Zaterdag 16 november om 10::00 uur

Geschreven op: 17 november 2019
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Iedere wedstrijd staat op zich. Speel je de ene week magistraal dan kan het zeven dagen later zomaar prut zijn. Of andersom natuurlijk. Juist die onvoorspelbaarheid maakt voetbal zo mooi. Uiteraard streeft ieder team naar “consistente goede prestaties” , maar de praktijk is weerbarstiger. Gelukkig maar.

Onze wedstrijd tegen de Madese Boys & Girls (er speelden twee dames mee) pakte ook héél anders uit dan verwacht. Gelukkig maar. Op voorhand werd gerekend op grote mannen die fysiek stevig zouden spelen. Er waren , zoals gezegd, twee dames in de Madese selectie opgenomen, dus daar bleek de onvoorspelbaarheid al direct! Ook het fysieke spel bleef uit. Misschien moet ik zeggen dat het spel van de bezoekers in het geheel uitbleef. Dat is niet aardig, maar wel wat wij zagen gebeuren. Na zeven minuten staat JEKA al op een 2-0 voorsprong dankzij doelpunten van Jilles en Liam. Wij profiteren van een defensieve gatenkaas van jewelste. Gerijpt in Made. Dat gaat zo vrijwel de hele eerste helft door. De Bredase kansen zijn legio, zeker zes á zeven vallen binnen de categorie “100%-kans”. Maar gescoord wordt er niet. En dat is een mirakel. De aanvallen die de toeschouwers van de thuisploeg te zien krijgen zijn soms wonderschoon, maar sterven steeds ergens tussen het zestien en vijf-meter gebied. En de manier waarop is al minstens even bijzonder. Zo worden twee potentiele doelpunten door ons zelf van de lijn gehaald. Aangezien ik niet geloof in matchfixing op dit junioren-niveau ga ik uit van domme pech. En van verkeerd positie kiezen. Ook wordt nog een Bredaas doelpunt afgekeurd. Wat een rare eerste helft! We hadden met minimaal 5-0 moeten leiden, maar het is “slechts” 2-0. De Madese Boys & Girls zijn geen schim van waarop we hadden gerekend.

Ook de tweede helft pakt anders uit dan verwacht. Weer die onvoorspelbaarheid. Wij zakken tijdelijk iets te ver terug en geven de Boys & Girls ruimte om te voetballen.  Uit een vrije trap wordt de aansluitingstreffer gescoord. Het wordt zowaar spannend. Even dan. JEKA herpakt zich. Slechts vijf minuten na de onverwachte tegenstoot uit Made is het Jilles die onze marge verdubbelt. En dat blijkt het mentale kantelpunt van de tegenstander wat ons de gelegenheid geeft om uit te lopen naar een ruime overwinning. Zo mooi als de aanvallen en doelpunten in de eerste helft waren, zo nou ja, rommelig zijn ze in de tweede. Maar ook eigen doelpunten, caramboles tussen paal en keeper en flauwe stuiterballen tellen.  Jilles mag in totaal maar liefst vier goals op zijn saldo bijschrijven en de uitstekend spelende Ties bekroont zijn invalbeurt bij O17-1 met een zeer fraaie treffer. Wanneer het eindsignaal klinkt staat er 7-1 op het scorebord.

Een zeer verdiende en niet eens eclatante overwinning. Vooraf werd meer van de tegenstander verwacht, maar het bleek anders. Ook werd gedurende de eerste helft verwacht dat we meer dan twee doelpunten zouden maken, maar dat gebeurde pas in het tweede bedrijf. Eigenlijk was alles anders. Gelukkig maar.