Wedstrijdverslag

Zaterdag 11 november om 10::00 uur
1

Kloetinge JO13-1

10
JEKA JO13-1 ZA

11/11/11

Geschreven op: 12 november 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

11 november 2017
Kloetinge O13 – JEKA O13
Vandaag een vroege start voor de voetballiefhebbers.  Aanvang wedstrijd staat om 10.00 in de agenda maar dan wel in én tegen Kloetinge. Dus op tijd vertrekken naar Zeeland!
Na een lange rit en de gebruikelijke warming up gaat om precies 10.00 het fluitsignaal. We zijn begonnen! Met de scheids in een plechtig zwarte outfit, een vlaggende Hans langs de lijn en Maas als aanvoerder, gaan we voortvarend van start. Deze week wel met de nodige wijzigingen in de opstelling. Met Tygo in de ziekenboeg, Lars met familie op pad en Merijn geblesseerd, heeft Noël twee invallers opgeroepen. En wat voor een twee: Merle en Davide. Beide uit de O12 die vandaag van grote waarde zullen blijken voor het team!
Met deze op papier winnende formatie gaan we gelijk vol in de aanval. Al in de eerste 2 minuten zijn we dreigend in de 16. Na een splijtende pass van Loet, test Annass de keeper van Kloetinge voor de eerste keer. Kort daarna nog een doelpoging, helaas nu hoog over. Het visitekaartje is afgegeven.
Het spel vliegt over het veld, nu na nog geen 4 minuten te hebben gevoetbald, komt Kloetinge dreigend in de buurt van onze vaste waarde onder de lat, Victor die de bal professioneel naast kijkt. Maar daar blijft het helaas niet bij. De exotisch uitziende spits (shirtnummer 9) krijgt na een schitterende pass de bal voor zijn voeten en verrast onze keeper: 1-0…… HOSTERNOKKE! (….Zeeuws voor, ach dat laat zich raden..).  Het zal toch niet weer … schiet door het hoofd. Velen van de ons hebben nog traumatische herinneringen aan de verloren bekerwedstrijd in en tegen Kloetinge.  Een wedstrijd die eindigde met een pijnlijk verloren penaltyreeks.
Terug naar de actualiteit, het team gaat na de tegengoal weer snel verder met voetballen. Tim spurt via de rechterflank de 16 in maar zijn schot mist precisie en gaat naast. Met veel pressie in de minuten daarna krijgt Moes - na goed voorwerk van Loet - in de 11e minuut de bal op zijn slof en schiet schitterend in de rechterhoek. Keeper kijkt kansloos de bal na. Het is 1-1!  Direct na de spelhervatting door Kloetinge verovert JEKA de bal weer. Loet stuift naar voren en moet door goed verdedigend werk nu met zijn rechterbeen op doel schieten. “Had hij maar twee linkerbenen”, denkt de verslaggever…
Het spel golft op en neer. Na een lange diepe pass in de 16e minuut moet Viktor met gevaar voor eigen leven zijn vertrouwde strafschopgebied uit om net voor de aanstormende spits de bal weg te trappen. En precies op tijd, hulde voor onze keeper! Kort daarop in de 20st minuut schiet Zeeger van lange afstand op het doel van Kloetinge, helaas helemaal naast. Blijft lastig voetballen zonder wind.
En dan gebeurt het. In de 22e minuut wordt onze invaller Merle door Noël gebracht. Koen krijgt rust. En het heeft effect. Nog geen twee minuten later speelt Moes de verdediging van Kloetinge helemaal zoek over rechts. Tim trekt naar links de 16 in en krijgt een pass op maat van Moes. Tim schiet gecontroleerd de bal in de linkerhoek. Het is 1-2!
In de 28e minuut genieten we weer van de klassieke wegdraaibeweging van Loet en een schot Tim wat leidt tot een hoektrap. Vanaf rechts staat Zeeger klaar om de hoektrap te nemen die de bal er vervolgens in één keer laat indraaien! Het is 1-3! Fantastische goal waarvan - ook na raadplegen van de videoref - wordt besloten dat deze niet is aangeraakt door de tegenstander. Een Cruyffwaardige goal!
De eerste helft zit erop, we gaan rusten.
Ook na de rust heeft JEKA honger naar de bal. Na 2 minuten is er weer een aanval van JEKA die naast gaat maar wel weer een hoekschop oplevert. Door wat ongeluk aan de kant van Kloetinge beland de bal via een eigen speler in het doel. Het is 1-4
Op het middenveld wordt  blijvend hard gewerkt. Floris, Maas en ook onze andere invaller Davide staan hun mannetje. Zijweten door compact te spelen continue onze aanvallers te bereiken. Tot grote vreugde van de verslaggever worden vandaag veel lange ballen over de verdediging van de tegenstander heen gespeeld. En met resultaat.  Met een aanval over links weet Loet in de 35e minuut na rust de bal knap in te schieten.
Het is 1-5
Na hard werken en creatief voetbal krijgt Annass in de 37e minuut rust, hij wordt gewisseld en Koen mag weer aan de bak. Onze aanvoerder gaat er aan de andere kant van het veld er weer vol op zoals we van hem gewend zijn.  Iets té wellicht want gevloerd blijft hij liggen. Gelukkig is Jermaine snel ter plaatsen en lapt Maas weer snel op zodat we weer verder kunnen. We zitten inmiddels 10 minuten in de 2e helft en op volle snelheid gaan we door. Het wordt even spannend als er twee keer achterelkaar slecht wordt uitverdedigd door JEKA. Opwinding die voor de supporters van Kloetinge welkom is want die hebben nog weinig kunnen genieten. Door fel en compact te voetballen is JEKA zoveel dominanter dat Kloetinge er domweg niet aan te pas komt. Voor ons daarentegen breekt letterlijk en figuurlijk steeds meer de zon door. Heerlijk weertje waar je op mag hopen in de provincie met de meeste zonne-uren.
In de 42e minuut komt Damian het veld in. Al enige weken geteisterd door een knieblessure gaat hij enthousiast het veld in. Iets té enthousiast naar oordeel van de scheids die onze coach er fijntjes op wijst dat bij een volgende verkeerde wissel geel zal volgen. Positief bedoelt dat zeker want regels zijn regels. Dus ook veel aandacht vandaag ook voor het juist ingooien van de bal. De scheids is consequent en fideel, iedereen krijgt de kans om een foute inworp over te doen. Kortom, het is duidelijk wie vandaag in Kloetinge de baas is. In zo’n strak pak en door zijn uitstekende leiding – uiteraard geassisteerd door de grotendeels foutloos vlaggende Hans – wordt hij niet openlijk tegengesproken.
Met 16 minuten op de klok in de 2e helft laat Loet zich weer van zijn beste kant zien en geeft een mooie pass op rechts waarna Moes koelbloedig de 1-6 maakt. Een heerlijke goal.
Dankzij het slot op de deur achterin door gedegen voetbal van Maas en Floris verlegt het spel zich steeds naar het middenveld. Dit is vandaag het domein van Koen die zijn kop grotere tegenstander met rugnummer 5 het leven zuur maakt door bijna alle duels te winnen. In de 23st minuut komt een frisse Dion weer het veld in. Floris krijgt zijn welverdiende rust.
Met aanvallend spel gaan we verder. Het is weer eens tijd voor nog een goal! En ja, na prachtige opbouwend werk door Maas gaat dan ook na een splijtende assist van Loet de bal via Moes het doel in. Het is 1-8
Loet die vandaag de sterren speelt kan uiteraard niet achterblijven en scoort in 27e minuut de 1-9
Ook Tim voelt deze sportieve druk en laat zich gelden. Na perfecte voorzet maakt hij de 10. Het is 1-10
De scheids fluit af. Een mooie pot op de 11e  van de 11e met dan ook nog eens 11 doelpunten. Als publiek zijn we vandaag verwend. Kortom een wedstrijd om niet te vergeten en ja, ook Zeeuwen hebben wel eens hun dag niet….
 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.