Zaterdag 11 november om 11::15 uur

Geschreven op: 12 november 2017
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

De week na de ruime thuisoverwinning verliep zoals de voorgaande weken. Dinsdag en donderdag trainen met een behoorlijk complete groep, schoolverplichtingen zorgen ervoor dat sommige jongens een training overslaan. Alleen keeper Didi mist beide dagen, zijn blessure verbetert snel maar helemaal fit is hij nog niet. Als extra traint een deel van de groep vrijdagavond op spelhervattingen, dat bevalt goed en dat gaat worden herhaald. Al bijtijds op zaterdag vertrekt de B1 met 16 spelers naar Prinsenbeek om aan te treden tegen de nummer 3 van de ranglijst, Beek Vooruit.

Didi is dus nog niet geheel hersteld en daarom speelt Bas vandaag. Eind oktober nog de laatste man van de B4, vandaag de betrouwbare stand-in op goal bij de B1. Een soort jongensboek toch. Met verder Mickey, Tim, Lars en Joost op de bank naast Berrie is het druk in de dug-out langs het Beekse hoofdveld. Een gloednieuw kunstgrasveld met kurkkorrels. Vanaf de aftrap begint JEKA sterk. Binnen de minuut komt Wisse na een steekpass van Mees vrij, zijn voorzet wordt net niet binnen gewerkt. 30 seconden later zorgt dezelfde combinatie weer voor gevaar. Nu schiet Wisse zelf en belandt de bal op de bovenkant van de lat. Wat een start. En de lijn wordt doorgetrokken met felheid in de duels en mooie combinaties, het levert schietkansjes en corners op. Na tien minuten valt de terechte openingstreffer. Een hard en laag voorgegeven vrije trap belandt in een kluwen van spelers en lijkt te worden weggewerkt. Maar daar is rechtsbuiten Job die de bal uit de drukte wipt met rechts en uit de draai met links de lange hoek vindt. Wat een knappe treffer. De 0-1 geeft vertrouwen en de bezoekers blijven sterk. Beek weet niet veel anders te doen dan de lange bal zoeken en te hopen op de tweede bal. Zowel onze verdediging als het middenveld staat steeds goed en daardoor winnen we veel. Ook als BV druk wil zetten weten we ons zeker het eerste half uur steeds knap vrij te spelen. En al dan na een lange hoge trap van Mark (wat een pass…..) de keeper de bal verkeerd aanneemt is de attente Wisse er als de kippen bij. 0-2 en we zitten op rozen.

Na de pauze schiet BV fanatiek uit de startblokken. Met meer felheid winnen ze nu wel vaker de tweede bal en JEKA vergeet even te voetballen. Er is dus druk en het spel vindt te veel plaats rond onze eigen zestien. Na twee corners en wat slecht wegwerken komt Daan in een 1 op 1 duel en maakt een lichte overtreding, penalty. Een bepalend moment, mogelijk, zo kort na rust. Bij 1-2 krijg je de spreekwoordelijke ‘andere wedstrijd’. Zoals al geschreven is Bas zijn ontwikkeling een beetje een jongensboek en dus voegt hij vandaag een mooi hoofdstuk toe. Hij pakt de bal uit de hoek en de rebound gaat voorlangs. Het blijft dus bij 0-2 en ook voetballend draait het beeld weer bij. JEKA countert een paar keer goed, maar is voorin net niet scherp genoeg. Achterin staan de backs, Dries en Timo uitstekend. Met name Timo heeft een zalige middag met alleen maar gewonnen duels  en veel onderscheppingen met het hoofd. Centraal speelt Pieter als vanouds sterk en is Leander het extra slot op de deur. En vaak meer dan dat. Goed inschuiven op het middenveld, balveroveringen en een paar slimme passes. Een kwartier voor tijd valt de bevrijdende 0-3 na een lange bal  richting Wisse. Gebruik makend van zijn snelheid komt onze linksbuiten goed de zestien in en lobt de bal binnenkant rechts over de keeper. Fraai. We krijgen kansen op meer via mooie combinaties. Uiteindelijk is het diepe bal van Mees, de loopactie en voorzet van Mickey en het prachtige schot van Tim dat tot de eindstand leidt. Vandaag laat de B1 zien waar het toe in staat is. Een combi van wilskracht en goed voetbal, van sterke wissels en teamspirit. Het mooie is dat er nog veel rek in zit en dat er nog veel situaties zijn waarin het veel beter kan. De komende weken ontvangen we thuis de Zeeuwse hoogvliegers Middelburg en RCS, wedstijden waarin we echt moeten tonen waar we staan. Gaan we aansluiten bij de top vier of worden we een grijze middenvelder. Voor wie leuk en verzorgd voetbal wil zien gecombineerd met vechtlust en strijd raad ik aan de komende twee weken om 14.30 uur langs het hoofdveld te staan.