Wedstrijdverslag

Woensdag 22 mei om 07::30 uur
2

JEKA 7

Job
Romijn
1
VCW 2

Afsluiten in stijl

Geschreven op: 29 mei 2019
Job T'Jonck

door: Job T'Jonck

Het seizoen in stijl afsluiten is natuurlijk de wens van iedere trainer. Nog een laatste overwinning waarmee je de zomer ingaat, om met een goed gevoel af te ronden. Voor JEKA 7 kan afsluiten in stijl natuurlijk maar op één manier. Want in een seizoen waar er meer inhaalwedstrijden dan reguliere speeldagen zijn afgewerkt betekent afsluiten in stijl maar een ding. Op woensdagavond spelen. Met de laatste speelronde voor de zondag erna nog op de planning. Klaar zijn terwijl de rest van de competitie nog een wedstrijd moet spelen, wie had dat gedacht toen we in januari pas op 5 gespeelde wedstrijden stonden. Een aardige bijkomstigheid was dat er op het hoofdveld mocht worden afgetrapt, een echte seizoensafsluiting in stijl dus. Ook de wedstrijd zelf was enigszins typerend te noemen.
 
Er werd met een nagenoeg complete selectie afscheid genomen van het seizoen ’18-’19. Wally zat als vooraanstaand politicus natuurlijk met zijn hoofd bij de Europese Verkiezingen van donderdag en moest verstek laten gaan. Daardoor maakte Thijs vanavond weer zijn opwachting om zo het seizoen waarin hij echt doorbrak ook in stijl af te sluiten. Bram en Rik sloten het seizoen ook in stijl af, dat wil zeggen in Italië en in de lappenmand. Met de mannen uit U nog voor een openstaande brug en de trainer die zijn trouwe viervoeter en teammascotte nog een rondje liet uitrazen kwam JEKA voor een verrassing te staan. Niet alleen veld 1, zelfs kleedkamer 1 was ingeruimd voor het seizoenstoetje. Dat ging natuurlijk (geheel in stijl) niet door, want kleedkamer 1 zat vol. Een deurtje verder dus. Op naar het hoofdveld dan, waarmee ook de veldcompetitie van dit jaar afgesloten kon worden. Ondanks de grote hoeveelheid pollen en scheve belijning wist het hoofdveld van onze eigen club de top 3 niet te bereiken. Die twijfelachtige eer was weggelegd aan het stuiterveld van WDS, het geel uitgeslagen weiland van IFC en als onbetwiste nummer één de zandbak van Victoria. Terwijl er her en der wat herinneringen werden opgehaald aan het hoofdveld was tegenstander VCW (winnaar in het klassement langste warming up) als vanzelfsprekend bezig aan een zeer serieuze warming up. Zij waren immers gepasseerd door naaste concurrent IFC, dat de rode lantaarn over had gedragen aan de ploeg uit Wagenberg. Met JEKA nog strijdend voor plek 2 stond er dus nog van alles op het spel tijdens deze ontmoeting.
 
Tijdens de beginfase was duidelijk te zien dat VCW vandaag bereid was om alles te geven om van die laatste plaats af te komen. Als een razende vloog het vanaf de aftrap op iedere bal af en ging het geen duel uit de weg. Mede dankzij de onwennigheid op het hobbelige hoofdveld kwam de thuisploeg daardoor maar moeizaam aan voetballen toe en moest het in de achteruit. Dat iedereen als een stijve plank nog duidelijk op zoek was naar wat ritme hielp hier ook niet bepaald bij. Het Europese programma werd dit seizoen al meerdere malen ingevoerd, maar er echt aan gewend bleken de heren nog niet. Net als in Wagenberg had JEKA alle moeite rustig te blijven spelen onder de onberekenbare druk van de roodhemden. De bezoekers kwamen zelfs zeer brutaal op voorsprong. Er werd onder druk opnieuw balverlies geleden en met een snelle voorzet kwam notabene de rechtsback van VCW geheel vrij voor Thijs. Hij leek de bal nog mee te nemen met de arm maar werd vrijgepleit en kon rustig binnenschuiven: 0-1.
 
Het gaf VCW nog meer energie om als een doldwaze te blijven spelen maar het schudde JEKA gelukkig ook enigszins wakker. Het werd een stukje feller, ging meer moeite doen om vrij te komen en kwam zo steeds vaker onder de chaotische druk van VCW vandaan. Als het dan eenmaal de middenlijn overstak werd het direct gevaarlijk. Zo moesten de bezoekers al snel aan de noodrem trekken toen Romijn op links dreigend werd. De vrije trap werd richting eerste paal gedraaid, maar werd geremd door een uitgestoken arm in de muur. Er klonk een fluitsignaal en gezien de locatie van de muur binnen de zestienmeter werd er al gedacht aan een strafschop. De uitleg van de arbiter was echter net iets anders. De vrije trap mocht overnieuw genomen worden omdat de muur te vroeg vooruit had gestapt. De tweede poging verdween vervolgens helaas over. Een cornervariant leverde ook nog dreiging op, maar de poging van Job werd geblokt in de overvolle zestien. De uitbraken van JEKA werden talrijker en de gelijkmaker liet niet lang meer op zich wachten. Een goede vlotte combinatie trok de verdediging van VCW uiteen, waarna Goof werd gelanceerd. Die stuitte met zijn poging nog op de doelman, die de bal niet kon klemmen en zo voor de voeten van de meegelopen Job tikte, die eenvoudig binnen kon volleren: 1-1.
 
VCW kwam verder onder druk te staan en wist steeds minder aan de bal te komen. En JEKA leek eindelijk los te komen. Met verplicht aanraken om opstuitende ballen te voorkomen wist het de duels steeds beter te omzeilen en trok het regelmatig de zestien binnen. Zo vloog Flo weer eens van linksback richting de achterlijn en legde hij keurig terug. Knakkie wist de bal echter niet te drukken en zag zijn poging het doel missen. Even later was het Flo zelf die in scoringspositie werd gemanoeuvreerd. Een uitstekende aanval van JEKA ging hieraan vooraf, met een snelle verplaatsing waaruit Flo volledig vrij op de zestien uitkwam. In plaats van uithalen met links koos hij voor een subtiele poging met rechts, die (in de woorden van Evert ten Napel en Youri Mulder) ‘het ook op de golfbaan goed zou doen’. Daarmee bleef de ruststand dus op 1-1 steken.
 
Na de overheerlijke ranja van Mo ging JEKA de laatste 45 minuten van het seizoen in met de opdracht om het duel binnen te halen. Dat moest enigszins gehavend gebeuren, want de pijntjes begonnen zich steeds verder op te stapelen. Met de zon vol in de ogen trapte JEKA af op zoek naar een snelle treffer. Het bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Het was uiteindelijk VCW dat de helpende hand toestak. De overtredingen werden steeds grover en steviger, maar bleven in eerste instantie onbestraft. Zo werd Romijn na een passeeractie met twee handen vastgehouden en werden er op meerdere plekken op het veld ook de nodige beuken uitgedeeld. Het was uiteindelijk een onnodige tik terwijl de bal al weg was die het eerste plakje kaas opleverde voor de elf uit Wagenberg. Met de man meer moesten de bezoekers volledig terug en was het zoeken naar organisatie. Het duurde een tijdje maar uiteindelijk wist JEKA daar van te profiteren. Aadsj vond vanaf eigen helft Job, die opendraaide en Romijn direct wegstuurde. Die kon rustig naar binnen snijden en de bal langs de doelman schuiven: 2-1.
 
Het was direct het laatste wapenfeit van Romijn uit deze jaargang, die geblesseerd het veld verliet. Terwijl VCW weer met elf man in de wei stond kreeg JEKA de ultieme kans om de wedstrijd te beslissen en vrijuit te kunnen voetballen. De bal lag al klaar op de doellijn, Droeloeman moest alleen nog maar het beslissende zetje geven. Dat trachtte hij te voltooien met een sliding, maar alles wat hij raakte was het net, terwijl de bal binnen de lijnen bleef. Ooggetuigen spraken van een ultieme redding van de keeper die de bal met zijn been nog wist te raken waardoor Lucas hem zou missen. Bijzonder was het wel, maar de stand bleef op 2-1 steken.
 
Met nog een kwart wedstrijd te gaan voltrok zich een ware slijtageslag. De een na de ander ging gestrekt naar de grond. VCW wisselde naar hartenlust, JEKA bleef zoeken naar wisselmogelijkheden. Droeloeman ging, nadat hij eerder ontsnapte aan een plakje kaas danwel salami voor vermeend natrappen, gestrekt. Goof knalde in een kopduel met de hoofden tegen elkaar maar moest uiteindelijk met een spierblessure het veld verlaten. Tom was inmiddels weer binnen de lijnen maar van harte ging het niet. Aad verdween en kwam terug als een ware goochelaar, Droeloeman keerde ook nog terug en het was een wonder dat er elf JEKa-spelers overbleven. Dat wist VCW niet voor elkaar te boksen. Waar het eerst nog op zoek ging naar een gelijkmaker en Thijs op zijn pad vond met een poeier van afstand en een goeie poging richting bovenhoek, verloor het daarna van de frustratie. Het zeer streng volgen van de regeltjes door de scheids hielp hier zeker niet bij, maar het verloor richting het einde toch behoorlijk het hoofd. Het werd plakjes kaas verzamelen, eentje voor aanhoudend commentaar op de leiding, dat werd gecompleteerd met een onvervalste ‘pannenkoek!’. De andere was een gevalletje driemaal is scheepsrecht, want na keer op keer doorhalen terwijl de bal weg was, gecombineerd met het zeurderige toontje leverde de exacte naamgenoot (voor- en achternaam) van onze Timo ook nog een plakje jong belegen op. Daarmee eindigde VCW het duel met 9 man en was het voor JEKA een koud kunstje om het duel over de streep te trekken. Dat ging niet op grootste wijze en zonder al te veel kansen, maar de drie punten bleven ook op de laatste speeldag binnenshuis.
 
Daarmee kwam er een einde aan een seizoen waarbij het lange tijd leek te gaan strijden voor voltooiing van het vijf-jarenplan, maar bleken de gelijke spelen in de absolute slotfase tegen Halsteren toch teveel. Enkele dagen na de laatste wedstrijd bleek dat ook concurrenten Boeimeer en de amateurs van Dordrecht in stijl afsloten, waardoor JEKA op een 4e plaats de boeken ingaat. Een bewogen seizoen met bizarre potjes (IFC thuis én uit) oude bekende irritante nederlagen (Beek Vooruit uit) en mierzoete revanches (Beek Vooruit thuis). Met uiteraard moeizame overwinningen op laagvliegers en prachtige wedstrijden tegen de titelkandidaat was het weer in seizoen geheel in JEKA 7 stijl. Zo werd het uiteindelijk ook afgesloten, namelijk met een feest in de kantine onder leiding van de enige echte Benno van Vugt. Afgesloten door een privéconcert van Bruno voor het goede doel kunnen we er voorlopig wel weer even tegenaan. Nu is het weer tijd om spelers te ronselen met bierviltjes, aan de teambuilding te werken op diverse feestjes en voor te bereiden op een succesvol seizoen. Tot volgend jaar!

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl
 
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

meer contact info >>>

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.