Zaterdag 28 oktober om 12::30 uur

Loet,
Tim
Moes

Jeka wint dik in eerste helft, maar verliest in de tweede

Geschreven op: 29 oktober 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Oh, als voetbalwedstrijden toch 36 minuten zouden duren... Dan had Jeka D1 met 1-4 van RBC gewonnen, afgelopen zaterdag, en was de stand in de competitie anders. Helaas, sprookjes bestaan niet.

Jeka D1 begint lekker aan deze wedstrijd, waarin al heel snel de doelpunten beginnen te vallen voor de Bredase boys. We delen meteen maar een pluim uit voor de onvermoeibaar ogende Tygo, die fel speelt en aan de basis staat van menig rush naar voren. Een citaat van de 9-jarige Djulia, zusje van aanvaller Damian: “Als iedereen vandaag zo goed was als Tygo.”

De tegengoal van RBC in deze eerste helft is meer mazzel dan verdienste, de bal ontglipt onze keeper. Maar shit happens. Met 1-4 gaat Jeka D1 de pauze in (de doelpunten van Jeka waren van Merijn, Loet, Tim en Moes). Jeka D1 is op dreef, mede dankzij de vijfde colonne. Zoveel herrie van voetbal-ouders hebben ze in Roosendaal nog nooit gehoord. “Ben je al doof?”

In de tweede helft lijkt RBC in de kleedkamer peper te hebben gekregen, Jeka heeft dat vast ook, maar die peper zit helaas nog dik in het plastic. Als in de 36e en de 39e minuut twee doelpunten voor RBC vallen (eentje indirect na het nemen van een corner) gaan de koppies van de D1 hangen. In plaats van vastberadenheid om het laatste punt voorsprong niet weg te geven, volgt paniekvoetbal. Ballen worden niet meer gespeeld maar weggemaaid zonder duidelijke bestemming. Niets lijkt meer te lukken.

De scheids ziet het gebeuren, slaat nog een arm om aanvoerder Maas heen tijdens de wedstrijd en spreekt hem bemoedigend toe, maar dat heeft al geen zin meer. De koppies blijven hangen, de doelpunten blijven vallen aan de verkeerde kant. De Jeka-ouders worden stiller, terwijl de ouders in Roosendaal hun kans schoon zien om de volumeknop open te draaien. Gelijk hebben ze, de laatste twee goals van RBC zijn mooi. Er valt de verdediging en keeper wat dat betreft niet eens zo heel veel te verwijten. Het is het collectief dat faalt in de tweede helft en RBC die de kansen grijpt. Al heeft volgens voetbalvader Hans de scheids de kansen doen keren met de vrije trap die volgens hem onterecht volgde op een verdedigende actie van Tygo.
Aan het eind van de wedstrijd tellen we twee spelers die een RBC-speler op hun hoofd hebben gekregen, twee man zijn er geblesseerd uitgegaan (gelukkig niets langdurigs ,eentje alweer terug tijdens de wedstrijd). Scheidsrechter Jack Brummer, een Roosendaalse prachtkerel met zeer positief fluitgedrage, geeft na afloop de volgende analyse: “Wat stonden jullie mooi te voetballen in de eerste helft. Daar moet je op voortbouwen! In de tweede helft gingen de koppies hangen na de doelpunten. Er was niemand die toen opstond om het team weer terug te brengen, misschien had dat nog kunnen helpen. Maar nogmaals: ‘Bouw voort op die eerste helft.”
Coach Noel Sipkens heeft zijn team voor de komende maandag een pittige training beloofd ;)