Wedstrijdverslag

Zondag 12 mei om 12::00 uur
5

Boeimeer 3

3
JEKA 7
Knakkie
Lucas (2x)

Black-out

Geschreven op: 15 mei 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Als je aan iemand van de selectie van JEKA 7 vraagt wat er zondag 12 mei tussen 13.01 en 13.16 uur is gebeurd zal menig speler je een antwoord schuldig moeten blijven. De oorzaak van dit spontane en zeer plaatselijke geheugenverlies? Een complete black-out, in de tijden van de eindexamens natuurlijk een zeer gevreesd fenomeen. Gelukkig zijn de mannen van het zevende de eindexamenleeftijd al ruimschoots gepasseerd, en is zelfs de titelstrijd geen onderwerp van gesprek meer, maar een black-out komt nooit gelegen. Geen flauw idee hebben wat er is gebeurd, of waarom het is gebeurd. Hoe het komt weet niemand, de voornaamste oorzaak die wordt genoemd is alcohol, maar de derde helft was nog niet begonnen, dus dat kan het niet zijn. Helaas is het probleem van een black-out  dat het tijdelijk is, en worden de gaten langzaam maar zeker weer gevuld met flarden. Jammer genoeg net op tijd voor het wedstrijdverslag, waar die 15 minuten toch bijzonder bepalend bleken te zijn.
 
Met nog drie duels op de rol is het bezoek aan Boeimeer een duel in de strijd om plek twee, met FC Dordrecht Amateurs als mogelijk lachende derde in de wachtkamer. Plek één is voor alle drie de teams een gesloten boek, met Halsteren als gekroond kampioen. JEKA had bovendien nog wat goed te maken tegen de ploeg uit Haagse Beemden, waar thuis met een uitgedunde selectie de eerste nederlaag van het seizoen geleden werd. Vandaag was het ook zoeken naar de wissels. Backxie trotseerde de stijle wegen in de Ardennen op weg naar Alpe d’Huzes, Blips verkeerde in Italië en Rik is nog altijd geblesseerd. Sam werd weer eens opgetrommeld om wat extra arbeidsethos op de mat te brengen en zo ging JEKA toch met twee wissels op weg naar het Heksenwiel. De tijd tikte weg en waar JEKA al lang en breed aan de warming up bezig was bleef het aan de andere kant van het hoofdveld angstvallig leeg. De scheidsrechter was zelfs inmiddels al bijna klaar met zijn warming up toen er wat heren in het blauw op het veld verschenen. Er werd wat over en weer getikt en gelopen en toen kon er al worden afgetrapt.
 
De eerste helft typeerde zich vooral als een tactisch steekspel, een schaakspel zoals de vaste commentatoren op de Nederlandse televisie dat zo graag benoemen. Wachtend op een gaatje, weinig open mogelijkheden maar wel twee ploegen die op zoek zijn naar de voetballende openingen. Boeimeer kreeg daarin het meeste balbezit, maar JEKA liet zien aardig onder de druk uit te kunnen voetballen. Jammer genoeg ontbrak het vandaag vooral aan een goede eindpass en werd dreigend opstormen rond de middenlijn vaak gevolgd door een bal in niemandsland of een te kort balletje breed. Maar omdat JEKA gegroepeerd stond te verdedigen kwam het combinatievoetbal van Boeimeer met de behendige middenvelders er ook maar moeizaam doorheen. De eerste echte kansen waren wel voor de thuisploeg, dat na een listig steekballetje de linksbuiten vrij voor Wally zag opduiken, maar zijn poging ging wild en hoog over.
 
Naarmate de eerste helft vorderde kwam het lef aan de bal wat naar boven en moest de thuisploeg zijn gasten steeds meer aan de bal laten. Daarmee werd het een boeiend schouwspel van vooralsnog vooral in schoonheid strandende aanvallen, die, zoals Bruno dat in de rust zo mooi zou verwoorden ‘veel kansen op grote kansen’ opleverde. Echte kansen kwam er ook nog. Zo dook Romijn verraderlijk op achter de laatste linie en passeerde hij de uitgekomen doelman, om vervolgens naar de grond te gaan. Te licht voor de scheids, geen doelpoging genoteerd. Een half schot van Job werd nog van richting veranderd en daarmee gevaarlijk maar ook hier was de keeper net op tijd. Tot tweemaal toe dook ook Knakkie op in de zestien, werd hij bereikt maar kwam hij beide keren niet echt tot een schot.
 
Aan de andere kant hield Wally zijn doel prima schoon. Wel raakte Boeimeer met een plotseling dalende vrije trap nog de lat en kraakte de verdediging af en toe bij wat dreigende momenten. Met name de snelheid van de lopende mensen was een wapen dat JEKA aan het wankelen bracht, maar het viel niet. Het meest spraakmakende moment voor de rust was toch wel in de zestien van Boeimeer te vinden. Camel nam op de rand van de zestien plaats en nam het doel van Boeimeer onder vuur. Onderweg werd de poging echter gestrand door een verdediger. Die stak daarbij zijn elleboog behoorlijk ver uit en kreeg de bal toch duidelijk op het uitgestoken lichaamsdeel. Maar de arbiter wilde van geen penalty weten en verklaarde dat de bal op de rug zou zijn beland. Geen strafschop en geen (mogelijke) voorsprong voor de bezoekers. Dus werd er na 45 boeiende minuten zonder doelpunten de ranja opgezocht.
 
In de rust werd de selectie wat verder uitgedund. Want Freekie en Bruno streden nog wel om de titel deze zondag, als supporter weliswaar. En dus nam Rik de honneurs waar vanuit de dug out en schoof Tor naar de rechtsbackpositie om Freekie af te lossen. De tweede helft ging van start en daarmee werd vrijwel direct het black-outkwartiertje ingeluid. Terwijl Bruno en Freekie nietsvermoedend de snelweg nog niet hadden bereikt stond Boeimeer namelijk al op voorsprong. Aan de zijlijn werden drie JEKA-spelers kinderlijk uitgespeeld, waarna een steekbal de spits direct voor Wally zette. Die trachtte door verrassend van de lijn te komen hem het scoren te beletten, maar de spits omspeelde Wally en schoof rustig binnen: 1-0. Een domper na de prima eerste 45 minuten maar nog geen man overboord natuurlijk, deze kleine achterstand. Het breekpunt volgde echter enkele minuten later. De snelle linksbuiten haalde de achterlijn en probeerde zijn spits te bereiken met een halfhoge voorzet. Aadsj kreeg de bal, in een poging deze achter de rug te verbergen, op de arm waarna er nu wel heel snel werd gefloten voor een strafschop. Dezelfde zestien als voor rust, nu met een ander resultaat, de bal ging met een erg wrang gevoel op elf meter. Die werd vervolgens wel heel koelbloedig afgemaakt, want de pingel eindigde stijf in de haak: 2-0.
 
Met die twee snelle tegentreffers, gecombineerd met de groeiende frustratie over de nu wel gegeven pingel was JEKA daadwerkelijk het spoor volledig bijster. Aan alle kanten werd het voorbij gelopen en zelden is JEKA zo kansloos geweest als de 10 minuten die volgde. Boeimeer sneed als het bekende mes door de smeltende boter en zag JEKA aan alle kanten door het ijs zakken. En waar bij JEKA alles mislukte, eindigde bij Boeimeer alles in goud. Dubbele panna’s op de achterlijn, iedere diepe bal leverde een 1 op 1 situatie op en prompt vlogen schoten perfect in de kruising. Eer dat Bruno en Freekie goed en wel op de A27 zaten was de stand 5-0.
 
Boeimeer nam hierna wat gas terug en JEKA kreeg weer wat lucht. De black-out liep op zijn einde en met nog een half uur op de klok begon het duel weer in evenwicht te raken, net als voor rust. Met als enige verschil dat het grote gat op het scorebord ervoor zorgde dat er wat minder scherp verdedigd werd. Waar JEKA wat mazzel had dat de verkeerde spelers de grote kansen kregen en zo een lob naast ging, Wally nog handelend kon optreden en de score voor Boeimeer op 5 bleef. JEKA zorgde ervoor dat een complete afgang werd voorkomen. Eerst was er Knakkie, die na twee bijzondere handsballen zonder fluitsignaal én goed doorzetten, de bal op zijn voet kreeg en met een keurige lob de doelman wist te verschalken: 5-1. Het leek op dat moment slechts een doekje voor het bloeden, maar JEKA bleef kansen krijgen van de inmiddels wat ongeorganiseerde thuisploeg. Zo snelde Romijn vanaf de zijkant nog op de doelman af, die razendsnel van zijn lijn was om het gevaar te keren en kopte Knakkie uit een corner van dichtbij over. De score werd toch nog kleiner, toen Lucas een corner in één keer in het doel zag draaien: 5-2.
 
Hierna pakte Boeimeer de boel weer wat op, kreeg het de eerder genoemde kansen op een grotere uitslag, maar was het JEKA die het nog stiekem spannend kon maken. Eerst was er Tor die na goed doorlopen de bal ontving en zo op de doelman afstormde. In plaats van een balletje met links werd het buitenkantje rechts, zo langs de verkeerde kant van de paal. Met de tijd verder wegtikkend kreeg Job na een afgeslagen schot van Sam nog de kans op de derde treffer maar oog in oog met de doelman raakte hij de buitenkant van de paal. Uiteindelijk werd de marge nog wel verkleind naar twee, nadat Droeloeman een magistrale dieptebal van Romijn op waarde schatte en keurig over de uitgekomen doelman lobde: 5-3. Dat was echter meteen het laatste wapenfeit van de dag, want er werd direct afgefloten. 
 
Een leuke aantrekkelijke pot voetbal voor rust, met een bizar kwartier na rust en een redelijk herstel in de laatste 30 minuten. Bruno en Freek zullen de uitslag met de nodige vraagtekens binnen hebben zien komen na de 0-0 bij rust. Wat rest is nog twee thuisduels tegen Beek Vooruit en VCW, waar nog een revanche en een mooie seizoensafsluiter vallen te halen.

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.