Zaterdag 7 april om 09::45 uur

JEKA JO11-3G

Xander

DSE JO11-1

Jeka onterecht onderuit tegen koploper

Geschreven op: 08 april 2018
ron snoijs

door: ron snoijs

Zaterdag 7 april 2018. Op een zonovergoten sportpark “Tussen de Leijen” stond de topper op het programma tussen Jeka en de mede-koploper van dat moment DSE uit Etten-Leur. De supporters waren in grote getalen aanwezig om onze matadoren te ondersteunen. DSE liet in de openingsfase zien niet voor niks bovenaan te staan. Met goed combinatievoetbal maakten ze het Jeka gelijk moeilijk maar door goed verdedigend werk van Sven, Yonah en Daan en onze keeper Max hield Jeka keurig stand. Na 2 doelpogingen van DSE die door Max en Yonah onschadelijk waren gemaakt, was het Xander die op aangeven van Bastiaan namens Jeka op de lat schoot. Xander was attent maar schoot de rebound tegen de keeper, maar in de daaropvolgende rebound schoot hij alsnog raak: 1-0 voor Jeka. DSE was duidelijk aangeslagen en vanaf dat moment waren de teams in evenwicht. DSE had weliswaar meer balbezit maar Jeka stond goed gepositioneerd en wist de juiste momenten te pakken om zelf gevaarlijk te worden. DSE kreeg kansjes maar door goed keeperswerk van Max en scherp verdedigen van Daan, Sven en Yonah wist Jeka de voorsprong vast te houden. Met een snelle uitbraak door Nacho, wist hij Charlotte te bereiken die hard inschoot maar de keeper op haar weg vond.  Kort daarop weer een goede aanval via Xander en Bastiaan. DSE werd terug gedrongen en een tweede doelpunt van Jeka hing in de lucht. Maar als zo vaak in het voetbal, scoorde DSE uit het niets uit een corner met een kopbal de gelijkmaker 1-1. Desondanks gingen de kopjes niet hangen. Charlotte verstuurde een prachtige cross-pass over de volle breedte van het veld op Nacho die de bal prachtig aannam maar jammer genoeg de bal net tegen zijn arm aankreeg en dus een vrije trap tegen kreeg. Ook DSE kreeg aan het eind van de 1e helft nog een paar kleine kansjes, maar vonden telkens onze keeper Max op hun weg. Het rustsignaal klonk bij een stand van 1-1. DSE had een veldoverwicht maar wist zich daar geen raad mee, mede door uitstekend positiespel van Jeka dat met slimme en snelle uitvallen zelf gevaarlijk werd. De door coach Ron en zijn assistent Johan uitgedachte tactiek werkte vooralsnog prima.
De 2e helft begon bij Jeka met een keeperswissel. Nacho kwam in plaats van Max op doel te staan. Jeka kwam gelijk goed uit de startblokken. Uit een voorzet van onze motor op het middenveld Charlotte, wist de keeper het schot van Bastiaan nog net te redden. Uit de tegenaanval vuurde ook DSE een hard schot af maar was onze keeper Nacho attent. De beurt was weer aan Jeka. Het was Bastiaan die de bal aan Max gaf. Max wurmde zich eerst met een actie a la Manu Garcia tussen drie spelers van DSE uit, om vervolgens op snelheid op de keeper af te gaan en beheerst in de rechterhoek te scoren: 2-1 voor Jeka. DSE ging opportunistischer spelen  en dreigde gevaarlijk te worden maar het waren Sven en Daan die samen de boel dicht hielden. Yonah en Charlotte liepen hun longen uit het lijf om de gaatjes op het middenveld dicht te lopen. En onze aanvallers Max, Xander en Bastiaan kozen hun momenten om gevaarlijk te worden. DSE dreigde gevaarlijk te worden en ging richting het doel van Jeka maar het was Max met een nuttige overtreding die de angel uit de aanval haalde. De vrije trap die volgde werd uitstekend gekeerd door Nacho. DSE drong aan en een schot belande op de paal en de rebound werd wederom gepakt door Nacho. Uit een prima combinatie maakte DSE de gelijkmaker: 2-2. Met nog een minuutje of tien op de klok ging het spel op en neer waarbij Jeka enkele kansen kreeg via Charlotte, Xander, Bastiaan en Max. Het was Jeka dat op zoek ging naar de winnende treffer. Ook onze verdedigers Sven, Daan en Yonah drongen mee aan, maar de bal wilde er maar niet in en de wedstrijd leek in een gelijkspel te gaan eindigen. Hoe oneerlijk voetbal kan zijn werd in de laatste minuut duidelijk; een wilde trap naar voren van DSE viel achter onze verdediging en de spits van DSE kon vrij doorgaan. Zelfs Nacho kon het tij niet meer keren en zo werd de eindstand in de laatste seconden van de wedstrijd bepaald op 2-3. Hoe oneerlijk kan voetbal zijn! Jeka had minimaal een punt verdiend.
Dat vervolgens de strafschoppenserie ook nog 5-3 verloren werd (voor Jeka scoorde Yonah, Daan en Xander) is voor de statistieken.