Zondag 5 november om 10::00 uur

Geschreven op: 11 november 2017
Bas van Rijthoven

door: Bas van Rijthoven

In de kantine lag de eerste verrassing al te wachten. Naast de lekkere koffie van Marja en Nel vonden we een regionaal voetbalkrantje op tafel. En raar maar waar, hierin was zowaar een mooi stuk proza over Jeka 4 geplaatst! Een lachende Jeroen Wennekes was enkele dagen eerder onverwacht gebeld door een plaatselijke stukjesschrijver en had de input hiervoor geleverd voor dit rake stuk. De krant werd gretig door iedereen gelezen en Oskar wist een mooi bruggetje te maken naar zijn nieuwe Suske en Wiske album waarvan hij de inspirerende cover in de kleedkamer rond liet gaan.
Maar wat een luxe situatie was er ontstaan deze zondagochtend. Maarliefst 16 man waren aanwezig voor de clash tegen onze vrinden van Gastel. Tot nu toe was het voor het technisch kader wekelijkse een zoektocht geweest om 11 fitte spelers te vinden en hopelijk een enkele wisselspeler. Nu moesten er dan ook ineens keuzes gemaakt worden en was de regel #wieniettraintstaaternaast ineens weer van kracht.
De ruim bezette en gezellige bank bestond uit de volgende spelers; Sjoerd M en Bas die beiden de training hadden laten schieten voor een concert van Hans van Breukelen. Sjoerd B, Jos en Rik die na een periode van intiem blessureleed zijn come-back zou gaan maken.
De volgende spelers hadden zich wel in de basis weten te trainen; Philip in de goal, achterin Orkun, Rob en jawel de eerste twee konijnen uit de hoge hoed van deze zondag Joost en Boyan. Middenop Victor, Maarten, Guido en het derde konijn van vandaag was Jasper op 10. En voorin moest duo Maurice en Nick de goalen gaan maken. Stijn maakte het ensemble compleet door met zonnebril op en driekwartbroek aan de vlag in de hand te nemen.
De jeugdige scheids blies op zijn fluit en de wedstrijd kon beginnen. De eerste 10 minuten waren voor Gastel. Bij Jeka stond het niet goed en dit resulteerde direct in 2 kansen voor Gastel. Philip keerde de eerste nog goed maar bij de tweede kans was het raak. Een voorzet van links werd bij de tweede paal eenvoudig binnen getikt. Langzaam kreeg Jeka meer rust in het spel wat resulteerde in enkele kansen. De eerste kans was voor Nick na een prima voorzet van Orkun. En hoera, de tweede kans zat er in. Een hard schot landde in het net via de binnenkant van de paal. Doelpuntenmaker was een uitglijdende Victor na een prachtige actie van Maurice. Enkele kansen voor Gastel en Jeka volgden zoals een kopbal van Joost, een wegens buitenspel afgekeurde goal van Maarten, een schot voorlangs van Maurice en een mislukt hakje van Nick. Aan de andere kant viel hij wel binnen. Boyan wilde een voorzet van links naar voren poeieren maar raakt de bal finaal verkeerd en deze caramboleert op z’n Dick Jaspers over Philip. Kort hierna weet Philip nog wel een bal uit de kruising te plukken zodat de achterstand niet direct nog groter wordt. Net voor rust krijgt Jos nog een kopkans op de gelijkmaker maar hij weet helaas niet te scoren en met een 1-2 achterstand is het tijd voor thee.
In de rust mag de Jeka jeugd, die zich heeft aangemeld voor een hippe voetbalschool, weer rondjes om het veld gaan rennen. Het lijkt meer op een satellietclubje van Sprint dan op een Jeugdig enthousiaste voetbalschool maar enfin, er zal wel een wetenschappelijk bewezen reden voor aan de grondslag liggen, of niet.
De tweede helft is het andere koek. Gastel trekt het spel naar zich toe, drukt door en straft het matige spel van Jeka keihard af. Jeka zakt door de ondergrens met uiteindelijk een pijnlijke 1-6 op het bord. Hoe alle doelpunten tot stand kwamen zal ik jullie besparen. Guus vroeg direct na de wedstrijd nog enthousiast aan zijn vader hoeveel het was geworden maar een antwoord op deze vraag heeft hij nooit gekregen.

Gelukkig heeft Stan de biertas weer tot de rand gevuld en schalt even later de disco klassieker ‘You are Beautiful’ van Chic, waar Stijn zijn heupen in de Liquid regelmatig op los gooide, uit de speakers. Voor de liefhebben zie de link.

Komende zondag staat de derby tegen Boeimeer op het program en o wat hebben we de punten hard nodig om uit de gevarenzone te blijven….