Zondag 29 oktober om 12::00 uur

Sint Juttemis
JEKA 4 ZO
Nick

“Zwijg trainer, ga terug uw kot in”

Geschreven op: 30 oktober 2017
Stijn Deelen

door: Stijn Deelen

“Zwijg trainer, ga terug uw kot in”

Was zeker de meest opvallende uitspraak die te noteren viel deze zondagmiddag in winderig Terneuzen. De intussen bij ons bekende Vlaamse scheidsrechter zette met speels gemak de trainer van Terneuzen 2 op zijn plaats na wat gepruttel over een uitbal. Veel tegengas kreeg de rondbuikige in het geel gestoken scheids verder dan ook niet meer. Of het moet een oprisping zijn van de eveneens rondbuikige in foeilelijk paars en grijs gestoken Zeeuwse doelman die zich in de 2e helft nog een prachtig scheldwoord liet ontvallen. “Clown” brulde-ie van een meter of 60 na een onnavolgbare beslissing. Vonden wij trouwens prachtig, want na óf voor het door ons gebezigde “bokhond” is dit best een mooie krachtterm om uiting te geven aan de nodige voetbalfrustratie. Na afloop hebben we de keep van dienst dan ook bedankt en gaan hem de komende weken eens uitproberen. Eens kijken of dat gaat lukken zonder gele kaart.

Waar we het ook even over moeten hebben is Kurk kunstgras. Daar hebben we op gespeeld en als ik het goed heb, de eerste keer voor ons allemaal. Als ik zo de koppen rondging na afloop varieerde de feedback van “geen onverdeeld succes” tot “dramatisch”. Het voelde in ieder geval als een wiebelig tapijt met enorme balvertraging. Aangezien er ook nog rubber doorheen gemixt was, kreeg je er ook nog een heerlijke geur mix van rubber met kurk bij. Mocht Breda/JEKA dit nog eens overwegen, dan geen bestuurstafel beslissing nemen ajb maar serieus (gras-)veldwerk vooraf want deze mat was zeker geen kurkaanrader.

Overigens wel bijzonder, Terneuzen heeft voor het kunstgras veld een heuse stichting opgericht. Zo lezen wij op de behoorlijke informatieve website
“Stichting Kunstgras - Kunstgras in Terneuzen”
Om voldoende voorzieningen te bieden voor de voetbalsport is de behoefte voor een kunstgrasveld in Terneuzen steeds meer gaan toenemen. De voetbal vereniging VV Terneuzen had het grootste capaciteitsprobleem binnen de gemeente Terneuzen volgens KNVB normen en is mede daardoor gekozen als locatie om een kunstgrasveld neer te leggen.
De gemeente Terneuzen heeft in zijn vergadering van 17 maart 2016 besloten een substantieel bedrag beschikbaar te stellen voor de aanleg van een kunstgrasveld op de accommodatie van de VV Terneuzen. Daaraan werd overigens wel de voorwaarde verbonden dat ook andere verenigingen (Terneuzense Boys, Zaamslag en Spui) de gelegenheid moeten krijgen om van het kunstgrasveld gebruik te maken op de momenten dat hun velden onbespeelbaar zijn.
Om de aanleg en exploitatie van het kunstgrasveld verder vorm te geven, is de “Stichting Kunstgras Zuiderpark” opgericht, los van de VV Terneuzen. De stichting beschikt over het erfpacht van het hoofdveld en een heeft met een eigen vermogen de zeggenschap over het beheer en onderhoud.
Eind augustus 2017 wordt gestart met de aanleg van het kunstgrasveld, plan is om op 7 oktober de eerste wedstrijden te spelen.
Om de benodigde middelen beschikbaar te krijgen is een financieringsplan opgesteld, waarin rekening is gehouden met het inbrengen van kapitaal door derden. Gedacht moet daarbij worden aan sponsoring/donaties en leningen.
Wij hebben uw hulp hard nodig! Wilt u uw steentje bijdragen? Elke bijdrage en iedere suggestie die de aanleg ondersteunt omarmen wij van harte!”

Nou, wij waren dan ook een van de eersten op deze nieuwe mat. Terneuzen gefeliciteerd.

Als je bovenstaande zo leest, begrijp je achteraf ook wat beter het speltype van Terneuzen 2. Het bleek namelijk een elftal vol breedlopers, naar binnentrekkers, terugdraaiers en breiers te zijn. Alsof ze zelf nog niet goed wisten hoe ze hun eigen nieuwe kunst rubber kurk mat moesten bespelen. Aangezien hun trainer net voor zijn al gememoreerde uitbarsting terecht concludeerde dat JEKA “organisatorisch wel heel goed stond”, gebeurde er voor het doel van JEKA dan ook vrij weinig. Dat kwam ons eigenlijk wel goed uit. We stonden immers onderaan en dat staat nogal lelijk. Evenals de statistieken van Terneuzen uit, 3x geweest en nooit niks mee terug genomen (ja, rode kaarten). Als je wil winnen moet je er een meer scoren dan de ander. Zoals gezegd Terneuzen breide er kansloos lustig op los zodat JEKA de kans kreeg eens op avontuur naar voren te gaan. En dat ging ons deze keer best goed af. Uiteindelijk maakte we er maar eentje, via Nick, maar het hadden er ook best een paar meer kunnen zijn. “Meedogenloos” zit niet meer zo in het karakter van het vierde zullen we maar zeggen. Overigens misschien wel een mooi thema voor Dirk die volgende week verslaggever van dienst is.

De 0-1 overwinning zorgde voor de nodige vrolijkheid en veel vertogen woorden. Weg van de laatste plaats, lekker gevoetbald en de nakende Crisis weer even afgewend. Toepasselijk ging dan ook “you can win if you want (a ha)” van kneiterfabriek Modern Talking aan in de kleedkamer onder het genot van een kouwe klets. Zoals het hoort.

Karakteristieken

Terneuzen 2 – JEKA 4       (0-1) 0-1

Doelpuntenmaker : Heerink (11”)

Aantal toeschouwers : 18 (waarvan betalend : 0)

Opstelling JEKA : Mossou, Ata, Peer, Dirk, Vinnie, Maarten, Brouwer, Boyan, Jos, Guido en Nick. Wissels : Van Eck, mocht nog even invallen voor mattie Janse, Oskar niet.