Zondag 8 april om 10::00 uur

Geschreven op: 09 april 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De voorbereiding op een voetbalwedstrijd in de donkere krochten van de reserveklassen heeft zo zijn eigen dynamiek. Er gaan spelers van huis die zich weken op rij afmelden en verwachten dan weer 90 minuten te spelen. Er zijn er gelukkig ook die daar wat reeeler in staan. Op zaterdagavond wordt nog een tenue voor de invalkeeper geregeld, tegen zaterdagnacht zijn ook keepershandschoenen beschikbaar en rond hetzelfde tijdstip wankelt een middenvelder vanuit de Boschstraat richting huis om daar op de bank te moeten slapen. Als om 09.45 uur iedereen is omgekleed en aan de warming-up begint komt de spits de kleedkamer binnen wandelen alsof hij nog een uurtje de tijd heeft. In diezelfde warming-up gaat het uiteraard meer over de wedstrijd van NAC dan over onze eigen pot die over tien minuten begint. De scheidsrechter duwt inmiddels iedereen papiertjes in de hand over een gesponsorde wielertocht waar hij aan mee doet en gaat letterlijk met de pet rond. Her en der wordt de portemonnee getrokken, tikkies geappt en worden toezeggingen van stortingen gedaan. Met de stand op de ranglijst of met het verloop van de competitie is in ieder geval niemand bezig. Op het andere deel van het speelveld bereidt een team met veel nieuwe en vooral jonge gezichten tov de uitwedstrijd zich voor op een strijd met de nummer twee uit de competitie. Dat blijken wij te zijn. Met twee of drie wedstrijden meer dan de nummers 3, 4 en 5 worden wij door Groen-Wit ineens als een van de topteams uit deze klasse beschouwd. Verschilletje in perceptie.
We zijn nog maar een minuut of twaalf bezig als de nummer 10 (of 11, of 8....) met 0-2 voorstaat bij de nummer 2 (wij dus). Hoe je aan zo'n potje begint maakt dus wel uit. Langzaam herstellen we ons en na een minuut of 20 vindt het spel alleen maar op vijandelijke helft plaats. Davy maakt de 1-2, de thee smaakt, de stemming is goed, we kletsen wat door over van alles en nog wat in kleedkamer 6 en gaan het veld weer op. Na een minuutje is het 1-3. Met legio kansen en niet te missen mogelijkheden scoren we via een fraaie van Gerard (zelf opgezet, doorgelopen, steekpass, koel afgerond) en een intikker van onze Frans/Portugese goalgetter. De scheids fluit af. We zijn blij met een lekkere voetbalochtend, het terras lonkt, de douches bij JEKA werken weer, op een mokkende speler na is iedereen bij JEKA tevreden, de 5e colonne gaat richting koffie, de op een comeback loerende Carl beseft dat schaatsen leuk is maar voetbal minstens zo leuk en in de gang naar de kleedkamer vangen we de quote van de dag op: "toch een punt bij de nummer twee gehaald, lekker hoor'.