Zaterdag 7 oktober om 12::00 uur

Geschreven op: 08 oktober 2017
Tim Krempel

door: Tim Krempel

Sommige dingen begrijp je gewoon niet. De een heeft daar wat meer last van dan de ander, dat wordt ook wel IQ genoemd. Maar er bestaan dingen die onbegrijpelijk zijn zonder dat daarbij een beroep wordt gedaan op je intelligentie coëfficiënt. Chauffeurs die op een drukke kruising (waarop fietsers) door rood rijden. Ik zie het dagelijks en vind het onbegrijpelijk. Daryl Janmaat die na de wedstrijd tegen Wit Rusland opmerkt dat 1-3 normaal gewoon een goed resultaat is. Waarom ligt hij niet jankend in de dug-out?!! Volledig van streek door het mislopen van het WK! Of mensen die kijken naar hoe hun hond zijn/haar behoefte doet. Let er maar eens op, hondenbezitters doen dat allemaal. Een enkeling kijkt zo nu en dan over de schouder om net te doen alsof het ‘m niet interesseert, maar dat houden ze nooit vol. Altijd wordt er weer gekeken. Ik denk ook dat ze er een mening over hebben. Dat het de ene keer beter was dan de andere. En ze hebben een favoriet. Die vieren ze op vier oktober. Met een levertaart  voorzien van zachte stukjes hart en accenten van beendermeel. Zouden ze dat thuis ook doen? Kijken naar een ander die je weet wel? Bij hun partner bijvoorbeeld?

“Schat, ik moet even”.

“Jaja, ik kom eraan”.

“Schiet op, ik moet heel erg”.

“Jahaa ik ben er hoor, ga maar zitten”.

Iets dat minstens zo onbegrijpelijk is is het nieuwbakken fenomeen dat JEKA O 15-1 steeds beter speelt dan zijn tegenstander, maar geen punten pakt. Zo ook in de thuiswedstrijd tegen koploper Kloetinge.

Het begin was slecht, dat dan wel. Na enkele tientallen seconden keken we al tegen een 0-1 achterstand aan. Het was pas de eerste aanval van de Zeeuwen. Natuurlijk ben je dan even van streek, zo ook onze mannen in het veld. En die daarbuiten, want de dug-out was goed gevuld als met maar liefst vijf geblesseerden. Toch duurde deze staat van apathie niet lang. JEKA herpakt zich langzaam van de Zeeuwse dreun en dringt de tegenstander steeds vaker terug naar eigen helft. En zo gaat het maar door. En door. En door. JEKA is vanaf, pak ‘m beet, de vijftiende minuut gewoon de betere partij. Het combineert er lustig op los en steekt steeds met speels gemak het vijandelijke middenveld over. Kloetinge is snel in de omschakeling en sticht zo nu en dan best wat dreiging, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Er wordt met een redelijk tevreden gevoel gerust. In helft twee moet er meer te halen zijn.

Het overwicht van de eerste helft wordt in de tweede vijfendertig minuten geprolongeerd. Het enige dat ontbreekt is het afmaken van de gecreëerde kansen. Het zijn misschien geen hele grote kansen, maar wel voldoende in aantal om in ieder geval een keer succesvol te zijn. Maar dat lukt niet. Onbegrijpelijk. Adam heeft dikke pech, en daarmee O-15-1, want hij raakt eerst de paal en kopt daarna een uitstekende voorzet van Mehari net over. Die speelde trouwens een hele mooie wedstrijd. De kleine driftkikker had vandaag alles wat voetbal mooi maakt: strijd, inzet, passie, geweldige acties en ruzie met zijn directe tegenstander.

Kloetinge voelt dat het grip verliest. En wat doe je dan? Dan ga je zeuren. Tegen je tegenstander, tegen de scheidsrechter, tegen de assistent scheidsrechter. Maar bij het doelpunt dat de Kloetingers halverwege de tweede helft maakten was sprake van buitenspel. Terecht afgekeurd door de assistent dus. De arbiter nam het advies over: geen doelpunt voor de koploper van de competitie. De marge blijft één. Tot minuut zeventig. Een vrije trap voor de groen witten uit gemeente Goes. Invaller keeper Colin, die een prima wedstrijd keept, pakt net niet klemvast. De bal rolt in de voeten van een tegenstander die wel raad weet met deze buitenkans. Het is 0-2 en dat is tegen de verhoudingen in.

JEKA maakt haast en speelt tegen beter weten in de opportunistische tactiek van lange ballen naar voren en rennen. Het mocht niet baten. De bejaarde arbiter fluit na zeventig minuten en een beetje voor het einde van de wedstrijd.

Kloetinge lijkt op dit moment een serieuze kampioenskandidaat. Op twee toevalstreffers na konden zij vandaag het verschil niet maken. Dat zegt iets over ons. Na een valse start was het veldspel van JEKA wederom prima, maar om te winnen moet je scoren. Juist dat doen we nog niet goed. En zo verliest de beste ploeg weer punten. Onbegrijpelijk.