Zondag 8 oktober om 10::00 uur

Geschreven op: 09 oktober 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Uit tegen Gloria UC, dat betekent een tochtje binnendoor naar het altijd om onbekende redenen drukke Baarle-Nassau. En op zondag is het in Baarle al helemaal bal, terwijl nu toch in heel Nederland de winkels open zijn en er goed bier te koop is op elke straathoek. En voor 4 cent korting op een liter benzine 40 kilometer heen en weer rijden is economisch ook niet snugger. Maar goed, de voetbalclubs uit Baarle en Ulicoten zijn gefuseeerd en dus moeten we voor het eerst sinds jaren weer naar de enclave. Dachten we. Politiek gesteggel, onwelwillendheid van de lokale hockeyclub (die willen niet naar Ulicoten), het bijna faillisement van de voetbalclub wegens uitgaven aan van alles behalve aan voetbaldingen (waar kennen we dat van?), hebben er toe geleid dat het landelijke Ulicoten nog altijd drie voetbalvelden heeft liggen. Waar wekelijks in totaal twee (!) teams op spelen. Het vijfde en zesde van Gloria speelt hier hun thuispotjes. En wat liggen die velden erbij zeg. Plaatjes. Op het risico af dat mensen afhaken en al lezend denken 'daar gaan we weer, het is een voetbalverslag' en vrezen dat het weer over gras gaat en over chemische korrels en ondergronden van beton. Geen zorgen. Website 'boerderij.nl' heeft deze week een fotoreportage over het afleveren van mooie, harde uien en tips over de schaarse momenten pakken in de late bonenoogst. Die kant gaat het niet op. Het gaat over voetbal. Maar dat veld. Die velden. Zelfs na een zaterdag vol plensbuien ligt het er zacht bij. Kortgekipt en sappig. En dan worden er twee van zulke plaatjes zelfs nooit gebruikt. Het zou een beetje de paarse krokodil negeren zijn als het er niet even over ging. Er is zelfs geopperd hier dan maar de thuiswedtrijden te gaan spelen. Het zou voor onze tussen-de-linies-spits ook goed uitkomen bij een volgend kraambezoek aan een van zijn collega's, het is maar een keer rijden dan.
Prima veld dus, uitstekende scheids, aardige tegenstander, dramatische eerste helft. Waarbij het eerste tegendoelpunt op conto van uw verslaggever en de overige drie weggeven door andere JEKA-spelers. Tweede wedstriijd van het seizoen. Twee keer al na een minuut of twintig kansloos. Leermomenten. En we hadden al zo'n krappe selectie. Dankzij de 57-jarige Jos en de 15-jarige Mees kwamen we aan 12 man, net niet genoeg voor 90 minuten tegen een betere tegenstander. En dan waren de oudste, keeper Willem met zijn 61, en de jongste speler nog de besten. Samen met rots in de branding en break-up-guy Jeroen. Ook nu weer de tweede helft niet verloren, het kan dus wel. Maar we zullen scherper moeten starten willen we eindelijk eens punten gaan pakken. De groene buren komen zondg op bezoek, met veel oud-JEKA spelers aan boord. Een mooier moment voor een driepunter is niet denkbaar.