Zaterdag 21 oktober om 01::00 uur

Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Bekerwedstrijd Jeka D1 - Madese  Boys  1 – 12 voor JekaD1
Voor de spanning moest je zaterdagmiddag niet in Made zijn. Wel voor de schoonheid van het spel dat voetbal heet. Jeka D1 en Madese Boys speelden een bekerwedstrijd en de Bredase boys knalden er maar liefst twaalf in, zeven in de eerste helft en vijf in de tweede helft. Ondanks de riante voorsprong en het gebrek aan tegenstand op gelijk niveau, bleven de Jekaboys tot op de laatste minuut fel bezig met hun geliefde sport.

Goed, de wedstrijd dus. Wat opviel was het lekkere samenspel tussen de jongens. Veel tikkie-takkies, lekker jongens! Hier de doelpunten: de eerste kreeg Jeka cadeau van de Madese Boys. Daarna volgden: een doelpunt van Moes (assist Anass), drie doelpunten van Zeger waarbij de derde een kopbal is die volgt op een schot van Auke dat op de lat kaatst. We ronden dit af met een doelpunt van Loet (die daarvoor door het zestien meter gebied danst als een ballerina op voetbalschoenen) en Moes zorgt vlak voor rust voor de 0-7, gemaakt vanuit een corner. Na de rust opent Zeger met 0-8.  Tim maakt er 0-9 van. De Madese Boys krijgen de 1-9 cadeau, daarna dendert de Jekatrein door. Tim tekent voor 1-10 na een ouderwets samenspel met Loet, Koen gaat voor de 1-11 met een schot vanuit het midden, Loet doet er eentje bij en scoort de 1-12.

Alle mannen hebben het beste van zichzelf gegeven. Man of the match Floris leek onvermoeibaar en stond vaak aan het begin van een succesvolle aanval. De spitsen Tim, Loet en Moes dartelden lekker met zijn allen door het zestien meter gebied en aan de kant waren als altijd de formidabele uitspraken van de kapiteins-aan-de-wal. In de verdediging veel loopwerk van Auke en Lars, en Merijn en Dion als verdedigende bomen van kerels. Hadden we het al gehad over snelle Tygo, fanatieke Koen? Het middenveld met onder meer Maas en Anass en Koen… het liep allemaal en ze gingen ervoor. Net als keeper Viktor, die had niet veel te doen maar coachte als vanouds zijn maten. Damian was met vakantie maar leefde van afstand mee. Nog even wat quotes van de leukste, gezelligste, meest fanatieke oudersupportersgroep van de club:

Familielid geeft Moes liefdevolle aai over zijn bol: “Lekker gespeeld! Je had er wel vier kunnen scoren, pannenkoek.”
Ingrid tijdens een mooie actie van zoon Floris: “Whoooooooo.”
Inge: “Dat was een lekker potje.”
Peter: “Veel te goed voor de Madese Boys.”
Uw verslaggever, als altijd: “Hup Jekaaaaa!”

Coach Noël Sipkens, wiens glimlach aan het einde van de wedstrijd tot boven zijn oren reikte: “Goed gespeeld! Voor het eerst gespeeld in een andere opstelling en dat bevalt goed.” Hierna volgen strenge instructies aan de verslaggever om niet in details te treden over deze opstelling want ‘ze’ lezen mee. We zwijgen. De vijand moet ook buiten het veld bestreden worden, tenslotte. Jeka D1 is door naar de volgende ronde en gaat voor de beker! BAM!!