Zaterdag 7 oktober om 12::45 uur

Geschreven op: 08 oktober 2017
Arris van Domselaar

door:

Walcheren. Ik kwam er vroeger op vakantie met mijn ouders, ik ga er nu op warme dagen nog naar het strand. Zoutelande, Dishoek, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder. Het zijn namen die doen denken aan lome zomerse dagen, aan vliegeren op het strand en een duik in de Noordzee.Walcheren, VV, is ook de naam van een voetbalclub in Vlissingen. En juist op de allergrijste, natste en winderigste dag van het jaar mochten we hier op een zwaar en glad veld aantreden tegen de B1 van de thuisclub. Niks zomerse taferelen dus. We begonnen de dag al bijtijds met een gezamenlijk ontbijt bij JEKA, een traditie is geboren: de vier Zeeuwse uitwedstrijden starten we met een ontbijtje. Daarma de tocht door de eerst nog miezerige en daarna stromende regen naar de Zeeuwse Kust waar Vlissingen zwaar en moedeloos ademt.....
Didi en Tim zijn met school naar Barcelona, ze gaan mogelijk een historische week beleven, Als keeper hebben we vandaag Bas uit de B4 mee. Hij trainde dinsdag al mee, maar blesseerde donderdag op school zijn hand. Met een mooie bandage en veel zin begint Bas toch aan de wedstrijd.Langs de lijn staan zijn ouders, zijn zusje en zijn overgrootvader, allemaal speciaal voor hem uit Breda naar Zeeland komen rijden. Bas weet het, de trainer en de leider weten het, de meeste spelers hebben geen idee wie die overgrootvader is. Het is niemand minder dan Kees Rijvers, er kijkt dus een echte kenner en liefhebber mee.
De wedstrijd dan. We hebben de eerste twintig minuten, eigenlijk de hele eerste helft, moeite met de speelwijze van de tegenstander. Ons middenveld zoekt en vindt niet, we zijn zeer onrustig aan de bal, passes worden op kniehoogte ingespeeld en we komen niet aan voetballen toe. De wind en het gladde veld maken het er niet beter op. Walcheren wordt een paar keer gevaarlijk, Bas staat zijn mannetje, en JEKA komt nauwelijks aan een behoorlijke aanval toe. Na half ingrijpen en wegwerken valt de onvermijdelijke 1-0 kort voor rust. De spelers zijn ontevreden, de trainer is dat ook en er moet de tweede helft anders gespeeld worden. En dat gebeurt ook. Meer rust aan de bal, meer strijd, minder ruimte voor de tegenstander. Walcheren komt er niet meer uit, we krijgen enorm veel kansen en we laten zien dat we echt willen. Het wordt knokken in de klei. En na de vele gemiste kansen bekroont Marc zijn prima wedstrijd met een doelpunt. Na een scrimmage jaagt hij de bal van een meter of 8 hard in het dak van het doel. JEKA jaagt na de gelijkmaker op meer en vergeet daarbij vaak de organisatie, de counters van Walcheren zijn daardoor erg gevaarlijk. Her en der vallen spelers om, raken jongens geblesseerd en moeten hinkend verder. Het is een sportieve veldslag. Uiteindelijk blijft het bij 1-1. Net als in Roosendaal is een punt op basis van de eerste helft het maximale, maar op basis van de tweede helft te weinig. We weten dus dat we tegen Unitas beter moeten starten.