Zaterdag 14 oktober om 12::00 uur

JEKA JO13-1 ZA

VOAB JO13-1

Met een goed gevoel de herfstvakantie in

Geschreven op: 14 oktober 2017
Inge Schaleven

door: Inge Schaleven

Vandaag, op het zonovergoten sportpark Beukenlaan, treft JEKA O13-1 het beduchte VOAB uit Goirle. Beducht? Jazeker. Een club met aanzien en een plaats op de ranglijst die we niet moeten onderschatten. Immers, Van Onder Af Beginnen voelt zich hoogstwaarschijnlijk comfortabel in het licht van de rode lantaarn en is vastbesloten vandaag aan de opmars naar boven te beginnen. Jammer voor de oranje-blauwen, maar onze jongens hebben vorige week de eerste punten gemorst in Barendrecht en zijn hongerig naar een overwinning.

De start is zelfverzekerd en het is JEKA wat de klok slaat. Al in de derde minuut schuift Moes de bal in de netten na een prima pass van aanvoerder Maas. Een paar minuten later – de keepster van VOAB had zich vast een ander begin van de wedstrijd voorgesteld – is het alweer raak: Moes ramt de bal op de kruising en in de rebound valt de mooie uithaal van Maas tussen de palen. Na ruim een kwartier zijn de toeschouwers langs het hoofdveld getuige van de eerste serieuze aanval van VOAB. Viktor schrikt wakker, maar door een mispeer van de VOAB-spits hoeft onze goalie zich niet overmatig in te spannen. Gebeurde er verder nog iets in de eerste helft? Jawel, Floris komt erin voor Koen. En er volgen nog wat schoten op het doel, stuk voor stuk gepakt door de dame in het doel. De zomerse temperaturen stemmen de voetbalvaders en –moeders mild. In de rust komen we niet verder dan ‘de amusementswaarde moet omhoog’, ‘iets minder breien’ en ‘ze voetballen beter dan Noël rijdt’.

De tweede helft start Auke voor Zeger. Met een scout uit Australië langs de lijnen is de druk groot bij deze blonde geweldenaar. Nauwelijks bijgekomen van de thee, scoort VOAB 2-1. Het antwoord van JEKA volgt vrijwel direct. Na een aanval over veel schijven poeiert Dion de bal op de paal. Jammer. In de 38ste minuut is het wel raak. Loet – koud in het veld voor Anass – zet voor op Dion en het scorebord laat een comfortabele 3-1 zien. Even later kopt Moes de corner van Maas binnen: 4-1. Er volgen 2 wissels, Koen voor Tygo en Zeger voor Dion. Het spel zakt wat in. Veel geloop met de bal en weinig entertainment. Hoewel, de lange solo van Merijn, doorspekt met zijn karakteristieke sleepbewegingen, levert een prachtig schot op. De keepster werkt de bal slechts met moeite uit het doel. Zes minuten voor het einde scoort VOAB uit een counter het tweede Goirlese doelpunt. Het laatste wapenfeit komt echter van JEKA. Na een prima voorbereiding van Loet scoort Moes 5-2 en is hiermee – met afstand – man of the match. Drie punten in the pocket en VOAB kan volgende week weer gewoon van onderaf beginnen. Fijne herfstvakantie allemaal!