Zaterdag 31 augustus om 10::00 uur

Geschreven op: 04 september 2019
Paul Wijdeven

door: Paul Wijdeven

BSV Boeimeer jo13-1  - RKVV JEKA JO13-1                                          0-5

Geschiedenis Boeimeer:
Zaterdag 31 augustus 2019 mogen de jongens  om 8.45 uur verzamelen op het sportpark Heksenwiel aan de Heksendans nr 4 te Breda. En dan denk je wat doet Boeimeer in de Haagse Beemden? Ja deze club is op 15 mei 1921 begonnen in de wijk Boeimeer en in 1991 verhuist naar de Haagse Beemden. Deze club heeft de volgende oud bekend spelers voortgebracht: Adri Bogers, Nemanja, Mats Seuntjes en zijn broer Ralf Seuntjes, Jean –Paul van Gastel en Gudelj, wie zou de volgende bekende speler worden of breekt er een jeugd speler van NAC door waar Boeimeer hun complex nu mee deelt?

Voorbereiding:
Bij voorbereiding denk je al snel aan de warming up, deze keer denk ik aan hoe Noël het team heeft voorbereidt op deze eerste Bekerwedstrijd. 3 oefenpotjes tegen tweede divisies OJC Rosmalen j013-1 en ’t Zand jo13-1 en eerste divisie Spartaan’20. Alle drie gewonnen. Maar dit was niet genoeg en liet hij de jongens ook nog meespelen op een toernooi bij OJC Rosmalen met allemaal tweede en derde divisie teams waar ze ook nog eens eerste werden. Zo dan kan je wel aan de wedstrijd tegen een hoofdklasse gaan beginnen. Maar ja zo dacht Spartaan ook over Jeka.

Wedstrijd:

De mannen van Boeimeer hadden, onder leiding van Dusley ( ex-profvoetballer), hun huiswerk goed gedaan en stonden vanaf het eerste moment met goed gesloten linies op het veld. Voor de mannen van Noël de taak om middels goed en zuiver combinatie spel deze linies te gaan slechten. In het eerste kwartier resulteerde dit in veel balbezit voor Jeka maar doordat de eindpass net niet zuiver was en/of omdat de verdediging van Boeimeer goed gesloten stond kwamen de mannen niet tot een gevaarlijk schot. Omdat het via de combinatie niet altijd lukt is het wel erg fijn dat er binnen dit team jongens zijn met een enorme pegel in de benen. Bram H voelde dat de appels rijp waren en liet zich vanuit de spits tot ongeveer 20 meter uitzakken, maakte zich knap vrij en schoot de bal als een granaatappel in de kruising (0-1).
Rkvv JEKA had meer balbezit echter de gedrevenheid en de ruimte die Boeimeer over de rechter zijde kreeg resulteerde in een behoorlijke kans. De bal wist gelukkig de weg naar boven goed te vinden en verdween over de lat boven Stuart.
Deze uitval van Boeimeer leerde de verdediging dat aanvallen zonder te veel ruimte weg te geven een ware kunst is. Net zo’n kunst als de manier waarop Mees de bal van 16 meter met zijn rechter been de perfecte bananen krul meegaf om de keeper in de verre hoek te verschalken (0-2).

Net na deze goal zat de schrik er flink in, Merle kreeg een harde bal tegen haar pols en moest met een meer dan pijnlijk gezicht het veld verlaten. Omdat deze pols al twee keer gebroken was geweest en de pijn te erg was kon zij de wedsstrijd niet vervolgen. Of dat het aan de schrik lag of omdat het aan de zeer goed keepende doelverdediger lag weten we niet maar er werd in de resterende minuten niet gescoord.

Bij de stand van 0-2 werd de klok op het mooie hoofdveld van Boeimeer op nul gezet. Dat de tijd niet verder liep gaf de verslaggever van deze middag wat verwarring. Zeker omdat er in de 12 minuut van de tweede helft of was het dan de 47 ste minuut een prachtig doelpunt in de maak was. Aan de rechter zijde was de opkomende rechts back Loek onreglementair tegen het kunstgras gelegd. Mees liet met een perfecte voorzet uit de daaropvolgende vrijetrap zien dat het doelpunt uit de eerste helft geen toeval was. Thom liet bij de voorzet zien wat 1 van zijn kwaliteiten is en timde zo goed dat hij de bal met zijn hoofd voor de strekkende handen van de keeper naar het doel promoveerde (0-3).

Na een spaarzame uitval van Boeimeer waarbij Stuart en Martijn corrigerend optraden volgde 1 van de mooiere aanvallen van de wedstrijd via de rechter flank vond Loek de diep gaande Bram J. De afgemeten voorzet werd door de hard werkende Rida binnen gewerkt (0-4).

De weestand leek gebroken en de spelers van Jeka kregen meer ruimte om te voetballen. Met Faas op de links back positie en Oskar als rechts back stonden er twee jongens die gemakkelijk hun directe tegenstander konden passeren. Hiermee creëerde Jeka veel mogelijkheden om 2:1 te spelen. Behendig maakte Daan steeds gebruik van de ruimte en kon Thijs weer lekker wat minuten maken na een lichte liesblessure.

Het slotakkoord was voor de benjamin van deze jonge groep, Axel scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd na wat gerommel aan de rechter kant, Rik pikte de bal op en maakte gebruikt van zijn enorme snelheid, de bal kwam op een presenteer baadje……….(0-5).
De eerste officiële (beker) wedstrijd van seizoen 2019-2020 zit erop.
Nieuwsgierig kijken we uit naar de volgende bekerwedstrijd rkvv JEKA JO13-1 tegen Baronie JO13-1 om 10:00 uur.
Maar eerst maandag tegen de beloften van NAC JO12-1 aanvang 18:00 uur op ons eigen sportcomplex.