Zaterdag 28 april om 09::45 uur

Geschreven op: 29 april 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Nacho, Xander, Max en Charlotte waren op vakantie, dus stonden Sven, Daan, Bastiaan, Rai en Yonah er alleen voor... Neen natuurlijk niet. De vakantiegangers werden gemist, maar met oud teamgenoten Mick en Troy, en gastspelers  Stuart en Loek stond er een volwaardig jeugdig enthousiast voetbalteam. Tegenstander vandaag was Unitas, het team dat bovenin om het kampioenschap meedraait.
De warming-up werd vakkundig geleid door het duo Mick en Loek. Spiertjes warm, en dan lekker beetje balletje trappen. Als laatste werd afgewerkt op de goal. Het aantal doelpogingen ging ruim over de 50m maar "Zwarte panter" keeper Stuart bewees een topper te zijn, er ging er géén in ! Onder aanvoering van aanvoerder Sven werd Unitas een sportieve wedstrijd gewenst,  waarna vakkundig scheidsrechter Koen de wedstrijd liet beginnen.
Jeka had het vanaf het begin lastig. Dankzij goed inschuivende spelers wist Unitas over het hele veld een overtal situatie te creëren. Daartegenover werd veel werklust, strijd en gaten dichtlopen gezet, waardoor de wedstrijd toch aardig gelijkwaardig verliep. De eerste kansen waren voor onze gasten uit Etten Leur, maar keeper Stuart stond steeds paraat om de ballen uit het doel te ranselen. Maar weer een gevaarlijke aanval, gelukkig werd deze stoer met de borst geblokt door Loek. Even adem happen en gewoon verder voetballen, klasse hoor ! Het verdedigingsblok met Sven, Daan en Loek stond stevig, en lieten tegenstanders niet vrij voor de goal komen. Nadat de keeper foutief had uitgetrapt ontstond een kans voor Rai, maar de keeper kon zijn fout herstellen. Halverwege de 1e helft had Yonah de turbo gevonden. Hij onderschepte in de verdediging de bal, en ging zoals alleen hij dat kan in een volle rush over links naar de voerkant. Tot driemaal toe leek de tegenstander net eerder bij de bal te kunnen zijn, maar dan is dan toch buiten de snelheid van Yonah gerekend. Steeds tikte hij de bal net voor de voeten van de tegenstander weg, en rushte maar door. na de volle lengte over het veld gerend te hebben, miste het schot helaas de juiste richting. Poeh poeh... even uitblazen zou je zeggen... Maar 1 minuut later gebeurde weer precies hetzelfde, weer de turbo erop en van achter naar voor, ditmaal helaas onderschepping van de keeper. Ook op rechts braken we regelmatig door. Mick wist zijn tegenstander meerdere keren uit te spelen om met zijn snelheid op te kunnen stomen richting goal. De verdediging van Unitas stond echter prima, dus een kans voor open goal was lastig. Met een afstandsschot richting de kruising leek de verdiende treffer dan toch te vallen, maar de keeper hield deze bal fraai uit de kruising. Op het middenveld maakten de voetbalkrijgers Troy, Bastiaan, Mick en Yonah vele meters. De rust leek met 0-0 te komen, totdat vlak voor rust uit een corner venijnig werd uitgehaald door de aanval van Unitas. Ook dit verraderlijke schot wist te Stuart te keren, maar in de rebound was zelfs hij kansloos. Erg jammer, op slag van rust 0-1.
Even in de miezerregen op adem komen met ranja, en in de 2e helft de score ombuigen.
Het spelbeeld in het eerste kwartier in de 2e helft was gelijk aan de 1e helft. Hard werken bij Jeka, beter veldspel bij Unitas. Net als de 0-1 viel ook de 0-2 uit een rebound. Jammer, hier hadden we in de verdediging beter op kunnen anticiperen. De laatste 10 minuten waren echter volledig voor Jeka. De doelkansen voor Jeka volgen elkaar in no-time op. Troy liep de blaren op zijn voeten en liep op zijn krachtige manier door de verdediging, schot helaas geblokt. Uitbraak met Mick en Rai tegenover 1 verdediger, net niet goed uitgespeeld. Schoten op de goal van Mick en Rai, keeper in de weg. Loek brak door, lukt het hem, neen weer een voet van de tegenstander. Twee opgelegde kansen voor Sven, daar gaat de bal... nee.. de bal wil er niet aan. Dan alle hens aan dek, hoekschop, en nu ook keeper Stuart mee naar voren. Scrimmage voor de goal, maar de bal wil er niet in. Treffers waren zeker terecht geweest, maar het mocht niet zo zijn. Sterker nog, bij een uitbraak volgde een verkapt schot in de korte hoek, keeper kansloos, eindstand 0-3.
De uitslag natuurlijk een teleurstelling, maar vol enthousiasme gestreden en voor de supporters een leuke wedstrijd om te zien. In de afsluitende penaltyserie werd met 3-4 verloren. Voor Jeka wisten Mick (scoort immers altijd), Troy (hard schot) en Loek (speciaal voor moeder keurig in het hoekje, prima hoor !) te scoren.