Zaterdag 21 april om 10::45 uur

Groen Wit JO11-4

JEKA JO11-3G ZA
Nacho

Beginnen met een Koos Waslandertje....

Geschreven op: 29 april 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Coach Ron had zich hier al weken op verheugd: de wedstrijd tegen zijn oude cluppie! Hoe leuk was het dan ook dat er in de kantine in een vitrine krantenknipsels lagen van het Pupillentoernooi in 1979 met een  foto van Ron’s team! Zijn team bezocht niet zomaar een streektoernooi maar was een (blijkbaar geduchte) tegenstander voor jeugdteams van diverse Eredivisieclubs!
Nu back to reality,  want zijn zoon Bastiaan en nog 7 anderen staan te trappelen in de mooie ochtendzon om aan de wedstrijd te beginnen. En het begin mag spectaculair genoemd worden: na het startsignaal paast Charlotte de bal naar Nacho die hem even later weer terugspeelt. Ze rennen… een-tweetje en Nacho is ondertussen al bijna  bij  de goal, haalt uit en GOOOOOOAAAAAAALLLL! Binnen  8 seconden 0-1!
Al snel volgt een doelpoging van Groen Wit, dat daarmee aantoont niet geheel overdonderd te zijn. Max trapt de bal schitterend uit en even later waagt Bastiaan een kans op doel. De keeper vangt de bal. We hebben vandaag maar één wissel want Xander is al van de meivakantie aan het genieten.
De teams zijn aan elkaar gewaagd! Yonah, Sven en Daan leveren mooi verdedigend werk achterin. Totdat er een aanval komt waarbij Max uit zijn doel komt om de bal te onderscheppen, echter deze slimme Groen Wit-spits lobt de bal over hem heen en… in de goal: 1-1.
Er komen gelukkig ook weer kansen voor Jeka.  Charlotte doet een doelpoging, helaas net eroverheen. Daarna gaat de tegenstander weer in de aanval en gebeurt er iets vervelends : Max krijgt de bal keihard in zijn gezicht. Man down…. Maar Max, bikkel als hij is, krabbelt weer op en neemt zijn plek in het doel weer in. Mede door deze stoere actie krijgt hij een extra groot applaus wanneer hij even later met een mooie redding de stand op 1-1 weet te houden.
Voor de pauze komen Rai en Bastiaan nog gezamenlijk in actie en brengen de bal vlak voor de goal, waarop helaas een schot net ernaast eindigt. Max kan ook nog even aan de bak wanneer er bij ons hens wordt gemaakt en Groen Wit een vrije trap krijgt. Gelukkig schiet de speler de bal over de goal heen.

De tweede helft is van een ander kaliber. Er zit nogal wat venijn in en dat uit zich in een hoop ellende op het veld. Bastiaan krijgt de bal bijvoorbeeld vervelend tegen zijn knie en via zijn knie tegen zijn bril. Sven’s voet speelt op en ook Nacho heeft pijn wanneer hij de bal of een voetbalschoen keihard tegen zijn schenen krijgt.
Er volgen vooral verdedigende acties waarin Daan, Charlotte, Sven en Yonah de ballen vaak bij de goal weg kunnen werken. Echter in twee gevallen lukt dat niet en komt de stand op 3-1. Dat doet Ron besluiten om Max bij een volgende aanval mee te laten gaan in de aanval. Het komt helaas niet meer tot een tegendoelpunt. Jammer, want gezien het verloop van de wedstrijd was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest.
Na de wedstrijd worden er nog wat schoten op doel gelost en kunnen we de rest van het weekend gaan genieten van het schitterende zomerse weer!

Barbara (moeder van Charlotte)