Zondag 19 november om 10::00 uur

Boyan
Maurice
Roosendaal 2

Jeka 4 - Roosendaal 2 (2-0)

Geschreven op: 20 november 2017
Rob Buczkiewicz

door: Rob Buczkiewicz

Na het gesprek aan de keukentafel bij familie Akinci. Heerst er wat stress in deze zuidelijke provincie. Zorgt dit voor scheurtjes in het vriendenteam of blijft de groepscohesie subliem?  Zelfs op de training ging het er hard aan toe, met een paar rake slidings #metoo.  De stress was bij onze geel met zwarte grote broer ook flink te merken. Zij wisten helaas de scoren dan ook niet te beperken. Zou het ons dan zondagochtend eindelijk eens lukken. Om de drie punten thuis onze kant op te rukken? Bijna iedereen was keurig op tijd alleen Orkun was hier toe niet bereid. De warming up was niet al te sterk. Balletje hoog houden, een akka 3000, wat gesjok, van dat soort werk. De laatste afspraak voor het begon, was er één betreffende de laagstaande zon. 22 man stond klaar om ten strijden te gaan, echter wilde de scheidrechter ook even in de schijnwerper staan. Assistent scheidrechter Deelen moest een lange preek aanhoren en het was daarna de beurt aan de gladiatoren. “Ik heb een schijthekel aan gezeur”,  “aanvoerders geven jullie dat aan jullie ploegen deur”? Onder groot applaus van de bank van beide ploegen, mochten wij allen starten met zwoegen. Na een lange tijd staat Ozzy weer binnen de lijnen. Verlost van een hoop blessureleed en andere pijnen. Jeka start fel en voetbalt veel naar voren, daardoor gaat de bal bij Roosendaal vaak verloren. Een aantal keer geeft Sjoerd van links goed voor, maar helaas noch kein Tor. Iets later komt er strakke bal op Boyan, voorzet van het niveau voetbalschool. Hij twijfelt niet en schiet van rand 16 direct op goal. Laag, hard en ver van de keepers linkerhand. Conclusie: 1-0 een terechte stand. We kiezen er voor om een grotere marge te forceren, maar moeten door te kort aan scherpte voor de goal en lucht bijna de 1-1 incasseren. De rust doet ons goed, de coach is te vree. Al ziet hij ook graag de marge uitgroeien naar twee. Na rust komt  Vinny voor Os en JdB voor Nick en later ook Jos. Op het veld staat het goed en Jeka bepaald. Een vijandelijke counter wordt er door Guido uitgehaald. In het veld hoorde ik een aantal keer mensen zeggen. “Dat we rustiger moesten zijn in balbezit” en “de bal achter de verdediging moesten leggen”. Voetballend ging het ons niet lukken, maar gelukkig wist Maurice een vrijetrap af te drukken.  Met 2-0 op het scorebord zat de wedstrijd erop. Dus op naar de kleedkamer voor discomuziek, een blikje bier en een mop. Later een pitcher en nog een stel meer, daar ligt toch de kracht van dit team en zelfs meer. Mes que un club dit mag niet verloren gaan. Na het jaar waar in we vieren dat wij al 15 jaar bestaan. Dus blijf vooral lachen en behoudt het plezier. Maar besef ook dat je maar speelt in Jeka 4. Geen stress, geen gezever, veel vaders met kind. Geniet van je vrienden, jouw gezin en nu eerst de Sint.