Wedstrijdverslag

Zaterdag 7 oktober om 11::00 uur
3

Smitshoek JO13-1

1
JEKA JO13-1 ZA

Balendrecht

Geschreven op: 08 oktober 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Barendrecht 7 oktober 2017,

Vandaag spelen we de uitwedstrijd tegen Smitshoek O13-1. In mijn 25 jarige loopbaan als voetballer heb ik nog nooit tegen deze club gespeeld, sterker nog, ik had er zelfs nog nooit van gehoord! De club is opgericht op 23 juni 1960, en telt ruim 1200 leden en speelt zijn wedstrijden op sportcomplex de Smitshoek. What´s in the name? Het eerste elftal speelt Hoofdklasse op zaterdag en er is plek voor ruim 1000 toeschouwers.

We verzamelen om 09.00 uur bij de Scharen. Uit het appverkeer van van de week zag het er even naar uit dat we niet genoeg auto’s zouden hebben om af te reizen naar Barendrecht. Maar dit bleek gelukkig niet het geval. Een aantal trouwe supporters ontbraken vanwege werk, een weekendje weg of naar de sportclub met andere leden van het gezin.

Rens had het adres doorgegeven, dus we konden haast niet verkeerd rijden. Al kwam het huisnummer niet voor in mijn navigatie, maar dat zal wel aan mij hebben gelegen. Ik heb het gevonden.

Smitshoek heeft pas 1 wedstrijd gespeeld tegen TSC, die ze overtuigend hebben gewonnen met 5-2.

Het belooft dus een leuke pot voetbal te worden, tegen een goede tegenstander.

We spelen op het hoofdveld in de volgende opstelling:

Viktor in de goal. Achterin: Auke, Marijn, Dion en Floris

Op het middenveld: Koen, Maas en Mostapha en voorin: Tim, Loet en Zeger.

Op de reservebank beginnen Lars, Tygo en Anass. Damian is nog geblesseerd. Peter is vandaag onze vlaggenist.

Toen ik het sportcomplex op kwam lopen was de wedstrijd net begonnen en ik hoorde van Jan-Willem dat we al met 1-0 achter stonden! JEKA had de tos gewonnen en mocht aftrappen. In de 1e minuut ging Loet goed door op de keeper. Hij schoot net langs de paal naast. De tegenaanval die hierop volgde leverde een corner op voor Smitshoek. Uit deze corner kopte men de 1-0 binnen omdat er zomaar 2 man vrij voor de goal mochten staan. Niet de eerste keer dat we een tegengoal krijgen uit een corner.

JEKA is slordig in de opbouw en er is teveel onnodig balverlies.

In de 10e minuut is er een miscommunicatie tussen Merijn en Dion, waardoor de tegenstander de bal onderschept. Merijn hersteld goed en pakt de bal af van de tegenstander.

In de 14e minuut een goede actie van de nummer 7 van Smitshoek. Hij speelt de bal naar de nummer 9 en die schietvan ruim 20 meter op goal, maar Viktor staat goed op zijn lijn en kan de bal tegen houden. JEKA staat onder druk en het is rommelig op het middenveld wat leidt tot te vaak onnodig balverlies. In de 20e minuut gaan de reserves warmlopen. Auke krijgt op rechtsback de bal en maakt een mooie actielangs de zijlijn. Hij loopt door tot de achterlijn en geeft de bal voor op Koen. Die denkt niet na en schiet de bal schitterend vanaf de zestien over de keeper in de lange hoek. 1-1.

JEKA zet verder druk, maar komt niet tot de goal van de tegenstander. De tegenstander staat goed en onze spitsen hebben het moeilijk. 

In de 27e minuut valt de 2-1. Lars stapt niet goed uit op zijn tegenstander, en de nummer 9 van Smitshoek kan doorlopen op Viktor en rond zijn kans mooi af.

JEKA blijft het zichzelf onnodig moeilijk maken. Er wordt te vaak voor de moeilijkste oplossing gekozen. Spelers worden onnauwkeurig in de dekking aangespeeld, terwijl er op korte afstand spelers vrij staan die ingespeeld kunnen worden. De laatste 5 minuten zetten we wat druk, maar we zijn niet gevaarlijk. De scheidsrechter fluit voor de rust.

We starten de 2e helft met wind tegen. Smitshoek start wederom feller en winnen de duels. Anass speelt op het middenveld, Mostapha op rechts. We spelen nog steeds onrustig achterin. Viktor levert 2 keer kort na elkaar een vrije bal in bij de tegenstander. In de 32e minuut wordt er door de nummer 6 van Smitshoek een overtreding op Maas gemaakt. De bal wordt sportief uit geschoten. De scheidsrechter hervat het spel met een scheidsrechterbal. Hij had de overtreding niet gezien.

Auke wint het duel vanuit de scheidsrechterbal en speelt de bal op Zeger. Zeger stuurt Loet de diepte in, maar die kan de bal net niet onder controle krijgen. Een corner volgt.

Annass neemt de corner en legt de bal op Auke. Auke leidt balverlies waardoor de nummer 7 van Smitshoek kan doorlopen op de rechterkant. Auke is niet de langzaamste en hersteld zijn balverlies prima.

In de 45e minuut is er wederom een ongelukkige uittrap van Viktor in de voeten van de tegenstander. De tegenstander maakt een actie, maar is gelukkig niet gevaarlijk, met een achterbal tot resultaat. Nog geen minuut later een goede aanval over rechts van wederom de nummer 7. Hij brengt de bal prima voor op de nummer 9. Die schiet vanaf de 5 meterlijn gelukkig over het doel. Het was moeilijker de bal te missen dan te scoren!

In de 48e minuut is er een overtreding van Lars. De scheidsrechter fluit. De vrije trap wordt maar net naast geschoten. Hierop volgt een goede uittrap van Viktor uit zijn handen op Loet. Loet maakt een goede actie, maar wederom staat een verdediger van Smitshoek op de juiste positie waardoor de bal uitverdedigd kan worden. 

Tim komt voor Merijn in het veld, Floris voor Auke en Dion voor Koen.

In de 50e minuut krijgt Smitshoek een vrije trap. Maas kopt de bal richting eigen goal. Viktor staat goed opgesteld bij de eerste paal en kan de bal met 2 handen vangen.

In de 52e minuut wordt Dion onderuit gehaald en blijft liggen op de grond. Hij probeert verder te spelen, maar na 1 minuut ligt hij wederom op de grond. Hij wordt door Jermain naar de kant gedragen en Auke komt in zijn plek het veld in.

JEKA komt verder onder druk te staan en in de 25e minuut is er een schitterend afstandsschot dat over Viktor in het net belandt. 3-1. 

Na de aftap volgt een mooie 1-2 van Mosthapha met Tim. Tim geeft een lange bal op Zeger en Zeger speelt door naar Loet, maar de bal wordt onderschept door een verdediger. 

De verdediger schiet de bal hard naar voren, maar Auke staat in de weg. Hij krijgt de bal vol in zijn kruis waarop Jorrit roept dat hij hoopt nog wel opa te willen worden.

In de 30e minuut wordt Auke door een heupworp naar de grond gebracht. Auke staat op en duwt de tegenstander met 2 handen weg. De scheidsrechter staat er boven op en kan maar 1 straf geven. De rode kaart voor Auke. Het gekke is dat de tegenstander geel krijgt! Auke gaat het veld uit en wordt opgevangen door Damian. Auke bewijst maar weer eens dat de naam Sorryboys al lang niet meer bij JEKA past.

Na 2 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

De jongens lopen verslagen het veld af en verzamelen in de dug-out omdat de kleedkamer nog niet open is. 

Kortom: Een rommelige wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen voor JEKA en veel onnodig balverlies.

Volgende week om 12.oo uur volgt de volgende wedstrijd thuis tegen VOAB. Goed en scherp trainen komende week en volgende week wederom 3 punten! Het seizoen is nog lang. Alles is nog mogelijk.

Hup JEKA!

 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.