Zaterdag 5 mei om 12::00 uur

Geschreven op: 16 mei 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De wedstrijd tegen Walcheren was nogal belangrijk gemaakt. Door de stand op de ranglijst, door de onduidelijkheid van de KNVB over de regels voor nacompetitie voor promotie, door het doorschuiven van spelers naar de A ‘onder voorwaarde van’, doordat we iets nodig hebben om voor te strijden, omdat het team zich graag wil laten zien als een team dat progressie boekt, om het onnodige gelijkspel uit in Vlissingen weg te poetsen. Deze wedstrijd is de laatste van periode 2, een inhaalwedstrijd dus. Een periode waarin we verloren van de onaantastbare koploper en de andere wedstrijden dik en overtuigend wonnen. Willen we net achter Unitas 2e worden in deze periode moeten we zelf (dik) winnen en zijn we afhankelijk van het resultaat tussen Unitas en Zeelandia. Wij spelen vroeger en we zijn dus vrij in het hoofd, om 12.00 uur treden we op een zonovergoten hoofdveld aan. De publieke belangstelling is groot (leuk dat de A1 ook grotendeels aanwezig was) en de koppies staan gespannen. Wisse keert voor een helft terug, hij heeft het er duidelijk op staan vandaag belangrijk voor ons te zijn. Ook Jules is na een lange periode van vervelende blessures weer volledig inzetbaar. Pieter ontbreekt door een vervelende voetblessure, maar is als manusje-van-alles nadrukkelijk aanwezig. Govert sluit opnieuw aan vanuit de C1 en vandaag is ook Youp uit dat team aanwezig.

De bespreking van Sam geeft een belangrijke boodschap mee: risico’s nemen vandaag moet, we gaan vol op de aanvang. Liever 5-1 dan 2-0. Noël (vandaag samen met Sam verantwoordelijk) heeft nog een toevoeging over de eerste 30 seconden van de wedstrijd, het plan is gelijk gevaarlijk te worden en de intenties duidelijk te maken. Met Timo, Mees, Govert en Youp op de bank starten we dus met een idee. 23 seconden later is het 1-0 als jules de bal met rechts van net buiten de zestien in de rechterbovenhoek jaagt. Wat een begin. En JEKA zet door, overal op het veld worden de duels gewonnen, er wordt simpel gespeeld en de focus is steeds naar voren. Noël pusht om bij corners 1 op 1 of zelfs 1 op 2 te spelen en de afvallende bal te veroveren. Na een minuut of tien is het opnieuw Jules die, nu met links, van buiten de zestien scoort. Nummer drie is voor de prima spelende Tim. Bij Walcheren lijkt het verzet al te breken. Na een prachtige pass van Daan breekt Wisse door en alleen een overtreding kan hem afstoppen. Jules eist de strafschop op en maakt zijn hattrick. De vijfde is van linksback Dries. Eigenlijk is deze alleskunner overal inzetbaar, vandaag dus vanaf links en na een mooie dubbele een-twee blijft hij kalm alleen voor de keeper. Een half uur gespeeld en 5-0, wat een weelde. De laatste tien minuten tot de rust zakt het wat in maar na de thee geeft JEKA weer vol gas. Uit een corner is het 6-0 door Mees. Bij enkele tegenstanders neemt de frustratie toe en er wordt af en toe flink uitgedeeld, de JEKA spelers blijven er rustig onder en voetballen door. Een prachtige actie van Govert wordt door hemzelf met een schuiver afgerond voor de zevende. De attente Mickey tikt van dichtbij de achtste binnen en opnieuw Govert maakt nummer 9. Er zijn kansen genoeg om de score tot ver boven de tien te brengen, maar de dubbele cijfers worden niet gehaald.  Onder het toeziend oog van de trotse Berrie (die vanaf het terras voor de kantine staat toe te kijken) laat de B1 zien hoe het team gegroeid is. Er staat een echt team, dat voor elkaar wil werken, waarin spelers individueel beter zijn geworden en waar na een dipje na de winterstop inmiddels de spelvreugde weer vanaf spat.

Op deze voet door en nog drie competitiewedstrijden vlammen. Worden we beloond met een toetje dan zou dat prachtig zijn, maar nu is het aan ons om de hoofdmaaltijd goed af te ronden en dezelfde inzet, teamgeest en passie te tonen als vandaag. Komende zaterdag tegen Beek Vooruit, we staan in punten gelijk, kunnen we tonen wat we waard zijn.