voetbal is de comeback. Of zoals Sierd de Vos het zou noemen: de Remontada. Een van de bekendste remontada’s is natuurlijk de 6-1 van Barcelona tegen PSG van twee jaar terug in de Champions League. Het onmogelijke, het onverwachte en het terugkomen uit geslagen positie, het is een van de aspecten waar de toeschouwer voor naar het stadion komt. Daarom zijn de wedstrijden van JEKA 7 voor het neutrale publiek vaak bijzonder interessant om te kijken. Want comebacks zijn een bijna wekelijks terugkomend fenomeen. De ene week is het JEKA die terugkomt van een achterstand, dan is het weer de tegenstander die uit geslagen positie terugkeert. Het is aan de uitslagen ook af te lezen, een saaie 1-0 of 2-1 is er vaak niet bij.
 
Na de valse start tegen Halsteren was het uit bij Virtus al weer tijd voor de eerste comeback van het seizoen. Dat moest op de vroege zondagmorgen gebeuren in Zevenbergen, gelegen naast de prachtige plaatselijke honkbalvereniging Seven Hills. De selectie begon na weken van schrapen eindelijk weer vorm te krijgen. Romijn was met jet lag en al opgetrommeld uit Utrecht na zijn reis door Costa Rica en Backxie had met zijn taxi ook nog een ander lid van Pepsilona weten te strikken. Thijs verving de nog altijd geblesseerde en daarom als teammanager fungerende Wally. Volledig gewapend met gloednieuwe sokken werd het uitermate droge en zeer hoge kunstgras betreden. Het weer had ook een flinke comeback gemaakt, want na de stromende regen van vorige week scheen ditmaal het zonnetje volop. Toen ook de laatste kracht van de thuisploeg uit de kleedkamer was gedruppeld kon er op een rustgevend sportpark worden afgetrapt.
 
JEKA had wat goed te maken en startte gelijk voortvarend. De eerste comeback van de zondag was namelijk voor Tom. Na zijn kortstondige trauma van de gemiste kansen werd het voor hem weer tijd om terug te keren als scorende spits. Hij werd daarbij wel aardig geholpen door de schutterende verdediging van Virtus. Het eerste keer druk zetten op de laatste linie leverde alleen balbezit op, maar bij de tweede keer ging het helemaal mis achterin. Een te korte terugspeelbal kon door Tom worden opgepikt, die soepeltjes om de keeper heen ging en de bal in het lege doel schoof: 0-1. De opluchting van de comeback van onze spits werd duidelijk hoorbaar, want met een veredelde oerkreet maakte hij de weide omgeving van Zevenbergen wakker als een kerkklok tijdens de zondagochtendmis.
 
Na het ellendige einde van de wedstrijd tegen Halsteren leek JEKA vandaag vroeg orde op zaken te stellen en je merkte de opluchting in de ploeg. Een snelle voorsprong, de eerste kans gelijk afgerond, het leek een mooie zondag te worden. Maar de comeback van Virtus liet niet lang op zich wachten. Daar had het echter wel een helpende hand voor nodig. Zaterdagavond schreeuwde heel Breda moord en brand om de hand van Nick Viergever. Een verkeerde aanname stuiterde op een uitgestoken hand, maar deze werd door zowel de dienstdoende arbiter als de VAR niet beschouwd als handsbal. De leidsman op de zondagochtend had de samenvatting duidelijk overgeslagen, want de ‘handsbal’ van Daniel kwam in de verste verte niet eens in de buurt van de handsbal van Viergever, laat staan dat het een penalty op zou leveren. Een nietszeggend duel resulteerde echter wel in een fluitje en een wijzende vinger richting de stip. De verbazing was groot, zelfs bij Virtus zag niemand de penalty aankomen. Dat een comeback niet altijd op voetballend vlak hoeft plaats te vinden bewees de scheidsrechter. Want op de reactie van Thijs dat niemand protesteerde reageerde de scheids bijzonder snel en gevat: ‘Nee dat klopt, niemand protesteert’. En dus ging de bal op de stip. De bal ging vervolgens onberispelijk in de ‘laffe’ hoek, waarmee de stand dus gelijk werd getrokken: 1-1.
 
Ondertussen bleek de het idee dat we vandaag onze kansen gingen benutten ijdele hoop. Want nog voor de gelijkmaker had de keeper al een aantal keer doeltreffend opgetreden. Een schot van Job werd uit de goal geranseld, één op één met Knakkie wist hij de inzet te pareren en werd de rebound van Tom van de lijn gehaald. Lucas wist na een goede actie de bal net niet bij Floris te krijgen en Tom wist op aangeven van Knakkie het doel ook niet te vinden. Virtus gokte ondertussen op de flitsen van linksbuiten Bello, die vooralsnog meer van zijn gevatte reacties moest hebben dan van zijn rendement. De kansen bleven komen voor de bezoekers, maar een afstandsschot van Knakkie vloog richting het honkbalveld en enkele gevaarlijke momenten werden vakkundig afgevlagd. De grootste kan was voor Flo, die van dichtbij feilloos inkopte. Maar met een katachtige reflex wist de doelman de bal uit de bovenhoek te slaan. Aan de andere kant had Virtus aan een enkele uitval al genoeg. De volledig vrijstaande middenvelder (excuus nog daarvoor) legde vanaf de zestien meter aan en krulde de bal met ongekende precisie in de bovenhoek: 2-1. En zo stond JEKA op achterstand tegen een ploeg die tot deze wedstrijd nog geen seconde aan een overwinning had mogen ruiken.
 
Het spelbeeld veranderde echter niet, en JEKA bleef gigantische ruimtes krijgen op de speelhelft van Virtus. De grensrechter van Virtus maakte een doelpunt van Flo weer onschadelijk door de vlag de lucht in te gooien. Tot grote woede van Bruno, die achter hem was gaan zitten en op een lijn met de ditmaal een keer niet buitenspel staande Floris. Het was wachten op de gelijkmaker, maar zoals wel vaker mocht dat even duren. Een paar minuten voor rust was het dan daar zover. Freekie dook op in de zestien en leek de gelijkmaker op zijn schoen. In tegenstelling tot zijn gruwelijke doelpunt op de training van woensdag, werd zijn kanonskogel dit keer geblokt door een verdediger. De afvallende bal werd opgepikt door Job, die de bal bij Flo wist te krijgen. Deze speelde hem keurig terug, waardoor Job alleen voor de doelman verscheen en eenvoudig binnen kon schieten: 2-2. Nog voor de bal gespeeld was werd er al geroepen om buitenspel, maar ditmaal bleef de vlag zowaar omlaag en ging de treffer wel door. Lang kon er echter niet worden genoten van deze treffer. Een breedtebal van Aad werd enkele minuten later onderschept en onmiddellijk afgestraft: 3-2. En dus ging JEKA met een achterstand de rust in.
 
Het was dus weer tijd voor een comeback, en dat moest worden ingezet met de rentree van Romijn. Het spelbeeld na rust was vanaf minuut één zeer duidelijk. JEKA nam alle initiatief en het was wachten op de doelpunten. Met name over rechts braken de bezoekers keer op keer door. Romijn raakte nog het zijnet en menig kansrijke voorzet eindigde over de achterlijn. Even later dook Gaston op links in de zestien op en leek op weg naar de gelijkmaker. Hij werd echter vanachter geraakt en schoof over het droge kunstgras. De scheids kon er niet om heen (of was het toch een compensatiepingel) en dus ging de bal weer op de stip. In tegenstelling tot de moeizame pingel van vorige week, ging de bal ditmaal wel eenvoudig in de hoek en was de stand weer in evenwicht: 3-3.
 
De vreugde en zoektocht naar een nieuwe voorsprong was echter niet voor het eerst van korte duur. Een zeldzame diepe bal van Virtus viel goed voor de eenzame Bello. Die drie man bezig wist te houden en in de zestien de bal breed legde op een meegelopen Virtusenaar. Die schoot van dichtbij onberispelijk binnen. De vlag ging nu aan de kant van JEKA de lucht in, maar de scheids wilde van geen buitenspel weten, tot grote onvrede van de bezoekers: 4-3. De comeback liet ditmaal echt te wensen over op alle ophef. Want, zo luidde de verklaring: ‘Denk je niet dat ik hem zelf zou schieten als het buitenspel was’. Kraakhelder en geen speld tussen te krijgen. En dus was er weer een nieuwe comeback nodig voor de ploeg uit Breda. Virtus had de comeback al duidelijk in de vingers, want op de opmerking: ‘ze kunnen er niks van’, werd er gevat gecounterd met ‘ja maar dat is tegen jullie ook niet nodig’. Ook de scheids deed een duit in het zakje, want zijn uitspraak ‘ik fluit net zoals jij speelt, helemaal kut’ kende geen mogelijke respons.
 
De druk op de goal van de thuisploeg werd met de minuut groter, maar de kansen werden maar niet verzilverd. Job kwam een teenlengte tekort en de mee opgekomen Daniel schoof de bal vanuit zeer kansrijke positie voorlangs. Knakkie moest ondertussen het strijdtoneel verlaten met een vervelende blessure en met het inbrengen van Lucas voor Camel leek de opdracht van teammanager Wally duidelijk: alle druk vooruit. Dat leidde een kwartier voor tijd tot het overlopen van de emmer bij Virtus. De doelman had de hele wedstrijd al enkele opmerkelijke reddingen op zijn naam staan, maar bleef ditmaal toch pijnlijk het antwoord schuldig op een droge knal van Romijn in de korte hoek: 4-4. JEKA drukte door terwijl Virtus zich had neergelegd bij het maximale resultaat van een punt. Ook dat punt zou er echter niet komen. Een afgeslagen corner kwam terecht bij Job, die de bal ineens richting doel volleerde. Zijn inzet leek houdbaar, maar het subtiele hakje van Gaston op twee meter voor het doel maakte de doelman volledig kansloos: 4-5.
 
De zoveelste comeback zou nu dan toch echt voldoende moeten zijn, en waar Virtus geen kansen meer kreeg had JEKA de uitslag nog wat groter kunnen doen uitvallen. Maar Sam stuitte helaas op de doelman. De frustratie van de zoveelste comeback van JEKA zat hoog bij de thuisploeg, want het spel werd vlak voor tijd nog behoorlijk onaangenaam en het bleef dit keer niet alleen meer bij gevatte opmerkingen. Het was dan ook maar goed dat er op tijd werd afgefloten, voor er met plakjes salami gestrooid zou worden. JEKA herstelde zich dus met pijn en moeite van de 4-4 tegen Halsteren en stond dit keer wel met alle punten in handen. En dus kon de zondag in het zonnetje afgesloten worden met de laatste comeback van de dag, waar JEKA 3 een uitzichtloze 0-3 achterstand keurig goed wist te maken tot een 3-3.
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.