Zondag 11 maart om 12::30 uur

Geschreven op: 26 maart 2018
Arris van Domselaar

door: Arris van Domselaar

Het is misschien Zuid-Bredaase arrogantie. Misplaatst superioriteitsgevoel of hooghartigheid van de Sorry Boys. Het kan ook gewoon simpel verstand, ervaring en realiteitszin zijn. Hoe dan ook, de ene tegenstander is de andere niet en na jarenlange omzwervingen over de West-Brabantse de Drechtstedelijke velden kennen wij onze pappenheimers. En dus is bij de bekendmaking van de competitie-indeling in augustus al de datum van 11 maart 2018 er een waar niet direct naar wordt uitgekeken. Een bezoek aan sportpark de Kwakkelhut is namelijk niet altijd leuk. Maar zie, hoe anders kan het uitpakken. Het begint er al mee dat je tijdens de warming-up zowel de prachtige toren van de Grote Kerk ziet als het oerlelijke uiterlijk van het Rat Verlegh. Dat stemt al mild. Dat het dunne kunstgras aanvoelt alsof we op een betonnen parkeerplaats lopen ‘is wel een dingetje, ouwe’. Om het in termen van onze jonge tegenstanders te zeggen. En die opponent is niet alleen jong, ze zijn ook sympathiek en rustig en de scheids is zelfs prima. En dus is er, los van de niet-dempende en keiharde ondergrond, sprake van een lekkere pot. Al moet daar wel aan toegevoegd worden dat om het een perfecte pot te maken ook een swingend en lekker combinerend JEKA nodig is. En waar uitzicht, lenteweer, tegenstander, scheids meewerken is ons eigen spel de grote spelbreker. En het excuus van het kunstgras gaat niet op, de (tijdelijke?) crisis lag dieper. Ballen die van de voet stuiteren, passes over tien meter die niet aankomen, dramatische opbouw, de rij fouten is onuitputtelijk. Maar laat ik dit mooie weekend niet geheel in mineur afsluiten. We winnen, Gerard kopt een hele hoge voorzet knap binnen, Remko laat zijn chocoladebeen twee keer spreken, Davey laat eindelijk een sprankje van zijn belofte zien, Willem redt prachtig op een ziedend schot, de zon schijnt. 3-5 wordt het, ook dat is mooi. Want wie zit er op een zakelijke 0-1 te wachten. Laat op de zondag appt Willem een foto door die lijkt op een still uit de Walking Dead. Het is zijn onderbeen, het ziet er blauw en aangevreten uit. Maar zoals onze coach terecht concludeert: als je er na de wedstrijd mee naar de Beyerd kunt kun je ook volgende week weer keepen. Geen speld tussen te krijgen. Hopen we.