Zaterdag 4 november om 09::00 uur

Geschreven op: 05 november 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Op de woensdag-training was al enige spanning zichtbaar voor de komende wedstrijd tegen de koploper die tot dan toe al hun wedstrijden met grote overmacht hadden gewonnen.  Coach Ron had echter een strijdplan gesmeed en de spelers psychisch voorbereid op wat komen ging. Daar gingen we dan. Om 9.00 uur was de wedstrijd in Tilburg, dus dat betekende om 8.00 uur in de auto richting FC Tilburg (een fusieclub van Longa, NOAD en RKTVV). Dat iedereen er zin in had bleek wel, want iedereen was ruim op tijd aanwezig.
De wedstrijd begon en al meteen was duidelijk dat Jeka hier niet was gekomen om als kanonnenvoer te dienen. De organisatie stond goed en iedereen vulde zijn taak goed in. Keeper Max stopte een paar goede ballen en Jeka kreeg via Rai, Charlotte, Bastiaan en Xander zelfs een paar kleine kansjes. De in grote getalen meegereisde supporters van Jeka genoten en zagen dat Jeka goed in de wedstrijd zat. Het was pas ver in de 1e helft toen FC Tilburg via 2 individuele acties een 2-0 voorsprong had genomen, maar desondanks bleef Jeka via snelle uitbraken gevaarlijk. Nacho wist de bal te ontfutselen van zijn tegenstander en stuurde Xander aan de zijkant weg. Die speelde zijn tegenstander uit en gaf een mooie voorzet op Rai maar die kon de bal net niet de juiste richting meegeven. Daarna nog een prima actie van de solide spelende Sven die Bastiaan wist te bereiken en FC Tilburg een overtreding nodig had om deze kansrijke aanval te stoppen. Uit de vrije trap van Rai kon de keeper maar net redden. In de laatste minuten van de 1e helft drong FC Tilburg nog aan maar door prima verdedigend werk van Daan, Yonah en Sven en nog een goeie redding van Max in een 1 op1 duel met de spits werd de rust met slechts een 2-0 achterstand bereikt. Jeka bood prima tegenstand en wist zelf paar keer gevaarlijk te worden. Met de borst vooruit begonnen we aan de 2e helft met Charlotte op doel voor Max. Vanaf de aftrap zocht Jeka gelijk de aanval en een schot van Nacho kon nog net door een verdediger geblokt worden; de supporters hadden 'm al geteld. Wat een start van Jeka! Helaas kon Jeka dit niet voortzetten. FC Tilburg zette een tandje bij en liep in 5 minuten, soms met enig geluk, uit naar een 6-0 voorsprong. Even waren we bang dat de kopjes zouden gaan hangen, maar niks was minder waar. Jeka pakte het weer goed op. Wat waren de supporters trots op de spelers! Uit een corner van Bastiaan schoot Yonah net naast. Max wist de bal op het middenveld af te pakken en Rai weg te sturen maar zijn actie strandde in schoonheid. Daan en Sven stonden hun mannetje verdedigend. Nacho speelde intelligent en zette de onvermoeibare Xander vrij voor de keeper maar deze bracht ternauwernood redding. Charlotte laat zien allround te zijn en met enkele prachtige reddingen FC Tilburg van scoren af te houden. Bij haar laatste redding raakte ze echter geblesseerd aan de hand waardoor Yonah de taak als doelman overnam en op een snelle uitbraak van FC Tilburg gelijk een prachtige redding moest maken. Het was al weer ver in de 2e helft voordat FC Tilburg weer wist te scoren 7-0 en 8-0.  Met nog 5 minuten te gaan bleef Jeka echter voetballen en dat resulteerde uiteindelijk in de meer dan verdiende eretreffer van Xander, die daarmee zijn totaal aantal doelpunten op 3 bracht. FC Tilburg scoorde nog één keer waarmee de eindstand werd bepaald op 9-1. De spelers van Jeka waren enigszins teleurgesteld maar kunnen terugzien op een prima wedstrijd waarin ze tegen de vermoedelijk aanstaande kampioen prima tegenstand boden en zelfs complimenten kregen van de tegenstander. De uitslag was  geflatteerd en gaf zeker geen goed beeld van de veldverhoudingen. Vol trots werden de spelers van Jeka dan ook door hun supporters van het veld begeleid. In de afsluitende penalty-serie wist Jeka helaas niet meer te scoren. Nogmaals complimenten aan de spelers. Als jullie elke week met zoveel inzet en overtuiging spelen, dan gaat het nog een mooie 2e seizoenshelft worden.