Zaterdag 25 november om 10::15 uur

VOAB JO11-2

JEKA JO11-3G ZA
Rai

Verticaal streepje, verticaal streepje, horizontaal streepje, verticaal streepje......

Geschreven op: 26 november 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Het strijdtoneel van de wedstrijd van vandaag van onze helden en heldin van Jeugdig Enthousiasme Kan Alles bevindt zich op Sportpark Van Den Wildenberg te Goirle tegen de  plaatselijke sportvereniging Van Onder Af Begonnen, oftewel SV VOAB. Een niet te onderschatten tegenstander die lager op de ranglijst staat dan hun spelbeeld dit seizoen zou vermoeden. Onze hoofdsponsor was extra vroeg aanwezig vandaag om de boel alvast wat te verkennen. Iedereen was keurig op tijd aanwezig voor een pittige warming up onder de bezielende leiding van ons immer positieve technisch hart Ron en Johan.

Bij aankomst op het veld ging een luid gejuich op, bij VOAB kon nl. gewoon op echt gras gevoetbald worden! Geen rondspringende ziekmakende rubbergranulaatkorrels op een plastic ondergrond, maar gewoon gras, wat helaas meer uitzondering is dan regel.

Nadat beide teams stonden opgesteld bleken de scheidsrechter en wedstrijdbal nog zoek maar dit werd snel verholpen zodat we vol goede moed konden aftrappen. Na een gelijkopgaande eerste 10 min werd er meer druk gezet door VOAB waarbij onze "vaste eerste helft keeper" Max voor het eerst in actie moest komen. Met een aantal katachtige bewegingen hield hij zijn doel keurig schoon, terzijde gestaan door onze verdedigende rotsen Daan en Yonah. Juist na een oogstrelend driehoekje tussen Nacho, Charlotte en Raï werd er balverlies geleden waardoor er opeens een aantal spelers van VOAB voor Max opdoken: paal! Bastiaan begon een rush recht door het midden op het doel af van de tegenstander met zijn karakteristieke schijnbewegingen maar werd door 2 spelers ietwat onreglementair tegengehouden, bal achter onze verdediging en helaas 1-0. Omdat dit de spelers van VOAB wel beviel maakten ze er ook maar gelijk 2-0 van. Onze superieure angst inboezemende Sven kwam het veld op om de verdediging bij te staan en met zijn verfijnde passes het middenveld te bedienen. Ondanks goed samenspel kwam VOAB voor rust nog op 4-0 waarna beide teams de kleedkamers opzochten voor een kopje thee.

In de rust lieten een aantal vaders nog wat technische hoogstandjes zien waarna beide teams het veld weer betraden voor de tweede helft. Nacho en Max hadden van shirt gewisseld wat betekende dat Nacho tussen de palen kwam te staan. VOAB werd sterker en JEKA werd teruggedrongen, Xander moest zich laten zakken vanuit zijn aanvallende rol en corrigeerde menige doorbraak met niets ontziende tackles en slidings. Onze Nacho openbaarde zich als Casillas in zijn beste dagen met meer dan mooie reddingen op bijna zekere tegengoals, maar kon niet voorkomen dat VOAB toch uitliep met een aantal doelpunten. Bij weer een doorbraak van VOAB wierp Sven zich voor tegenstander en bal waarbij eerstgenoemde met zijn noppen pijnlijk op Sven's knie terecht kwam. Sven gaf geen kick en speelde keurig in de voeten van Charlotte zoals altijd met haar voetbalinzicht een vrijstaande speler vond, deze keer in de persoon van Max die nog volop energie had na de eerste helft gekeept te hebben en plots opstoomde naar het doel van de tegenstander, zijn pass op de instormende Bastiaan was net iets te scherp waardoor de mogelijkheid opdroogde, maar erg mooi samengespeeld, dat belooft nog wat voor de toekomst. Daan bleef keurig overeind achterin, net zoals Yonah die zijn lichaam goed gebruikte bij de toch wel erg sterke tegenstander, die plots een aantal keren het net vonden. Maar JEKA gaf zich bewonderenswaardig niet gewonnen en zocht volop de aanval via de immer aanspeelbare Xander en punt in de aanval Raï die de verdediging van VOAB plots doldraaide. Charlotte kwam mee op naar voren en speelde sterk Bastiaan aan die terugspeelde op Daan na een overstapje van Yonah die Max vond die vervolgens Xander aanspeelde die direct Charlotte aanspeelde die zelf kon scoren maar de vrijstaande Raï aanspeelde die in tweede instantie de bal over de lijn werkte, wereldgoal, het soort van doelpunt dat normaal gesproken louter lukt op de training! VOAB bouwde de score nog wat uit maar iedere neutrale toeschouwer concludeerde dat er veel meer in had gezeten voor JEKA vandaag. In de afsluitende strafschoppenserie was JEKA de bovenliggende partij door alle strafschoppen hard en geplaatst binnen te knallen terwijl VOAB op dit vlak nog niet in de buurt kwam. Volgende week thuis tegen Gloria UC, weliswaar iets hoger op de ranglijst dan JEKA maar vandaag gaf maar weer eens waar ons team toe in staat is!

Alex (vader Xander)