Wedstrijdverslag

Zaterdag 4 november om 02::30 uur
5

JEKA JO17-1 ZA

Wisse (3)
Jules (2)

0
Pelikaan JO17-1

Overtuiging

Geschreven op: 06 november 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Rond 13.15 uur betraden de spelers van de B1 de bespreekruimte op het JEKA-complex, buiten scheen de zon uitbundig en was de hemel strakblauw. Mickey en Jules stonden nog op het veld, ze speelden beiden een helft mee met de door blessures geteisterde B2. Het mooie is dat een groot deel van de andere spelers ook bij de B2 had staan kijken, klasse. De bespreking greep terug op wat deze week is getraind en waar Berrie de nadruk op legt: probeer als speler te 'lezen' hoe de tegenstander speelt, wees je bewust van je individuele taken en de denk als team. Een mooi proces, waar stapjes in gemaakt worden en waarin de weg nog lang is. Na de bespreking is het tijd om te gaan omkleden en blijkt de herfst te zijn ingevallen. Grijs weer, regen, kou. Gelukkig is het hoofdveld deze week met vier vrachtwagens witgeel zand bestrooid, er zou eens een plas op komen te staan. 
Voor alle spelers en staf van JEKA is Pelikaan een nieuwe tegenstander. De gasten uit Zwijndrecht spelen in een mooi blauw/zwart tenue en ze blijken over een imposante staf te beslissen. Onze trainer ziet de zes mannen in zwarte jassen het veld opkomen en bedenkt dat dat wel heel schril afsteekt tegen een grijze trainer in een JEKA-jack. Gelukkig nemen ook hulptrainer Sam en de leider plaats naast hem in de dug-out, zo is er een beetje evenwicht. Naast de staf zitten de geblesseerde Didi (Bas keept) en verder Daan, Lars, Jules en Mickey. Al snel in de wedstrijd blijkt dat niet de kwaniteit van trainers maar de kwaliteit van trainers de doorslag geeft. JEKA opent sterk en blijft, op een paar minuten voor rust na, de dominante ploeg. En er is gelijk kans wat deze week geoefend is in de praktijk te brengen als blijkt dat Pelikaan 4-4-2 (sorry, 1-4-4-2) speelt. Leander schuift als centrale verdediger door en achterin blijven we met drie verdedigers op twee spitsen over. Het overwicht van JEKA levert kansen op, maar de scherpte en de durf om te schieten ontbreekt. Tim werkt hard en heeft af en toe pech, dat geldt ook voor Mark. Job speelt prima als rechtsbuiten, de laatste pass is het soms net niet. Ons prima spel levert dus geen doelpunten op. Verder dan een afstandschot bovenkant lat van Wisse en een halve omhaal/volley van Mees op de lat komen we niet. 
Na rust komen Tim en Mark niet terug, zij worden vervangen door Jules en Daan. De andere reserves vallen iets later in. Het spelbeeld in de tweede helft blijft hetzelfde. Veel druk van JEKA, vaak de goede keuze van inspelen, een ijzersterk verdedigend trio. De uitstekend spelende Timo, Dries en Pieter geven niets weg en Bas heeft dan ook weinig te doen. Het verschil met de eerste helft is dat we nu wel scoren. De 1-0 valt na een prima een-twee tussen Wisse en Jules waarbij onze linksbuiten beheerst de verre hoek kiest. De 2-0 volgt al snel als Jules uit een corner binnenkopt. Een fraaie goal, maar het verdedigen van Pelikaan was ook wel erg matig. Maar je moet er maar staan. De derde is een plaatje. Balverovering op het middenveld, Timo speelt hard in, Mees laat de bal bewust door de benen gaan en Wisse is een op een met de keeper opnieuw koel. Na een prachtig en bewust (....) overstapje van de spits haalt Wisse van de rand van de zestien uit voor de vierde. Een prachtige goal, vooral door het perfecte voorbereidend werk van Mickey die op snelheid drie man passeert en goed teruglegt. Wisse bekroont zijn prima wedstrijd met een fraaie solo over de achterlijn en een slim baletje terug op de inlopende Jules. Hij maakt zijn tweede en onze laatste. Een overwinning waar weinig op is af te dingen. Kansen gecreerd, niets weg gegeven, een sterk middenveld, veel beleving en tactisch sterk. Tegelijkertijd is het goed te bedenken dat we vandaag zeker niet onze sterkste tegenstander hebben getroffen en dat er met Beek Vooruit, Zeelandia en RCS goede ploegen uit het linkerrijtje wachten de komende weken. En hoog in dat rijtje willen wij terechtkomen. We weten dus wat ons te doen staat. 

Galerij

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.