Zaterdag 30 september om 01::15 uur

Geschreven op: 02 oktober 2017
Arris van Domselaar

door:

Roosendaal uit. Het was voor deze lichting spelers de laatste jaren een lastige wedstrijd. We gingen er regelmatig ruim af en we werden vooral afgetroefd op felheid. Seizoen 17/18 is er een van nieuwe rondes en nieuwe kansen. De jarige trainer Berrie (zijn leeftijd is en blijft een groot raadsel) hield het tactisch praatje kort en hij stuurde elf man het met 1500 kilo nieuwe rubberkorrels bestrooide kunstgrasveld in met de boodschap uit te gaan van eigen kracht en vooral te doen waar deze week op getraind was. Met Wisse, Joost en Job op de bank en zonder de door familieomstandigheden afwezige Tim moesten 14 JEKA spelers gaan laten zien dat dit jaar anders is dan anderen.

De eerste minuten was het zoeken, Roosendaal had meer rust aan de bal en bovendien beschikt het elftal over twee of drie spelers die er echt bovenuit steken. Het collectief uit Breda zet daar wilskracht en teamgeest tegenover, en natuurlijk kunnen alle jongens ook gewoon goed voetballen. Na de openingsfase komt er meer evenwicht en voetbalt JEKA goed mee, we creëren ook de grotere kansen. Zeker als gelegenheidsspits Marc na een goede actie van Jules voor de goal verschijnt. Hij komt net voor de bal uit neemt deze nog knap achter zijn standbeen mee . De keeper voorkomt ternauwernood de goal van het weekend. Wat JEKA de eerste helft vergeet is rust aan de bal te houden en het elkaar makkelijk te maken door steeds aan te bieden. Daardoor moeten we te vaak de lange bal spelen en leiden we veel balverlies. Kort voor rust krijgt Roosendaal een vrije bal buiten de zestien en is het zomaar 1-0. Keeper Didi geeft in de rust aan dat hij zelf verkeerd stond en teveel ruimte liet, vanaf de kant leek het ook alsof de muur iets verder richting de linkerhoek had kunnen staan. Hoe dan ook, we gaan met een achterstand rusten en er zijn nog 40 minuten om de wedstijd te kantelen.

Na de pauze komt een geprikkelde Wisse binnen de lijnen voor Dries. Joost komt voor Leander, die eigenlijk het slachtoffer wordt van het te laat en te weinig aanbieden van de middenvelders voor hem. En laat dat nu juist in de tweede helft het verschil maken. Daan is meer aanspeelbaar, voorin is meer dreiging en Timo en Mees lopen niet alleen veel nuttige verdedigende meters. Ze hebben ook meer rust aan de bal. Daar komt bij dat Mickey de snelle linksbuiten in zijn zak heeft en Pieter en Joost goed naar voren verdedigen, waardoor Roosendaal niet meer aan voetballen toe komt. Het spel vindt dan ook plaats op de helft van de thuisclub en JEKA is de betere ploeg. Dat betaalt zich uit in een schitterende goal. De pass van Daan is perfect, het aannemen en naar binnen kappen van Wisse sterk en het in de kruising draaien van de bal geweldig. 1-1. JEKA voelt dat er meer in zit en dringt aan, Roosendaal blijft gevaarlijk met counters en dus is de spanning om te snijden. We krijgen nog twee behoorlijke kansen, maar de kopballen gaan over in plaats van onder de lat. Daar staat tegenover dat Didi nog een keer reddend moet optreden na een fraaie Roosendaalse aanval. Het blijft bij een puntendeling. Daar kunnen we mee leven, maar toch knaagt het gevoel dat er meer in had gezeten. De strijdlust, de teamgeest, het gaan voor elke bal, de collectieve prestatie dus maakt dat dit de beste wedstrijd was van de B1 tot nu toe. Veel beter dan in de grote bekeruitslagen en oefenwedstrijd en beter dan vorige week tegen MOC. Het team zet vandaag een grote stap naar een mooi vervolg aan het seizoen.