Zaterdag 4 november om 12::00 uur

JEKA JO13-1 ZA

Loet (2), Damian en Floris
Sliedrecht JO13-1

“Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen

Geschreven op: 06 november 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Na twee lastig te verteren nederlagen, staat er vandaag op Sportpark Beukenlaan veel op het spel: zal de D1 er in slagen aansluiting te houden bij de top 3?
Aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen: er is onder leiding van trainer Noel hard gewerkt en de automatismen leken er na de donderdagtraining goed in te zitten. Auke is er helaas niet bij vandaag en Moes, Damian en Tygo beginnen op de bank.

Onder een bleek herfstzonnetje staan tegenstander Sliedrecht, vlaggenist van dienst Jorrit en de JEKA supportersschare stipt om 12 uur klaar voor de aftrap. Traditiegetrouw laten onze jongens enkele minuten op zich wachten en bouwt de spanning onder de toeschouwers zich op, maar er is veel vertrouwen in een goede afloop. Met name vader Martin kan zijn geluk niet op al blijkt dat we tegen de wind in beginnen. Waarom begrijpt niemand, maar “dat legt hij later nog wel een keer uit”..

JEKA begint sterk, speelt de bal lekker rond en al na twee minuten noteren we de eerste kans als Zeger zich meldt in het strafschopgebied van Sliedrecht. Een nuttige redding van de keeper voorkomt een snelle voorsprong.
Helaas kan JEKA het goede spel niet lang volhouden en dit resulteert in de 8e minuut in een gevaarlijke aanval van Sliedrecht die besloten wordt met een geplaatst balletje dat tergend langzaam de doellijn passeert: 0-1.  Uw verslaggever noteert enkele verontruste opmerkingen langs de lijn: ‘waar is het middenveld?’, ‘huts kluts begonia voetbal’  en ‘simpel voetballen is het moeilijkste dat er is’ zijn het meest blijven hangen. Onder het mom van positief coachen gooit Yolanda er nog eens een hartstochtelijk ‘Hup JEKA’ uit.

Viktor heeft het druk en brengt enkele malen overtuigend redding en onze verdedigers Merijn, Lars, Dion en Floris hebben hun handen vol aan de aanvallers van Sliedrecht. Met name hun nummer 13 is ongrijpbaar en had gezien zijn lengte ook aanspraak kunnen maken op een plekje in de B selectie.
Na een minuut of 20 grijpt Noel in en brengt Moes, Tycho en Damian voor Zeger, Anass en Dion.
Dit resulteert direct in een gevaarlijke aanval van JEKA. Na een mooie actie van Loet komt de bal bij Damian maar de keeper van Sliedrecht brengt redding. Verdere kansen blijven uit en we gaan aan de thee met een 0-1 achterstand.
Soms moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt. En dat gebeurt dan ook: JEKA komt als herboren uit de kleedkamer en binnen de minuut ramt Floris na een snelle aanval over rechts de 1-1 tegen de touwen! Technisch perfect en een wereldgoal!
Dit geeft de burger moed en we noteren (halve) kansen voor Dion en Tim, totdat Loet de halve verdediging van Sliedrecht het bos instuurt en de 2-1 laat aantekenen.

Nog geen minuut later een mooi schot van Maas en een mega kans voor Damian, maar de beslissing wil nog niet vallen.
Dit lijkt wel te gebeuren als Loet na een kwartier met (weer) een mooie individuele actie de 3-1 scoort.
JEKA is los, combineert goed, heerst achterin en op het middenveld en de aanvallers zijn voortdurend gevaarlijk.
In de 20e minuut onderschept Zeger een aanval van Sliedrecht en stuurt Damian weg vanaf eigen helft. Na een lange spurt passeert hij twee verdedigers alsof ze er niet staan en besluit de aanval met een droge knal in de hoek: 4-1 en wederom een hele mooie! Lex Immers zou zeggen: Fifa goal!
JEKA blijft de bovenliggende partij, noteert nog enkele mogelijkheden maar komt niet meer tot scoren.
Het slotakkoord is van Sliedrecht met de 4-2 voor de statistieken.

Tevredenheid na afloop over het vertoonde spel in de tweede helft. De analyse van de zijlijn: “Is dit lekker? Ja, dit is lekker!”
Een wedstrijd dus met twee gezichten. Op basis van de tweede helft, genoeg aanknopingspunten voor een goed vervolg volgende week in Kloetinge. En Martin had dus gelijk…