Zaterdag 9 november om 02::30 uur

Geschreven op: 10 november 2019
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Wedstrijden tegen Baronie zijn altijd speciaal. Competitie, beker, toernooi, vriendschappelijk…het maakt niet uit. Spelen tegen de aartsrivaal heeft iets extra’s. Nog meer dan anders wil je winnen, beter zijn en het liefst de tegenstander vernederen. Vandaag was het zover en ontvangen wij Baronie JO17-2 op de zonnige JEKA accommodatie. Beide teams werken een fanatieke warming-up af en staan om precies half drie tot op het bot gemotiveerd klaar voor de aftrap. En dan is ineens alles anders dan iedereen verwachtte. JEKA loopt achteruit en verliest heel veel duels. Baronie heeft zeeën van ruimte én steeds een man meer op het middenveld. We zijn nog niet wakker en spelen ronduit slapjes. De 0-1 achterstand na zes minuten komt dan ook niet als verrassing. Wrang maar waar. Maar dan gebeurt er iets. Het spelbeeld kantelt. JEKA gaat doen wat vooraf was afgesproken: heel veel druk op de bal geven en in de opbouw de zijkanten zoeken. Dat gaat prima. Na een valse start van zo’n vijftien minuten herpakken onze jongens zich. In de zesentwintigste minuut is daar bijna de gelijkmaker door Jilles, maar zijn doelpoging wordt net op tijd van de lijn gehaald. Drie minuten later hebben de Baronnen minder geluk. Uitstekend voorbereidend werk van Vito wordt door Thomas beloond met de gelijkmaker. Onze spits schiet fraai met links in het dak van het doel. Dit doelpunt smaakt naar meer. JEKA zet door. De bezoekers zijn geen schijn meer van het eerste kwartier. Wij gelukkig ook niet. Twee minuten voor de rust schuift Jilles de 2-1 binnen na zijn directe tegenstander op snelheid te hebben geklopt. Een fijn moment om op voorsprong te komen.

Na een, grotendeels, goede eerste helft is het toch weer even spannend hoe het tweede bedrijf zich ontwikkelt. De afgelopen wedstrijden was de tweede helft namelijk vaak een stuk minder dan de eerste en dat kunnen we ons vandaag absoluut niet permitteren. Gelukkig blijkt er sprake van een trendbreuk. JEKA speelt ook de tweede veertig minuten geconcentreerde en is daardoor continu dominant. Het is zeker niet onze beste wedstrijd, maar doordat we heel veel duels winnen en de ruimte aan de zijkanten terugkerend weten te vinden kan er na tachtig minuten voetbal een verdiende overwinning worden genoteerd. Twee doelpunten van topscorer Jilles en een van de sterk spelende Ties zorgen voor een afgetekende 5-1- zege. En dat eerste kwartiertje? Ach ja, typisch Brabants.