Zaterdag 14 april om 03::00 uur

Geschreven op: 16 april 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De verslaggever van dienst werd er deze week door de redactie op uit gestuurd om de stemming bij de B1 te peilen. Hoe hing de vlag erbij na de nederlaag tegen Roosendaal? Een wedstrijd die de genadeklap leek voor de ambities om derde te worden. De dinsdagtraining was matig bezet door vele buitenandtrips met school. Er kwamen berichten uit de Auvergne, uit Ieper en uit Berlijn, het aantal afwezigen bleek flink op te lopen. De eeuwig jonge en optimiscthe trainer pakte er voor het gemak de spelers van de B2 bij. Een team dat ook al niet overloopt van vertrouwen en plezier in dit rommelige seizoen. De assistent-trainer zag het aan en samen maakten ze er een mooie dinsdagtraining van. Wel was her en der het gemor van spelers te horen, werd de B1 nog wel serieus genomen? Op donderdag was de opkomst door de reizen en door blessures en ziekte al niet veel beter. Bovendien hoorde uw correspondent dat we naast ons definitieve afscheid van Wisse nog een speler moesten doorschuiven deze zaterdag. Dat was nog geen vanzelfsprekendheid. De C1, de B2, de B1, De A2 en A1 bleken allemaal zeer krap te zitten, bijna gelijktijdig te moeten spelen, niet allemaal over begeleiding op zaterdag te beschikken. De verslaggever hoorde her en der mopperen dat dit toch wel heel vreemd is voor een club met 1600 leden. En hij kon zich dit gemopper ook nog wel voorstellen. Op vrijdag leek alles toch in kannen kruiken en dus kon er met een gerust hart een opstelling in de app van voetbalzaken.nl worden geplaatst, zo vertelde de leider mij.
Toen de verslaggever echter zaterdag nog even contact had met de begeleiding van de B1 was alles weer anders. Door ziekte ontbrak de keeper, de beloofde reserve van de B2 had geen vervoer en de aansluiters vanuit de C1 moesten bij hun eigen team eerst een hele wedstrijd spelen en konden pas tegen de rust aansluiten. De trainer van de C1 dacht intussen mee in oplossingen, bij andere teams was de focus wat meer op de eigen nave gerichtl. Dankzij creatief denken en tactische telefoontjes en slimme appjes van een van de B1-spelers kwam er rond de middag toch een oplossing. Een veldspeler van de B4 werd naar the Gunners gebracht, daarna gingen de gewassen tenues naar JEKA, vervolgens werd om 13.45 een veldspeler van de B2 bij Gunners opgehaald en naar Bergen op Zoom gebracht na een tussenstop voor een broodje en een watertje voor de beoogd keeper. Tien spelers en een fors geblesseerde eventuele bankzitter waren inmiddels minder gemotiveerd aan de warming-up begonnen. In Breda hielden de door ons afgestane spelers inmiddels de bank warm om er bij een kansloze achterstand pas in te komen. De verslaggever zag het allemaal aan en dacht er het zijne van. Bij de afsluitende bespreking van de trainer vlak voor de wedstrijd zag hij dat de blikken bij de spelers scherper werden en dat de motivatie was gevonden. En dat bleek de eerste tien minuten! Na een minuut of 5 hield spits Mark de bal te ang bij zich zo leek het, toch redde hij zich tussen vier spelers uit de brand, het passje op Daan en de aansluitende sleepbeweging van onze aanvallende middenvelder was prachtig. De voorzet werd door Joost aangenomen, onder de voet meegenomen en met links binnengeschoten. 0-1. Weer twee minuten later was er de perfecte pass van Pieter op de diepgaande back Timo, een perfecte voorzet en met rechts afronden door linkspoot Mark. Prachtgoal. De comfortabele voorsprong had verder uitgebouwd kunnen worden, maar daar was het toch allemaal net niet scherp genoeg voor. Na rust zette de thuisclub fors aan, met stevige duels en vooral veel verbaal geweld en bijna betaalt het uit. De rechtsbuiten verschijnt een op een met onze keeper en schiet hard en laag in. met een wonderlijke spagaat tikt Oriyomi de bal echter naast. De teen van Casillas is vandaag de teen van Van de Blaak, het verzet van MOC is gebroken. Invallers Rik en Govert van de C1 vervangen Mees en Mickey en ook de geblesseerde Jules moet de met buikkramp uitgevallen Mark vervangen. We maken nog de bevrijdende 0-3. Opnieuw Timo doet de prima voorbereiding en Govert rondt beheerst af. Zo eindigt een rommelige en aanvankelijk moeizame dag in een mooie overwinning. De spelers laten zien dat ze er staan, dat ze willen vechten en dat ze het in eigen hand hebben om dit totnuoe mooie seizoen een waardig slot te geven. En daarmee hun plek voor komend jaar af te dwingen. De verslaggever zag dat het goed was, dat de onderlinge sfeer prima is en dat de jongens die het de komende weken moeten gaan doen er klaar voor zijn. De veerkracht van deze groep is de grootste winst van dit seizoen.